Verdwenen uit Google

S

SISPnl

Guest
#1
Hallo mede affiliate collega's,

Vanaf deze week zijn veel van mijn websites verdwenen uit de google zoek resultaten en ook bij een ander zijn ze niet meer terug te vinden. Ook mijn stats geven geen google resultaat meer weer.

Vanaf de eerste keer tot op heden ben ik bezig geweest om alles zo google vriendelijk te maken, maar het resultaat zegt niet veel goeds. Zijn er meer mensen met dit probleem?
 
S

SISPnl

Guest
#3
Romac35 zei:
Om welke site gaat het? Kan ik even kijken of het om een google ban gaat of om wat anders, fout in je robot.txt bijvoorbeeld.
onder andere last-minute-boeking.nl robot.txt is oke en instellingen server ook. Ik kan hem hier en op andere plaatsen alleen maar vinden door het domeinnaam zelf in te tikken.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#4
ik kom hem in de index gewoon tegen, doe maar eens site:last-minute-boeking.nl, maar als ik de site bekijk, tja alleen maar feeds. Dus een zogenaamde thin site? Daar stuurt Google op een gegeven moment inderdaad geen bezoekers meer naartoe.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
Los van de vraag of datafeeds besmet gebied zijn, je hebt met websites altijd te maken met "wittebroodsweten" en daarna, "ok, de boot in, de boot is aan".
De eerste periode kom je door met "de zegen" , daarna is het de harde werkelijkheid.

De naam is 'Lastminute vakantie boeken', dat is waar de site op moet ranken ? Hoe vaak wordt die naam ondersteund in de teksten als onderbouwing ? In de domeinnaam in ieder geval niet = boeking.
Longtail : dan krijg je wel te maken met de feed, staat er niets méér dan de feedtekst, zowel in title als content, dan zijn er vast al xx wachtenden vóór u en kan de index 'vol' zijn. Probeer zelf maar eens een kaartenbak te alfabetiseren met kaarten allemaal getiteld met "AAA". Elk woord van "lastminute vakantie boeken" staat garant voor grote concurrentie.

En ja, Panda is nu niet meer apart, is gewoon ingebakken in de dagelijkse werkzaamheden van de googlebot, en dat gaat soms knap bot.

Doe eens een test via Google sitemap met de "fetch as googlebot", krijg je pure tekst en dan eens kijken of de zoekwoorden die je wilt , naar boven komen drijven ofwel 'verzuipen' onder enorme hoeveelheden tekst waar je misschien geen rekening mee hebt gehouden. 8)
 
S

SISPnl

Guest
#6
Romac35 zei:
Dus een zogenaamde thin site? Daar stuurt Google op een gegeven moment inderdaad geen bezoekers meer naartoe.
Het klopt, maar dit is niet de enige, want al mijn websites die op de zelfde server staan zijn in waardering omlaag gegaan.

Indexen is ook niet zo het probleem, maar het vinden is gelijk aan last-minute-boeking.nl. En dat zonder dat ik daar wat op verkoop of content heb die gelijk is aan last-minute-boeking. Content is op veel websites wel eigen en het lijkt erop dat google zelfs kijkt naar de server/ip adres. Ik weet het niet wat prezies, maar mijn dochter haar website (waar niks op verkocht word of content dat gelijk is aan...) is alles eigen en zelfs geen banners.
Kan het komen door de Thin Affiliate website?

Ik heb op een andere server websites die nog veel erger zijn dat last-minute-boeking en die wel goed indexen. Ik roep nu even wat, maar kan het zijn, want het is een dedicated server en kan die bestraft zijn?
 
S

SISPnl

Guest
#7
ouwesmurf zei:
Doe eens een test via Google sitemap met de "fetch as googlebot", krijg je pure tekst en dan eens kijken of de zoekwoorden die je wilt , naar boven komen drijven ofwel 'verzuipen' onder enorme hoeveelheden tekst waar je misschien geen rekening mee hebt gehouden. 8)
Thanks voor de tip!!!
Ga er morgen mee aan de slap, maar blijft vreemd dat al mijn websites op de server kopje onder gaan(huur deze dedicated server ook vanaf december en vanaf dat moment ins het een drama.....
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#8
maar blijft vreemd dat al mijn websites op de server kopje onder gaan(huur deze dedicated server ook vanaf december en vanaf dat moment ins het een drama
Wereld zit vol toevalligheden, maar uitsluiten is de oplossing voor geestelijke onrust. Bij je ded.server zit doorgaans een ip-nummer, daarnaast kun je je hoster vragen naar de voorhistorie daarvan.

