uitbetalingen

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#1
beste allemaal,

wat vinden jullie van d emanier van uitbetalingen dor de diverse affiliate bedrijven?
Persoonlijk vind ik dat het niet echt geweldig geregeld is voor ons website eigenaren.

M4n neemt rustig 60 dagen de tijd om uit te betalen ( moet ik eens proberen bij mijn klanten) waardoor ik in sommige gevallen btw moet voor gaan schieten. De reden hiervoor is niet bekend maar vermoedelijk is het een manier extra inkomsten te genereren via rente.

Tradetracker wacht rustig tot anderen hun betalen en dat lijkt heel langzaam te gaan.

de rest weet ik nog niet zo goed. Wat is zijn jullie ervaringen en wat is jullie mening hierover
 
B

Beachboy

Guest
#2
Ik heb uitstekende ervaringen met de uitbetalingen van netwerken.
Die aangehaalde 60 dagen van M4N is natuurlijk vrij logisch. Je plaats een lead, consument heeft 7 dagen bedenktijd. De lead gaat goedgekeurd worden door de adverteerder, 7, 30, 45 dagen ( of meer ) De adverteerder moet het netwerk betalen ( met mazzel 30 dagen..)
En voila.
60 dagen is dus vrij snel als je het zo bekijkt.

De eerste paar maanden kunnen inderdaad een beetje vreemd overkomen, maar daarna loopt alles in elkaar over.
BTW probleem is bekend, even doorbijten. Komt helemaal goed.
 
S

svteg

Guest
#3
De trage uitbetaling van M4N heeft natuurlijk niet de voorkeur, vooral gezien de omzetbelasting inderdaad. Bij Tradetracker, Daisycon, Affiliate4you, Cleafs en Zanox vind ik het wel aardig rap gaan en ervaar ik daarom ook niet als irritant. Zoals Beachboy zegt, als betalingen eenmaal op gang komen loopt het wel door...
 

Scito

Nieuw lid
16 dec 2007
181
0
0
#4
Hoe meer omzet je doet, hoe sneller je uitbetaalt krijgt. Bij zanox kan je wekelijks uitbetaalt worden vanaf adrank 6 bijvoorbeeld en ik dacht dat dit bij m4n ook het geval is. Bij tradetracker kan je ook wekelijks uitbetaalt worden. TD is 1 van de enige die stand houdt bij hun traditionele betalingsmethodes.
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#5
@Beachboy Ik zal wel gek zijn maar begrijpen doe ik het niet.
Ik bedoel dus de factuurdatum dat is dus alleen van goedgekeurde leads/sales.

Als een klant iets bij mij koopt vraagt hij ook niet of ik mijn leverancier heb betaald en ook niet andersom, mijn leverancier vraagt nooit aan mij of ik al betaald heb gekregen.

daarom vin dik 60 dagen niet logisch. Ik heb geen binding met de adverteerder wel met het netwerk. Dat houd in mijn ogen in dat het netwerk zelf verantwoordelijk is voor het ontvangen van hun geld, maar wel de betalingsverplichting naar ons toe hebben. Zo werkt dat in mijn bedrijf en eigenlijk in alle bedrijven.
 

startveld

Nieuw lid
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#6
m4n en daisycon (aanvullende optie) betalen de factuur uit zonder dat de klant heeft betaald. Dan is 60 dagen van m4n dus niet extreem lang en de 20-25 dagen van Daisycon (waarbij je dus 1,5% van je omzet moet inleveren) valt dan ook reuze mee.

De andere netwerken keren sneller uit na factuurdatum, maar daar zit je dus met een langere tijd tot de klant betaald heeft en praktijk leert dat dit vaak de 30 dagen overschrijd, je daarna dus moet wachten tot de factuur bij het netwerk wordt vrijgegeven en de betaaltermijn die erop zit. Je komt dan snel boven de 60 dagen in totaal. Tenzij je dus een adverteerder hebt die het netwerk snel betaalt ben je over het algemeen beter af bij de continue betaling van alle bedragen ongeacht of adverteerder wel of niet betaald heeft.
 
