Self billing system

18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#1
Vandaag een vriendelijke brief van Testnet gekregen ivm uitbetaalde btw van de afgelopen jaren en een voorstel voor uitbetaling in de toekomst. Ze willen mij in de toekomst een factuur sturen voor de door mij geleverde diensten zonder btw. De btw zal dan door testnet direct verrekend worden met de btw dienst...
Dit lijkt me toch weer een vrije rare vorm van werken... mijn boekhouder toch eens raadplegen voor ik dat document onderteken...
 

formmailer

Uit Zweden...!
3 aug 2008
259
0
0
www.zwedenweb.com
#2
Vooropgesteld dat jij een BTW nummer in NL hebt en het inderdaad om Testnet BE gaat, dan lijkt me dit de juiste procedure. Bij levering van diensten aan ondernemers binnen de EU wordt de BTW verlegd naar de klant, in dit geval Testnet BE.
Dat zij voor jouw factureren verandert hier niets aan: er is geen verschil tussen een factuur die jij stuurt (zonder BTW) of dat zij een self billing factuur zonder BTW aan jou sturen.

Dit is precies het systeem dat vrijwel alle netwerken hanteren bij betalingen affiliates in andere EU landen (zelf woon ik in Zweden, dus ik heb er vrij veel mee te maken...)

Groeten,
Jasper
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#3
Voor alle duidelijk, ik ben dus een Belg. Eigenlijk komt het er op neer dat iemand die mij geld "geeft" geen factuur kan maken. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ieder factuur moet hier in Belgiƫ een uniek en logisch volgnummer hebben. Bij mij is dat bvb 20110001, 20110002, etc. Testnet en andere bedrijven kunnen onmogelijk weten aan welk nummer ik zit. Blijkbaar liggen weinig mensen hiervan wakker....
 

formmailer

Uit Zweden...!
3 aug 2008
259
0
0
www.zwedenweb.com
#4
Zelffacturatie is gewoon toegestaan, in dit geval is het de klant die een sluitende factuuradministratie (met logische volgnummers etc. moet hebben). In feite sturen zij jouw een factuur met een negatief (oftewel te ontvangen bedrag). Zoals gezegd, dit wordt door vrijwel alle netwerken gedaan en bijv. ook door Google Adsense.
Meer info over self-billing vind je o.a. op http://customs.hmrc.gov.uk/channelsPortalWebApp/channelsPortalWebApp.portal?_nfpb=true&_pageLabel=pageLibrary_ShowContent&id=HMCE_MIG_009855&propertyType=document#P28_1346 (ik kon snel even geen NLse tekst vinden)

In jouw geval zit het probleem denk ik in het feit dat jij een Belgische ondernemer bent en Testnet BE dat ook is. In dit geval moet Testnet BE zichzelf namens jou, factureren met BTW.

/Jasper