travel branche

jimmyjoy

Nieuw lid
27 jul 2007
18
0
0
#1
Beste Mensen,

Zijn hier mensen die zouden willen vertellen welke campagnes in de travel-branche bij hun goed lopen?

De keus is namelijk enorm ::), en ik vernam (oa hier op het forum) dat er campagnes zijn die het erg goed doen.

Het liefst campagnes van zanox of tradedoubler.
Ook ander-talige campagnes zijn welkom.

Bedankt
 
D

dutchguru

Guest
#4
Met alle respect voor Riemer van Zanox, valt me nog tegen dat sommige doorgaans alerte collega's van Zanox niet ook hun programma's onmiddelijk aanprijzen ( zeker op vrijdag vroeg uitgegleden.... ), toch ben ik het volledig met AffiliateMeester eens.

Je vraag is te algemeen. Kun je de volgende vraag stellen: wat werkt het best , een banner of een tekstlink. Geldt precies hetzelfde voor.

Vraag 1 : wat heb je voor site
vraag 2 : indien reissite, welke landen, in hoofdlijnen en/of details, interaktief of statisch etc. en behandel je alleen de Costa Delta in Zeeland, dan heb je aan Vueling cs. ook niet veel.
vraag 3 : als die inhoud aanwezig is, welke touroperator met welk reisprogramma past daar het best bij, anders gezegd biedt de beste oplossing voor je bezoekers ( en converteert dan ook het beste qua opbrengst van de advertentie-ruimte )
vraag 4 : welk ad-netwerk heeft die touroperator.
vraag 5 : pas daarna kun je denken aan variaties, naastliggende mogelijkheden, presentatie met dieplink, datafeed, tekstlink en banner.

Kortom, vertel iets meer, en de antwoorden worden voor je situatie meer specifiek. ;D
 

jimmyjoy

Nieuw lid
27 jul 2007
18
0
0
#5
>> Vraag 1 : wat heb je voor site
Ik heb een site over alle landen van Europa, en bekende steden van deze landen, daarbij vluchtinformatie van/naar deze steden/landen
De airlines-campagnes die zanox hier noemt heb ik ook allemaal al, en wordt al wat mee verdiend.
Alleen vind ik dat de meeste van deze campagnes bijzonder lage vergoedingen hebben, zoals bv sterling met 3 euro per sale.

>> vraag 2 : indien reissite, welke landen, in hoofdlijnen en/of details, interaktief of statisch .....
Alle landen van europa, deels statisch, deels interactief.

>> vraag 3 : als die inhoud aanwezig is, welke touroperator met welk reisprogramma past daar het best bij, anders gezegd biedt de beste oplossing voor je bezoekers ( en converteert dan ook het beste qua opbrengst van de advertentie-ruimte )
Dit is nu eigenlijk mijn grote vraag....
Het kunnen kant en klaar reizen zijn met hotel etc, maar hier zijn er dus tig van.
welke zijn goed?

Misschien dan de vraag anders stellen:
Met welke complete-reis-aanbieders-campagnes hebben jullie de beste ervaringen?
en hebben jullie nog andere suggesties voor een dergelijke reis-gerelateerde-website als die van mij?
 
D

dutchguru

Guest
#6
een dergelijke reis-gerelateerde-website als die van mij?
Nu weten we met z'n allen al iets meer van elkaar, alleen ... internet biedt beelden, beelden zeggen meer dan woorden, waarom toon je je site niet ?
A. kan menigeen leren van een zo omvangrijke website zoals je zegt, en B. kunnen we aan de hand van die beelden, concreter zijn.

In 1 situatie kan nooit 1 beste partner zijn, beperk ik me tot de nederlandse reiziger dan heb ik het type dat de laagste prijs nodig heeft, de laagste prijs als hobby heeft, toevallig alleen op dat moment weg kan, de reiziger die de centen geen barst kan schelen, en de gemiddelde reiziger daar tussen in. En dat dan nog afgezien van leeftijden, kinderen etc.

De reisbeschrijving geeft - vergezeld van fotomateriaal - de beste resultaten. Maar.... die zitten niet allemaal bij dezelfde provider.
Het is het enige bestaansrecht van de affiliate om voor de bezoeker de beste voorziening bij de beste plek aan te geven, wij zijn de digitale detaillist/digitaal adviseur en de netwerken de groothandels.

Je kunt onmogelijk Peter Langhout gelijkstellen met Shoestring, elk heeft z'n sterke en minder sterke punten. Zoals jou website, ongeacht de grootte, toch op een specifieke groep aantrekkingskracht heeft, op basis van layout, taalgebruik, wat je wel en wat je niet laat zien, je seo aktiviteiten etc. En afhankelijk van je analyse op dat punt zal Koning Aap erbij moeten of juist afvallen.
En wat is er tegen om - als we het even over Berlijn hebben - zowel woorden te wijden aan Trendy hotels, een aantal allinea's over oplossingen met kindervoorzieningen van Pharos Anwb, wat omliggende oplossingen van Van der Valk en ga zo maar door. Wel meer werk, dat wel.
Misschien heb je dat al, maar ik kan dat niet zien zo.

En nu heeft even de last minute de ( mijn ) aandacht, en ondertussen de herfst en wintersport voorbereiden. Maar wel met vrijwel alle grote ad-netwerken. En 70% van de beschikbare leveranciers.

Maar omdat internet beweegt, de klant van volgend jaar anders reageert dan die van dit jaar, weet ik nu al, dat mijn pagina's alle moeten worden aangepast. Dat doen onze affiliate-collega's namelijk ook.

Dus zul je m.i. naast Zanox en TD, ook TradeTracker nodig hebben, en Daisycon en M4N, dat ondanks dat er meer labels zijn dan merchants, maar dat zul je ook wel weten.
Maar er zijn op dit forum meer reisgerelateerde leden, wie biedt? ;D
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#7
Hallo jimmyjoy,

kom ook eens bij ons kijken, ik denk dat we een aardig deuntje mee kunnen blazen in de reiswereld met vooral veel producfeeds.

www.affiliates.nl
 
B

Bestjoerder

Guest
#8
Zo te lezen krijg je werk aan de winkel, en zolang we de site niet kunnen beoordelen is er weinig over te zeggen.

Neem een voorbeeldje, Berlijn! Sommigen willen met de bus, anderen met de trein, en ook mensen die willen vliegen.

Wat willen ze een week enkele weken of een weekendje Berlijn.

Met dergelijke vragen zul je je bezig moeten houden, en uitproberen wat het er het beste bij past zou ik zeggen.

Heb je een bepaalde doelgroep voor het oog, zolang je hier niet een linkje plaatst is er voor ons weinig over te zeggen!