Starten met een mailinglist / emailmarketing hoe doe je dat?

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#1
Hallo allemaal.

Ik zag gisteren in de mailbox van mijn vrouw een heel effectieve manier van affiliate marketing, namelijk reclame in een email. Bestond al langer natuurlijk, doorgaans gewoon spam, maar kennelijk staat mijn vrouw op een dubbel optin lijst.
Hoe dan ook, ik wil een lijst aanleggen, misschien kopen, en daar ook mee beginnen. Hebben jullie tips, waarschuwingen voor valkuilen, wettelijke kaders om op te letten enzovoorts? ;D
 

eBizznizz

Beter rechtop sterven dan op je knie?n leven
17 jan 2008
134
0
0
#2
Een lijst zomaar aankopen gaat wel maar zou ik niet adviseren. Binnen de kortste keren krijg je de OPTA op je dak. Wij beheren een double-opt in lijst van ruim 800.000 consumenten die wij verkregen hebben via onze sites en via het sponsoren van prijsvragen en actiecampagnes. Dagelijks sturen wij commerciele aanbiedingen per mail aan deze mensen die dus hun expliciete toestemming hebben gegeven om emails te ontvangen.

Ik zou eerst dit pdf'je

http://ddma.nl/wp-content/uploads/downloads/2011/09/Code-Verspreiding-Reclame-via-E-mail.pdf

goed lezen van de DDMA. Daarin staat wat je wel en niet mag doen met je verkregen data.

Als je een database wilt opbouwen voor Nederland, maar ook voor landen als België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Scandinavië dan kun je dat ook via ons doen. Wij zetten binnenkort weer verse laagdrempelige actiecampagnes op waarbij deelnemers grote prijzen kunnen winnen. Deze campagnes zou je kunnen sponsoren zodat ook jij double opt-in emailadressen kunt verkrijgen. Stuur me maar een PM voor meer info ;)
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#3
Dank je Erixson,

Omdat jij er duidelijk meer van weet kun je me misschien uitleggen wat dit betekent:

Hieronder wordt niet verstaan het verzenden van een uitnodiging uitsluitend voor deelname aan onderzoek voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden.
Betekent dit dat ik schaamteloos emailadressen van het web mag schrapen en voor statistische redenen contact met mensen op mag nemen? Of heb ik het dan toch niet helemaal begrepen ;D
 

eBizznizz

Beter rechtop sterven dan op je knie?n leven
17 jan 2008
134
0
0
#4
Nee :D

Er staat alleen dat ''het verzenden van een uitnodiging uitsluitend voor deelname aan onderzoek voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden'' niet valt onder reclame per e-mail. Of je zonder toestemming mails aan iedereen kunt sturen voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden staat er niet expliciet in. Maar ik vraag me af wat je dan hieraan zou hebben? Zelfs de marktonderzoeken van Maurice de Hond zullen hieronder niet vallen omdat hij hiermee toch een commercieel belang heeft, wat dus valt onder reclame per e-mail.

Sowieso mag je in Nederland zonder expliciete toestemming van de ontvanger vooraf, geen ongevraagde commerciële emails sturen. In Amerika krijg je daar 30 jaar cel voor. In Nederland valt het iets mee met de straffen. Slechts een maximum van ? 600.000 opgelegd door de Opta ;D