B

Beachboy

Guest
#7
Ik heb geen binding met de adverteerder wel met het netwerk.
Zie je helemaal verkeerd.
Je pleegt marketing voor de adverteerder en het netwerk zit er tussen om alles gemakkelijk en soepel te laten verlopen. Dat het netwerk dan een eerste aanspreekpunt is, spreekt vanzelf.

maar wel de betalingsverplichting naar ons toe hebben.
Ze zijn inderdaad verplicht tot betaling over te gaan, maar dat zegt natuurlijk niks over de termijn.
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#8
Ik snap het BTW issue niet helemaal. Wanneer je ondernemer bent zit je toch altijd met facturen die over het kwartaal lopen? En TradeTracker is volgens mij een partij die pas bij de betaling de factuur genereert. Ik weet niet hoe dat met de rest zit?
 
S

svteg

Guest
#9
M4N genereert aan het eind van de maand een factuur, welke 2 maanden later uitbetaald wordt. Dus de maand mei en juni zijn als factuur wel binnen, het geld nog niet.. met de aangifte die voor 31 juli gedaan moet worden ontstaat er dus de overlap wel factuur geen geld.
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
De verscheidenheid aan vragen èn antwoorden over dit topic geeft aan hoe versnipperd deze affiliate markt is. Afhankelijk van bekendheid met markt en regels, afhankelijk van deals tussen affiliates en netwerken, omvang van de omzet etc.
Mol heeft het vooral over de uitbetaling, die ligt bij alle netwerken anders, is soms hun speerpunt, is soms onderhandelbaar.
Facturering : kernpunt is inbaar en vorderbaar en niet het moment van betaling. Individueel is hier niet uit te komen.

Wanneer er nu echt een overleg is tussen netwerken ( al zou het er zijn, is het een papieren tijger ) , zouden ze om de affiliates recht te doen, eenheid in deze procedure moeten brengen. Maar zolang de omzetten niet met vele nullen wordt geschreven, zullen ( in elke branche ) de lagere goden zonder water moeten droogzwemmen. Inherent aan een vage markt van verdeel en heers.

De netwerken gaan de opdracht met de adverteerder aan, onder aanbod dat zij in staat zijn om die opdracht te verwezenlijken via hun affiliate-kanaal. Wij verzorgen een campagne voor een netwerk, waarbij vreemd genoeg sommige adverteerders zich gedragen in uitlatingen alsof zij met affiliates een band hebben, niet dus.
Wat hiertussen zit is een voorwaarde, kan een netwerk de affliate commissie toekennen, uit hoofde van een tweede opdracht. Is wel zo dat de commissie op de faktuur komt na goedkeuring van de adverteerder, maar dat is een goedkeuring aan het netwerk en niet een bevestiging tussen adverteerder en affiliate dat wij van hem/haar plotseling geld tegoed krijgen. Wìj kunnen namelijk per datum goedkeuring niet een faktuur naar de adverteerder sturen. Terwijl dàt feit ons een faktuur oplevert die tov fiscus bindend lijkt te zijn.
Zouden wij op dat moment de zaak omkeren en een faktuur richting netwerk sturen, is de vraag of dat binnen onze rechtsverhouding met het netwerk past. En dat nu is de kern waarop onze btw-plicht rust.

Zou er een eenheid tussen affiliates zijn, inkl. eenheid in belangen, zou op dat punt onderhandeld kunnen worden.
Op dat punt van eenheid zie ik dat negatief, maar dat er "ruimte" is ..... 8) en zeker om het overleg met de btw-inspekteur aan te gaan die graag gemakshalve van de status quo uitgaat, overleg zal dus vanuit een groep van belang moeten verlopen. :-\