Publisher promoot publisher?

24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#1
Wat mij opvalt is dat er nog best wat campagnes zijn van affiliates bij affiliate netwerken.
Ik vraag mij af of die opgenomen worden, want waarom zal je dat doen als affiliate als je ze rechtstreeks kunt opnemen?
Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken..

Enkele voorbeelden:

Webshopregister.nl - 6 euro CPL bij Cleafs
Webwinkelvergelijker.nl bij Tradetracker - 0,04 cpc 0,45 cpl
Vergelijkers zoals Kelkoo
Weekendvergelijker.nl bij Cleafs - 0,07 cpc
 
S

svteg

Guest
#2
Er zijn vast heel wat affiliates die totaal niet geloven in CPS en denken makkelijker te kunnen scoren met CPL en CPC. En verder, hoe serieus neem je jezelf als affiliate netwerk als je een website gaat promoten die weer zaken doet met je concurrerende affiliate netwerken. Ik kan me niet voorstellen dat dit cash cows zijn, dit heeft een affiliate netwerk toch niet nodig? Deze constructie kent niet de juiste winnaars.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
Ik kijk hier met gemengde gevoelens naar, wetend dat heel veel reisondernemingen in feite affiliates zijn.
Horen ook ogenschijnlijke tussenvormen bij. Neem vakantieboeren die hun artikelen denken op te waarderen met de reviews van Zoover ......... heel leuk, zijn wij de klant en de comissie kwijt want ook Zoover funktioneert gewoon als affiliate.

Toch werk ik in een bepaald concept met chalet.nu van Stephen, ook forumlid, omdat hij voor mij een stuk werk doet passend in net die pagina, en voor een redelijke opbrengst.

Maar een Kelkoo , Kieskeurig, waarom zouden we die promoten, je zet ze alleen nog maar meer in de schijnwerpers, met elke klik naar hen toe - voor een schijntje - zet je jezelf een klik naar de achtergrond. Geef je ook aan zoekmachines te kennen, dat wij hen - die Kelkoo's en soortgelijk - ook een betere optie vinden, verwar dat niet direkt met pr doorgeven, gaat om het verkeer dat wij daarheen sturen.

Dan zijn er ook nog netwerken, die aan "orthodoxe" affiliates kortingssites en cashbackclubs presenteren, alsof we daar beter van worden.

Mijn opvatting : in het algemeen geen collegae tenzij hun aanbod specifiek past in het eigen straatje - lees: iets toevoegt - en in mijn optiek de markt niet verziekt.
 
B

Beachboy

Guest
#4
Nooit van m'n leven!!
Over m'n dooie lijk!!
Als het in de hel gaat vriezen!!
Als ik zover zou zinken dat ik dat soort bedrijven op moet nemen, dan stop ik acuut.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#5
Ik doe sowieso geen campagnes van resellers, dus bijvoorbeeld ook niet van reisbureaus of omkatters van vakantiehuizen. En dat soort grappen van 0,07 cpc snap ik al helemaal niet: je moet wel erg beroerde pagina's hebben wil je via adsense niet meer krijgen, dus waarom zou je de moeite doen?

Waarom netwerken met dat soort klanten in zee gaat is me dan ook niet duidelijk. Waarom bijvoorbeeld vakantiehuizen van Belvilla aanbieden en diezelfde huisjes ook nog eens via een reseller? De klant kan er om te beginnen niets mee als ze via een site een vakantiehuisje boeken via een reseller van een huisjesverhuurder. En je helpt je staffel ook nog eens naar de klote door een deel via een reseller te laten verlopen.

Maar ik snap wel meer niet van de netwerken, zoals bijvoorbeeld de samenwerking met domeinspammers. Wat moet ik in godsnaam met zilverenlepeltje.nl, zilverenlepeltjemeteengoudenrandje.nl, zilverenvorkje.nl, zilverenvorkjemeteengoudenrandje.nl en ga zo maar door. Als klant zal ik nooit naar zo'n domein klikken, dus waarom zou ik ernaar linken? En dan ook nog voor ieder (sub)product naar een andere site? Laat die luie donder van een merchant eerst maar een sterk merk bouwen, desnoods als aluwbestek.nl.

