Vliegtickets vergelijken tool

27 nov 2014
2
0
0
#1
Weet iemand ook waar ik een tool kan vinden die ik kan integreren op mijn website voor het vergelijken van vliegtickets. Nu heeft cheapticket een tool die je kunt vind op daisycon, echter deze tool is volledig in cheaptickets kleurenen ook word je bij het vergelijken meteen naar cheaptickets geleid.

Dank voor jullie hulp
 

JoostM

Nieuw lid
13 mei 2014
40
0
0
#2
Zover ik weet bestaan deze 'white label' oplossingen niet. En dat komt door twee oorzaken (mijns inziens)

1. De adverteerders (zoals Cheaptickets, Tix, Skyscanner, etc) willen natuurlijk niet transparant zijn en de beste deal voor jou voorschotelen. Ze willen de beste deal voor jou die zij ZELF kunnen aanbieden. Daarnaast is het zo dat Cheaptickets dan bij Daisycon zit, en Tix bij TradeTracker en Skyscanner bij Tradedoubler) Dan moet je dus een netwerkbrede tool hebben en dat gaan netwerken natuurlijk weer niet toestaan, want de concurrentie onder de netwerken is al moordend.

2. En hier zit het grootste probleem; het lijkt me technisch ook nog eens lastig. De aanbieders hierboven genoemd zijn niets meer dan een frontje zoals je autoradio. De adverteerders hierboven halen hun content (de tarieven) allemaal uit een GDS (een vliegtarievendatabase). Aan de ene kant gooien airlines daar elke dag tarieven in, en adverteerders trekken ze er aan de andere kant uit en displayen ze op hun website. De één doet dat met een blauwe website, de andere met een gele website. De ene doet het op basis van laagste tarief, de andere op de snelste verbindingen.

Weer terug naar de autoradio. Of je nu een Samsung, Pioneer of Philips autoradio hebt, de content (liedjes) van 3FM of 538 blijven hetzelfde. Zie 3FM als airline, zie de frequentiebeheerder als GDS, en zie Cheaptickets als Pioneer. Dan heb je in de basis de werking van deze 'ticketboeren'.

Kort gezegd, wil jij dus een tool van een tool. Dat lijkt me een beetje dubbelop. Daarnaast, hoe wil je traffic genereren naar jouw site hiermee? Je moet dan wel zoveel unieke content hebben! Mijn advies: ga op een niche zitten qua vliegtickets. Richt je alleen op bepaalde bestemmingen en wordt daar expert in. Richt je op een aantal airlines en leer daar alles van. Richt je op alleen direct vluchten, of juist alleen vluchten met een overstap. Alleen low-cost, premium economy of juist alleen business class.

Dan heb je nog enige kans van slagen denk ik. Verwacht niet het nieuwe Ticketspy te worden, of je moet ook subsidie krijgen vanuit de opleiding van INHolland en tientallen gratis studenten krijgen die voor studiepunten werken.

Succes!

P.s. Alle bedrijfsnamen zijn volledig willekeurig gekozen, niet om ze zwart te maken of iets dergelijks.
 
27 nov 2014
2
0
0
#4
Dank voor jullie antwoorden:)!! En goede tip die white label van Skyscanner! Bij hotels zijn er ook wel van die vergelijkers die dan de onderlinge aanbieders vergelijken zoals hotelscombined.nl.. ik hoopte dat er ook zoiets zou zijn voor vliegtickets...

Nogmaals dank!