"Quasi" webshop

Franky

Nieuw lid
25 feb 2009
29
0
0
zwembadinfo.nl
#1
Wat is nou de meest eenvoudige manier om een 'dit-lijkt-misschien-dan-wel-op-een-webshop-maar-in-feite-zijn-het-stiekem-affiliatelinks-waar-je-op-klikt' achtig iets in elkaar te steken? Ik denk dan bijv. aan een soort van kortingkorting.nl. Wat basisinfo, de prijs en tenslotte een leuk plaatje dat doorlinkt naar de merchant.

OsCommerce, Magento o.i.d. lijkt me teveel hassle en overhead voor zoiets simpels. Of worden het gewoon div-jes in HTML? Wordpress template of plugin zou natuurlijk ook nog een optie kunnen zijn.

Groeten,

Franky
 

7IP

Nieuw lid
8 dec 2007
461
0
16
www.7ip.nl
#3
Klaas Koopman zei:
Hier heb je idd wel wordpress plugins voor, dan kun je complete feeds in je wordpress installatie laten inlezen en publiceren.
Zou je er een paar kunnen noemen ? Lijkt me nuttige informatie waar meer mensen wat aan hebben. ;-)

Marcus / 7IP
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#4
http://wordpress.org/extend/Wordpress.org afdeling plugin. Is zo een tiental op te halen.

Een enkele geeft er eerlijkheidshalve ook keurig bij aan, dat wil het kans van slagen hebben, je er wel eigen content-posts aan toe moet voegen.

Niettemin, weliswaar is de layout en template al gratis bij Wordpress, je kunt het met doodnormaal (x)html ook doen. Een xml of csv feed in de pagina kwakken en klaar is Kees, Jan, Piet, Klaas etc.

Zelfde consekwentie.

Zonder toegevoegde waarde is het illionistenwerk. Snel vergeten. ;D
 

7IP

Nieuw lid
8 dec 2007
461
0
16
www.7ip.nl
#5
ouwesmurf zei:
http://wordpress.org/extend/Wordpress.org afdeling plugin. Is zo een tiental op te halen.
Ik bedoelde niet waar ze te halen zijn.... dat weet waarschijnlijk de reguliere WP gebruiker wel. Ik bedoelde de plugins die speciaal gericht zijn op affiliate marketing of datafeeds. Met naam en korte omschrijving erbij. ;-)

Marcus / 7IP
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#7
Ik heb deze week toevallig nog het wp script WP Review Engine gekocht. Hier kun je tevens mooi je affiliate links in kwijt. Het is een erg mooi review script, maar je betaalt er wel wat voor (ik ben in ieder geval eindelijk in het bezit van mijn eigen review script, de gratis versie werkte niet bepaald prettig).

Ik heb er direct een artikel over geschreven op mijn site:
Ben nu al in mijn sas met: WPReviewEngine
 

7IP

Nieuw lid
8 dec 2007
461
0
16
www.7ip.nl
#8
Ilya zei:
Ik heb deze week toevallig nog het wp script WP Review Engine gekocht. Hier kun je tevens mooi je affiliate links in kwijt. Het is een erg mooi review script, maar je betaalt er wel wat voor (ik ben in ieder geval eindelijk in het bezit van mijn eigen review script, de gratis versie werkte niet bepaald prettig).
Kijk dat soort informatie en voorbeelden bedoelde ik.... Bedankt Ilya !!! Ook leuk artikel trouwens.

Marcus / 7IP
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#9
Ik bedoelde de plugins die speciaal gericht zijn op affiliate marketing of datafeeds. Met naam en korte omschrijving erbij.
De insteek van Franky - met alle respect overigens - startte met "de meest eenvoudige manier" , en die meest eenvoudige plugins staan in het overzicht van WP, met een korte omschrijving.
Zoals Ilya op zijn blog terecht aangeeft, is vrijwel alles wat een beetje goedkoop is qua plugins, geënt op de buitenlandse situatie.
Wil je het uitbouwen voor nederland of daarbuiten moet je zelf tijd en kennis investeren in het aanpassen van template en/of plugin, ga je dus ver uit boven "meest eenvoudige manier".