Een andere server betekent ook een aardig stuk verhuiswerk, en kan de navigatie hier en daar een zwakke plek hebben, robots.txt en .htaccess kunnen manko's vertonen, maar vooral : de mutatie kan de aandacht van de zoekmachine hebben getrokken: reden voor nader onderzoek, en dan valt het als een puzzel in elkaar , lijkt het alsof de dedicated server de bron van het kwaad is, en eigenlijk is het dat dan ook wel , maar meer als resultante van Google's nader onderzoekje.

En kijk nou eens onbevangen naar je menubalk van rechts naar links:
Twitter is een externe site
van BBQ tot Tuinwinkel zijn externe sites
van Cheap tot Zonvakantie zijn externe sites ( check in G.sitemap eens of die verwijzingen niet tot giga links aanleiding geven )
hou je alleen nog HOME over, en dan is die eerste pagina al niet de sterkste, en 'nog erger' klant klikt en is gelijk weg naar de adverteerder, een hoge bounce-rate of je nu op tekst of op een image klikt.
Probeer dan van die eerste pagina iets te destilleren omtrent keywoord en de ondersteuning daarvan.

En treft de zoekmachine op andere sites op hetzelfde ipnummer soortgelijke problemen, dan is het collectief het haasje.
Zolang je op sitenaam nog aanwezig bent, is het niet drastisch, maar wel hoog tijd voor de voorjaars-schoonmaak ;D
 
B

Beachboy

Guest
#9
Je hebt al je websites naar elkaar laten linken, in eerste instantie krijg je dan een betere positie vanwege de backlinks, eventjes later komt Google er achter dat ze het toch niet zo leuk vinden en heb je gewoon een penalty ( of straf of wat dan ook ) aan je broek wegens linkfarming.
Geintje is mij ooit ook overkomen, had er wat meer en kostte me meer dan 8000 euro per maand.
Tip, al hoef je me niet te geloven, die websites, die zijn verloren. Wat je ook doet, al ga je op je kop staan. Uithuilen en overnieuw beginnen.
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#10
mmm, ok we gaan weer even onaardig doen dus waarschuwing :)

Als ik je sites bekijk die je op sisp.nl hebt neergezet dan heb ik zoiets van...nou nou het kan heel wat beter....
Je sites linken naar elkaar wat een beetje teveel van het goede is..

Vervolgens zet je op een BBQ site een heel reiswinkelmenu.
je reizenshop bestaat niet meer..

Ook valt me op dat veel van je sites slecht geindexeert zijn, en laat design te wensen over. Kortom, je hebt zelf maar weinig gedaan.

het advies van beachboy is zo gek niet
 
S

SISPnl

Guest
#11
mozilla zei:
mmm, ok we gaan weer even onaardig doen dus waarschuwing :)
Kan wat kritiek hebben :)
Ik had het nog eenvoudiger (alleen feeds) en ben net een paar weken bezig om de boel om te zetten.
Zijn mijn domeinen echt allemaal verloren? Er was mij ook wijs gemaakt om alles zoveel mogeliojk naar elkaar te laten linken ( vandaar de links naar externe websites), maar begrijp dat het een hele domme set is geweest?
Man o man en ik dacht dat ik het een beetje begon te begrijpen.

Ook zal ik toch kijken of de server invloed heeft op het verhaal, want ik had een eigen oude server op een colocation hangen en vanaf het moment dat ik die heb wegehaald huur ik een server . Vanaf dat moment ging het in een snel trein vaart achteruit.


Is er nog wat te redden of moet ik nu helemaal opnieuw beginnen?
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#12
Verloren weet ik niet....google is een irritant ventje....en kan af en toe raar doen. Wat je voor de lol kan doen is je belangrijkste sites per 24 uur de geindexeerde links tellen en kijken of daar beweging in zit.

Punt is wel, dat met de datafeeds alleen google zijn interesse in jou wel verliest. Je bent eigenlijk verplicht om het anders aan te pakken. Die doe ik met mijn sites en dat leer ik klanten...Achterover zitten is lekker maar die tijd is voorbij.

Maar een verandering van server kan dit allemaal niet veroorzaken hoor, dat zou betekenen dat google elke vorm van vooruitgang zou afstraffen. Navragen op het google webmaster forum heeft voor jou weinig zin want met je huidige kwaliteit schieten ze je gelijk af.

Maar die websites op een dedicated, nou stoer maar het lijkt mij dat het alleen geld kost.
 