Of vinden de netwerken het soms handig dat ze kunnen schermen met enorme hoeveelheden merchants? Ik vind het pure vervuiling. Ook van mijn mailbox, want al die subshopjes worden natuurlijk uitgebreid geïntroduceerd en als het bestek in de aanbieding is krijg je ook weer voor ieder domein een mailtje...
 

formmailer

Uit Zweden...!
3 aug 2008
259
0
0
www.zwedenweb.com
#6
PJ zei:
Waarom bijvoorbeeld vakantiehuizen van Belvilla aanbieden en diezelfde huisjes ook nog eens via een reseller? De klant kan er om te beginnen niets mee als ze via een site een vakantiehuisje boeken via een reseller van een huisjesverhuurder.
Een enkele keer kan een reseller een betere conversie hebben dan de originele aanbieder. Mogelijk omdat zijn site beter/prettiger/duidelijker is.
Bovendien kan de vergoeding in sommige gevallen gunstiger uitpakken omdat de een rekent met een % en de ander met een vaste vergoeding. Op het moment dat jouw klanten meestal de goedkoopste huisjes kiezen (het zijn tenslotte Nederlanders) kan de vaste vergoeding per sale interessanter zijn.

Het dubbel aanbieden is (dus van beide partijen) is inderdaad niet altijd even handig, tenzij je de conversie wilt testen. (maar dan is een A/B test eigenlijk beter)

Wat betreft de CPC en CPL vergoedingen is het denk ik makkelijker: die zijn niet interessant.
Hetzelfde geldt voor de vergelijkingssites.

/Jasper
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#7
Het zit vooral in het businessmodel.

Zoover, Kieskeurig, inpakken & wegwezen, deels Reizenpaleis... dat zijn namelijk geen affiliates.
Het kan zijn dat ze een aantal partijen op affiliatebasis opnemen of bijv. een bepaalde bannerpositie op die manier restposities te vullen. Hoofdzakelijk zijn dit echter directe deals met adverteerders.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#8
formmailer zei:
Een enkele keer kan een reseller een betere conversie hebben dan de originele aanbieder.
Maar dan kan jij dat ook al je gebruik maakt van de feed van de originele aanbieder en een white label ontwikkelt. Ik blijf erbij dat het een onbetrouwbare indruk geeft als mensen via jou een vakantiehuis vinden, doorklikken naar een reseller en uiteindelijk af moeten rekenen bij de originele aanbieder.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#9
@XpertMarketing:
Met alle respect Wieger, maar of een klant van jou via een affiliatelink weg is danwel een advertentie ( mag ook Adsense zijn ) , weg is weg, zij verdienen er op een of andere manier aan, en jij als affiliate niet.
Dan ga ik die club dus niet sponsoren. ;D en bekijk een adverteerder met Zoover - ogen, met argusogen. 8)
 

formmailer

Uit Zweden...!
3 aug 2008
259
0
0
www.zwedenweb.com
#10
PJ zei:
Ik blijf erbij dat het een onbetrouwbare indruk geeft als mensen via jou een vakantiehuis vinden, doorklikken naar een reseller en uiteindelijk af moeten rekenen bij de originele aanbieder.
Dat ben ik helemaal met je eens. Ik ga er, als we het over een reseller hebben, dan ook vanuit dat deze zelf de boekingen en betalingen regelt. Wanneer we het echter over affiliate naar affiliate hebben heb je helemaal gelijk.

Kort gezegd heb ik geen moeite met een reseller, zolang deze een toegevoegde waarde heeft. (zowel voor mij als voor de uiteindelijke klant)

/Jasper
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#11
formmailer zei:
Ik ga er, als we het over een reseller hebben, dan ook vanuit dat deze zelf de boekingen en betalingen regelt.
Effe doorzeuren ;D

Zelfs dan heb ik er problemen mee. Het blijft een extra tussenlaag waar van alles mis kan gaan. Uiteindelijk kan een klant niet direct geholpen worden maar moet contact worden opgenomen met de originele bemiddelaar die weer contact op moet nemen met de eigenaar van de vakantiewoning. En iedere extra stap vergroot de kans dat er iets mis gaat. En als er iets misgaat onderweg dan heb je weer die indirecte route.

Een aanbieder als Belvilla is lid van ANVR, SGR, Thuiswinkelwaarborg et cetera. Dat zijn toch extra garanties voor de klant. Een reseller is dat doorgaans niet, ook al misbruikt hij vaak de logos om een betrouwbare indruk te wekken.

Daarnaast heeft de echte bemiddelaar doorgaans een goede naam opgebouwd, wat conversieverhogend werkt. Bij de reseller is dat niet het geval en valt dat voordeel weg.
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#12
@ouwesmurf: Helemaal mee eens. Ik probeerde enkel te duiden dat dit soort partijen niet echte affiliates zijn, maar dat er een ander businessmodel ten grondslag ligt aan dit soort platformen. Iedereen moet verder zelf weten of hij/zij dat materiaal opneemt,... ik ben er persoonlijk geen voorstander van.