Vakantiebeurs & Affiliates

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#1
Ik ben gisteren de hele dag naar de vakantiebeurs geweest. Nu staat op die beurs het vakantiepubliek centraal, maar ik nam mooi van de gelegenheid gebruik om de bedrijven eens persoonlijk te spreken. Ik was vooraf al wel bewust van het ontbreken van de personen die wat te melden konden hebben over affiliates...

Toch was het wel leuk om met de verschillende reisbureaus te praten. Diverse reisbureaus doen nog niet aan affiliate marketing. Sterker nog, sommige doen helemaal niks met online marketing. Mooie kansen dus.

Ik ga komende weken wat contacten leggen met verschillende reisbureaus. Hopelijk komt er wat uit. Ik heb verder nog even bij o.a. TT gevraagd of er ook een soort vergoeding is voor het aanbrengen van merchants. Weten jullie hoe dit zit bij de diverse affiliate programma's?

Conclusie; het was een mooie dag voor mij :)....de beurs zelf was overigens ook erg leuk!
 
6 nov 2005
802
0
0
#2
Weten jullie hoe dit zit bij de diverse affiliate programma's?
Weet niet de exacte hoogte van de aanbrengpremies (kan je uitzoeken op de site van de netwerken) maar stel je van een aanbrengpremie niet teveel voor ;-) Denk aan tientjes...
 
20 aug 2007
1.253
0
36
affiliate.nl
#3
Als je echt actief nieuwe klanten aan brengt zou ik toch wel even informeren naar betere mogelijkheden hoor!

Je zou ook zelf als media bureau kunnen gaan fungeren, wellicht interessant als je echt veel klanten binnen denkt te kunnen halen!
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#5
ehh, we betalen NIET een paar tienjes voor een nieuwe klant.

Het MINIMUM bedrag is 300 euro, voor een nieuwe affiliate merchant.

heb je echt interesse informeer even (PM)
 

YVANYVAN

Nieuw lid
24 aug 2005
478
0
0
#6
DikkieD,

Als je klanten wil aanbrengen waarom soliciteer je dan niet bij de welbekende Affiliatebedrijven? Zal je wellicht een stuk meer verdienen dan zomaar eventjes een nieuwe klant aanbrengen voor een appel en een ei.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#7
@ Yvan,

Dat mag natuurlijk ook altijd (komen werken bij ons), maar als freelancer mag je ons ook aanbevelen?
Voor een appel en een ei? Als je een half uur met een klant bezig bent en je krijgt er 300 euro voor denk ik dat we het niet over een appel en een ei hebben eerlijk gezegt.
 

YVANYVAN

Nieuw lid
24 aug 2005
478
0
0
#8
300 Euro? Mmmm....klinkt aanlokkelijk (ik dacht dat het veel minder ging zijn). Straks krijg ik nog goesting om het in België eens uit te testen.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#10
Wat ik dus liever zie is een linkje zodat ik bv. een inschrijfformulier kan maken etc. Ik wil niet bij een affil. bedrijf werken. Ik gaf al eens eerder aan dat wij ook een rol kunnen spelen in het creeren van de affil. markt. Ik heb veel contacten met merchants, gewoon voor de fun of it. Het zou mooi zijn dat wanneer ik ze tip over het algemene idee achter affil. marketing, ik misschien wat beur. Maar het is ook in mijn belang (lange termijn) dat ze mee gaan doen met affiliate programma's, welke is mij dan verder om het even....

Kan ik niet gewoon linkjes krijgen van de verschillende affiliate programma's, zodat ik de bedrijven waarmee ik spreek gewoon via de linkjes naar een van de programma's kan leiden? (Met dus een vergoedingsstructuur....)
 
22 nov 2005
160
0
0
www.adquick.nl
#13
Afhankelijk van de Klant kunnen we praten over een vergoeding minimaal paar honderd wellicht in de duizend. Stuur maar een PM. Gezien wij nog niets met reizen doen valt er genoeg aan te brengen!
 
5

5KG

Guest
#14
Wat is een paar honderd euro als je 15% (lifetime) kan verdienen op een nieuwe klant?

Voor 15% wil ik ook wel klanten aandragen, voor zeg 500 euro doe ik niet eens de moeite.
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#16
Adquick | Mohamed zei:
Ok, deal 15% over de omzet voor iedereen die een nieuwe klant aandraagt, tenzij al reeds (in)direct klant etc.
15% lifetime zolang de klant bij jullie is op al de omzet die er gebeurt?
Kan je eens bevestigen? Dit lijkt mij enorm.
 
24 aug 2005
1.434
0
0
www.no-search.nl
#17
Dit is de tekst zoals bij Netdirect staat:

Commissie voor werven nieuwe adverteerders

--------------------------------------------------------------------------------

Commissie aanbrengen adverteerder
Ongetwijfeld heb je altijd interesse in het genereren van extra omzet. Daarvoor heeft Netdirect een sitepartner commissieregeling in het leven geroepen. Wanneer je Netdirect in contact brengt met een potentieel adverteerder en er uit dat contact daadwerkelijk een campagne voortkomt, ontvang jij maar liefst 15% over de omzet van deze campagne. Dat is snel verdiend!

Omschrijving
Om in aanmerking te komen voor de commissieregeling moet er aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:
De relatie tussen de adverteerder en Netdirect moet door de sitepartner actief bij de adverteerder tot stand zijn gebracht.
Er bestond nog geen relatie tussen de adverteerder en Netdirect.
Netdirect was nog niet in onderhandeling met de adverteerder op het moment van aanbrengen door de sitepartner.
Vergoeding
De vergoeding van de aangebrachte campagne geschiedt éénmalig, berekend na aflopen van de campagne of uiterlijk 1 jaar na de start van een nog actieve campagne. De vergoeding bedraagt 15% over de totaal met die campagne gerealiseerde omzet voor Netdirect. Deze vergoeding wordt voldaan binnen 14 dagen na ontvangst van de laatste betaling van de adverteerder.
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#18
Okok..leuk, ik loop morgen nog wel even langs bij de WWVDagen...

Wat ik ook graag wil zien is een soort campagne...ik kan dan simpelweg een uitleg op de site opnemen rond affiliates....met hierbij een linkje....jullie kunnen dit dan oppakken en meten. Dat op deze wijze de vergoedingen wellicht lager liggen is begrijpelijk.

Het hele verhaal rond het aanbrengen van merchants is wat wazig. Hoe ziet het er concreet uit? Willen jullie een kant-en-klare-overtuigde-en-bereid-om-direct-te-starten-klant? Of lever ik 'leads' aan, en pakken 'jullie' dit verder op....
 

Gertjan

Nieuw lid
8 dec 2007
4
0
0
#19
Affiliates die een nieuwe adverteerder aandragen bij M4N, krijgen 5% over de omzet die er in het eerste jaar aan de adverteerder wordt gefactureerd.

Mocht je een nieuwe adverteerder bij M4N aan willen dragen, dan kun je me hierover bellen of mailen.
E-mail: gertjan.koopsvantjagt@m4n.nl
Tel: +31(0)20 462 53 98
 
5

5KG

Guest
#20
Gertjan zei:
Affiliates die een nieuwe adverteerder aandragen bij M4N, krijgen 5% over de omzet die er in het eerste jaar aan de adverteerder wordt gefactureerd.

Mocht je een nieuwe adverteerder bij M4N aan willen dragen, dan kun je me hierover bellen of mailen.
E-mail: gertjan.koopsvantjagt@m4n.nl
Tel: +31(0)20 462 53 98
Met alle respect, maar 5% is natuurlijk niets ook al zou je een grote aandragen.

My 2 cents.