B

Beachboy

Guest
#13
@Sispnl
Is er nog wat te redden of moet ik nu helemaal opnieuw beginnen?
Eigenlijk wel de hamvraag, want er is gewoon niemand die het echt weet, of je moet op de loonlijst van Google staan, en dan misschien nog...
Het enige dat ik je kan vertellen is wat ik zelf heb meegemaakt, vergelijkbaar verhaal, maar dan met nog veel meer sites. Dik een jaar bezig geweest om de boel te repareren en geloof me...alle trucks uitgehaald, geprobeerd en getest.
Uiteindelijk maar gewoon opnieuw begonnen. Andere IP adressen, andere namen enzovoort.
Misschien kan jij je dat jaar besparen?
Succes in ieder geval.
 
S

SISPnl

Guest
#14
Bedankt voor de input en ga er dit weekend eens goed over nadenken.

Als er nog andere meningen zijn houd ik me aanbevolen ;D
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#15
zo heb ik zelf een leuke ervaring, ....
maanden geleden was een private site (niche) ineens plaatsen omlaag gezakt en was mijn nummer 1 positie ingenomen door een andere website, vakanties en reviews enzo...
De hele grote hamvraag, what the hell happend....
Ik wist het niet, maar ook de gasten op het GWF wisten het niet, al gave ze wel tips. Maar die hadden niets met het probleem te maken.
Ik dacht, nou laat ik het nog verder optimaliseren en pakte elke pagina, titel, beschrijving aan (al was dat al gedaan)
...en wat denk je, een maand later had ik mijn nummer 1 plek weer terug en had ik een big boy omlaag getrapt. Iedereen om mij heen gaf me 0,0 kans dat ik mijn plek kon terugveroveren, en toch lukte het.
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#16
mozilla zei:
zo heb ik zelf een leuke ervaring, ....
maanden geleden was een private site (niche) ineens plaatsen omlaag gezakt en was mijn nummer 1 positie ingenomen door een andere website, vakanties en reviews enzo...
De hele grote hamvraag, what the hell happend....
Ik wist het niet, maar ook de gasten op het GWF wisten het niet, al gave ze wel tips. Maar die hadden niets met het probleem te maken.
Ik dacht, nou laat ik het nog verder optimaliseren en pakte elke pagina, titel, beschrijving aan (al was dat al gedaan)
...en wat denk je, een maand later had ik mijn nummer 1 plek weer terug en had ik een big boy omlaag getrapt. Iedereen om mij heen gaf me 0,0 kans dat ik mijn plek kon terugveroveren, en toch lukte het.
Toeval??!! 8)
 
S

SISPnl

Guest
#18
fgielen zei:
Toeval??!! 8)
Al is het toeval, als het maar pegels binnen brengt... ;D

mozilla zei:
geen flauw idee, maar leuk is anders...
Af en toe heb je met een raadsel te maken, maar dat zorgt er wel voor dat je wakker blijft ;)
Als ik soms zie wat voor een werk ik erin heb gestoken (niet de datafeeds sites) dan een week later een drama is met zoeken. Het is knokken voor een plaatsje :-\
 
9 aug 2007
47
0
0
#19
Vandaag toevallig 2 waarschuwingen gekregen met de volgende titel:

Webmasterhulpprogramma's van Google: problemen met kwaliteit op http://www.

Tekst mail:

Geachte eigenaar of webmaster van http://www.****.**/, We hebben ontdekt dat sommige van de pagina's op uw site technieken gebruiken die in strijd zijn met de Richtlijnen voor webmasters van Google. We hebben met name pagina's van lage kwaliteit op uw site aangetroffen die niet genoeg unieke inhoud bevatten of geen toegevoegde waarde bieden. Voorbeelden hiervan zijn partnersites, doorway-pagina's of pagina's met automatisch gegenereerde of gekopieerde inhoud. Meer informatie over unieke en aantrekkelijke inhoud kunt u vinden op http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66361. We raden u aan wijzigingen in uw site aan te brengen zodat deze voldoet aan onze kwaliteitsrichtlijnen. Zodra u deze wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een verzoek tot heroverweging van uw site indienen voor de zoekresultaten van Google. Als u vragen heeft over hoe u dit probleem kunt verhelpen, kunt u ons Helpforum voor webmasters raadplegen. Met vriendelijke groet, Het Google-team voor zoekkwaliteit

Doe je voordeel hiermee.

Ter info, beide websites draaien op een aangepaste affilistore script.