Sitemap.xml en Google

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#1
Vanaf eind vorige week behandelt Google de sitemap.xml niet meer. Na uploaden geeft Google "in behandeling" aan en staat er zo al dagen in. Voorheen had ik binnen 2 a 3 min een accoord.

Weet iemand of daar een verandering is of dat het om een storing gaat?

Groetjes
Karel
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
een sitemap voor een nieuwe site of een bestaande waar al een sitemap voor was ?

Een bestaande hoef je niet telkens te uploaden, gewoon wijzigen en in de root laten staan, haalt Google vanzelf op. :)
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#3
Voor een nieuwe en bestaande. Beide blijven op "in behandeling" staan. Bij een verandering biedt ik 'm altijd ter goedkeuring aan. Niemand weet overigens of ze er dan iets mee doen voor de indexering. Voor de zekerheid doe ik dat zo.

Daarnaast uiteraard voer ik 'm in de zoekmachine in.

Karel
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#4
Bij een verandering biedt ik 'm altijd ter goedkeuring aan. Niemand weet overigens of ze er dan iets mee doen voor de indexering.
Ieders eigen keus, toch zou ik dat niet doen. Ook daarin schuilt het risiko dat het G-systeem dat als spamming beschouwt. De bots hebben een eigen ritme waarmee de sitemap gespiderd wordt.
Wel - maar dat geeft het sitemapsysteem vanzelf aan - wanneer er waarschuwingen worden gegeven ivm fouten, dan wel uploaden.

Daarnaast uiteraard voer ik 'm in de zoekmachine in.
Je bedoelt de url aanmelden, strikt genomen met een sitemap en correcte navigatie, is het niet nodig, als je het doet, kun je wel commentaar meegeven, in het kort de wijzigen melden.

Ik moet toegeven - had op 1 van m'n sites een fout in de sitemap, comma ipv punten in de prio-gegevens - en zag na herstel vrijwel onmiddellijk de melding opnieuw gehaald, maar meestal wacht ik er niet op. Kan best wel een aantal uren duren, afhankelijk van het moment en hun ritme. ;D
 

murphsy

Nieuw lid
1 sep 2009
49
0
0
#5
Een sitemap is ook niet allen voor Google. Je sitemap op orde hebben is ook een stukje toegankelijkheid bieden voor bijvoorbeeld blinden en slechtzienden. (hun readers navigeren vaak via de sitemap)

Gewoon op orde hebben dus :)

Als ik veel verander biedt ik hem wel eens opnieuw aan, meestal laat ik G zijn eigen ritme houden. Al wordt wel eens gezegd: 'if you walk without rithme you won't disturb the worm...' ;)