Tradedoubler kritisch over eigen financiële toekomst

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#1
Nou dit verzin ik dus niet...... :)

Vanochtend publiceerde Tradedoubler, een affiliate netwerk dat in 18 Europese landen werkt, de financiële resultaten over het tweede kwartaal. De verkopen toonden weer een dalende lijn, terwijl het specialisme affiliate marketing zich in steeds meer belangstelling mag verheugen van adverteerders.
Vanochtend publiceerde Tradedoubler, een affiliate netwerk dat in 18 Europese landen werkt, de financiële resultaten over het tweede kwartaal. De verkopen toonden weer een dalende lijn, terwijl het specialisme affiliate marketing zich in steeds meer belangstelling mag verheugen van adverteerders.Ten opzichte van vorig jaar daalde de kwartaalomzet met 10 procent tot 69,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat liep in die periode met tweederde terug tot 1 miljoen euro positief. Het bedrijf stelde in de afgelopen maanden een nieuwe directievoorzitter aan Urban Gillström, en een nieuwe financieel directeur. Zij moeten de dalende financiële trend bij het bedrijf ombuigen.

Als eerste vergrootte Gillström zijn team met verkopers. De bazen over de verschillende landen, waaronder Nederland, krijgen meer vrijheid om snel te handelen. Daarnaast investeert het bedrijf in productontwikkeling. Dat leidt tot hogere kosten, maar die horen zich op termijn terug te betalen door hogere verkoopcijfers. In de toelichting op de kwartaalcijfers zegt de nieuwe baas: ?Dit najaar presenteren we de herziene strategie, structuur en processen. Het bedrijf zit op het goede spoor in een markt met veel potentie maar hebben nog veel werk te verrichten om dat potentieel te realiseren?.

Tradedoubler bediende afgelopen kwartaal gemiddeld 1.600 adverteerders met 134.000 aangesloten publishers (site-eigenaren).

De prestaties van het Nederlandse filiaal worden niet afzonderlijk gerapporteerd in het kwartaalbericht (PDF).
Vorige week maakte Tradedoublers internationale concurrent Zanox te fuseren met Affiiate Window en Buy.at. Hierdoor ontstaat het, naar eigen zeggen, grootste affiliate marketingnetwerk.



Emerce.nl
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#2
mozilla zei:
Als eerste vergrootte Gillström zijn team met verkopers.
Begrijpen die vikingen het nou nog niet? Gillström kan nog duizend extra verkopers in dienst nemen, als hij zijn tracking niet op orde krijgt levert dat alleen maar klanten op die heel hard weer weglopen.

Wat moeten we nou met salesgastjes? Techneuten zijn er nodig.
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#4
Persoonlijk ben ik ook niet echt kapot van de TD techniek, maar ze hebben met hun houding ook wel een boel verloren in de loop der tijd. Ben benieuwd welke konijnen ze uit de hoge hoed gaan halen binnenkort om de tendens om te buigen naar beter resultaat.