Wat nu, wanneer je 500 hotels of reizen in je WP-database hebt getoverd met zo'n plugin van buitenlandse makelij. Zit je wellicht plotseling aan je grenzen, gaat het selecteren toch niet helemaal als gedacht, moet het toch weer allemaal anders ? Of de markt verandert grondig. Wat doe je dan ?
Dan zeggen de deskundigen op dat moment, had je je database structuur maar anders moeten doen, en misschien terecht.

Staat allemaal niet in de korte omschrijving bij WP-plugins, geeft de plugin-maker ook niet altijd aan, want diens visie kan heel anders zijn dan de jouwe. Lees het verhaal van Marjolein op het M4N blog :http://blog.m4n.nl/affiliate-marketing-thema-voor-wordpres/, twee bijna identieke , voor welke kies je dan en waarom ?

Oplossing : een nederlandse affiliate die z'n eigen vruchtbaar en succesvol WP-ontwerp aanbiedt. Geënt op de markt dichtbij, praat over dezelfde omstandigheden en partners. Zie je het gebeuren , voor gratis ?
En bij zeer succesvol zal het waarchijnlijk vrij veel worden, qua prijs.

Nu is 60 euro op zich niet veel ( prijs van Ilya ), wel wanneer je er daarna veel tijd in investeert en het blijkt toch niet de juiste. Dan heb je meer aan een review van het review-script, met de uitleg tevoren waarom het niet werkt. Feitelijk is het een "tantalus-kwelling", want zonder technische kennis van Wordpress en aanvullend php/javascript/databasekennis etc. blijft het uitermate lastig. Vandaar mijn korte antwoord hierboven. 8)
 

7IP

Nieuw lid
8 dec 2007
461
0
16
www.7ip.nl
#10
Een kort antwoord is beter dan helemaal geen antwoord. 8)

Ik vind het overigens niet erg om een plugin om te bouwen of bij te boetseren tot het de vorm heeft die werkbaar is. Misschien kostbare tijd maar uiteindelijk leer je het jezelf wel aan en kun je er met andere projecten ook mee werken. Die tijd heb je dan weer gewonnen want dan is het niet meer dan een plugin installeren.

Marcus / 7IP
 
6 sep 2006
653
0
0
#11
Ik kwam laatst dit tegen: http://www.affiliatefeeds.nl/

Ik heb het nog niet goed bekeken, maar misschien komt dit in de richting van wat Franky zoekt?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#12
Goeie suggestie Niels, zeker waar de auteur een forumgenoot is ;D
Anderzijds gaat het daar om een plugin op het Joomla CMS, waar Franky eigenlijk OsCommerce, Magento al min of meer afwijst.

Wat ook zou kunnen is deze : http://www.jce-tech.com/affiliatemaster.php, gebaseerd op de powerfeed class, maar voor diverse "winkeltjes" in te zetten, zoals Franky stelt "webshop" , maar niet al te uitgebreid. En wanneer je de feeds goed voorbereid hebt, is het een optie.
Zijn ook layout-templates voor, deels betaald, deels free.
Is eigenlijk een eenvoudige versie van Pricetapestry.

Ik vind het overigens niet erg om een plugin om te bouwen of bij te boetseren tot het de vorm heeft die werkbaar is.
@Marcus : ik ben er niet van uitgegaan, dat je vraagstelling persoonlijk was, in het algemeen is niet iedereen daarin bedreven.
Maar waarom dan niet een vast item in dit forum openen, waarin Wordpressers direkt hun ervaringen en vragen kunnen stellen. En wanneer dat handen en voeten krijgt, kunnen nieuwelingen vanzelf daaruit van voorgangers leren.