Verschil tussen "Affiliate bedrijf" & "Affiliate Marketing Bureau"?

Kadoske

Nieuw lid
12 aug 2009
5
0
0
#1
Hallo,

Zoals je al kan lezen in de titel, wat is het verschil hier op het forum tussen "Affiliate bedrijf" & "Affiliate Marketing Bureau"?

Mvg,

kadoske
 

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#2
Hoi "Kadoske"

Ligt denk ik een beetje aan de contact, maar zoals ik het lees is een bureau een bedrijf wat adverteerders helpt met het voeren van hun affiliate marketing campagnes. Dus verzorgt bijvoorbeeld de communicatie naar de affiliate (bedrijven) en keurt aanmeldingen.

Een affiliate bedrijf is een affiliate die er echt zijn business van gemaakt heeft. En wellicht met meerdere mensen onder 1 account werkt. Denk dan bijvoorbeeld aan grote prijsvergelijkers of eurclicks.

Een netwerk is het bedrijf wat de tracking verzorgd en advertentie materiaal host.

Overigens hebben we bij het IAB binnen de Taskforce affiliate marketing ooit een definitielijst gemaakt. Deze kun je hier vinden: http://www.iab.nl/Taskforce_area/Affiliate_Marketing/Definities De twee termen die je noemt staan er overigens niet in :)

Groeten,
Roy
 

Kadoske

Nieuw lid
12 aug 2009
5
0
0
#3
Ik doelde voornamelijk hier op het forum.

In de subfora staat er eerst een lijst van 'Affiliate bedrijven' zoals Daisycon, tradetracker, ...

Daaronder staat er in een apart forum 'Affiliate marketing bureau's'.

Wat doet een affiliate marketing bureau nu precies?
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#6
Eens.

Een affiliate marketing bureau is een bemiddelende schakel tussen affiliatemarketing partij (netwerk) en klant (merchant). Ze kunnen actief affiliates benaderen, zorgen voor voldoende communicatie naar affiliates toe etc.

Afhankelijk van de stap waarin je als bedrijf zit, kunnen ze ook adviseren m.b.t. netwerkkeuze en de deals voor adverteerders/merchants rond maken. Met name bedrijven die wel de noodzaak inzien van het constant actief bezig zijn met affiliatemarketing, maar daar zelf niet de capaciteit voor of zin in hebben, kunnen dit uitbesteden.

Is je vraag beantwoord zo?
 

Kadoske

Nieuw lid
12 aug 2009
5
0
0
#7
Helemaal dank je wel!

Vragen die bureau's dan een vast bedrag, of nemen zij misschien ook een % op de verkoop?

Groeten,
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#8
Dat is afhankelijk van wat je afspreekt en hoever de dienstverlening gaat. Vanwaar je vraag? Zoek je zelf hulp bij affiliatemarketing activiteiten? Of wil je de bureau-schoenen aantrekken?

Ik ondersteun ook weleens klanten bij Affiliatemarketing. Het verdienmodel is daarbij volledig afhankelijk van wat je afspreekt met een partner en hoe ver de dienstverlening gaat. Daar kan ik dus niet heel veel over zeggen. Niet omdat ik dat niet wil, maar omdat elke situatie anders is.