Volkskrant over Doktersonline

11 apr 2007
3
0
0
#1
Als verslaggever van de Volkskrant vroeg ik onlangs in dit forum om informatie over Dokteronline.com en andere medische websites. Ik dank iedereen voor zijn/ haar medewerking.

Vandaag zijn we als krant begronnen met een reeks publicaties. De komende drie weken zullen nieuwe stukken te lezen zijn  via: www.volkskrant.nl/doktersonline

Misschien leveren onze kritische artikelen iets minder aangeklikte medicijnen op. Jammer voor jullie! Maar op lange termijn is iedereen gebaat bij betrouwbare medische sites. Goed nieuws: op de website www.dokteronline.com worden als gevolg van de publicatie nu al geen verslavende middelen aangeboden die onder de werking van de Opiumwet vallen.

met vriendelijke groet
Jeroen Trommelen, Volkskrant.
 
D

dutchguru

Guest
#2
2 kanten, Jeroen, om met de befaamde Den Uyl te spreken :

[1]
Misschien leveren onze kritische artikelen iets minder aangeklikte medicijnen op. Jammer voor jullie! Maar op lange termijn is iedereen gebaat bij betrouwbare medische sites.
Het eerste en het laatste aspekt in de aangehaalde quote kan maar hoeft niet waar te zijn in de relatie tot de artikelenreeks, en het tussenliggende : niet smaakvol en getuigt niet van respect voor andere werkenden.
Daarbij : de meeste kranten passen inmiddels beide markten toe : krant en digitale krant. Beiden met advertenties, dat wel. Omroepen , idem dito. En ook journalisten kunnen hun werk alleen doen ,niet ondanks, maar dankzij de inkomstenbron van de advertenties, al dan niet medisch getint, al dan niet gebaseerd op waarheidsvinding. De affiliate-webmasters geven ruimte aan advertenties en verdienen daaraan, maar zijn daarbij geen partij qua inhoud / achtergrond, niet meer dan een krant. En ik mag hopen dat in het beoogd onderzoek ook de advertentie-rubrieken van de eigen krant betrokken zijn geweest.

[2]
Natuurlijk heb ik het aanklikbare artikel even gelezen, nog afgezien van het feit, dat ik mij regelmatig op de hoogte houdt van meer dan 1 krant, dus ook met een zekere regelmaat de Volkskrant.
Het artikel draagt zeker interessante aspecten aan en is daarom lezenswaardig.

Totdat ik 1 dag later in de zaterdagversie van het Dagblad van het Noorden een artikel zie van de hand van Pieternel Kellenaers, met nagenoeg dezelfde strekking.
In toeval geloof ik al jaren niet meer, dus vertel mij eens : wat is in deze de werkelijke bedoeling van de schrijvende pers ?
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#3
jeroentro zei:
Goed nieuws: op de website www.dokteronline.com worden als gevolg van de publicatie nu al geen verslavende middelen aangeboden die onder de werking van de Opiumwet vallen.
Is dat goed nieuws? Voor wie? Niet voor de mensen die deze producten gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn er ze op deze manier misschien wel goedkoper konden krijgen.
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#4
Beste jeroentro,

Met interesse je artikel in de klant gelezen.

Helaas moet is zeggen dat ik het teveel vanuit de sensatie zucht (tjee wat zou er allemaal mis kunnen gaan) geschreven is. Terecht zijn er risiko's naar voren gekomen uit je artikel (waar zeker iets aan gedaan moet worden), maar er zijn ook positieve aspecten te noemen.

Waarom moet ik voor mijn (niet gevaarlijk pilletje) een uur bij de dokter in de wachtkamer zitten wachten, waarna hij een recept schrijft zonder achter zijn bureau vandaan te komen en de klacht te bekijken? (in casu een oorontsteking van mijn dochter).

Het zou een journalist sieren ook een onbevangen naar een zaak te kijken en niet de sensatie zucht of wellicht de heersende politieke correctheid achteraan te rennen en continue schande, schande te roepen.

In elk geval zal het de online shops goed doen qua omzet. Alvast daarvoor bedankt ook namens de affiliates.
 

Kasper

e-Markethings
29 okt 2005
347
0
0
#8
Zie ook Tegenwind voor de internetdokter?? en mijn reactie daar:

Angst zaaien is het wondermiddel van de overheid, op alle fronten en de meeste media nemen het gewillig over.

Ik vind het prima dat er kritisch naar de online medicijnenhandel wordt gekeken maar erger me inderdaad ook groen en geel aan het feit dat enkele gevallen van overlijden of zelfdoding als argument aangevoerd worden. Alsof dat inderdaad alleen online gebeurt en men verder niet naar eventuele oorzaken (geen hulp van de huisarts uit angst voor vervolging) of andere opties (voor een trein springen, ophanging, polsen doorsnijden) kijkt.

En alsof je geen voorraadje aan kunt leggen van wat je via de reguliere apotheek verstrekt krijgt?.

Daarnaast zal er ook wel de angst zijn dat de contracten met de farmaceutisch grootmachten en hun peperdure medicijnen op de tocht komen te staan.
 

barbara

Nieuw lid
16 okt 2005
118
0
0
#10
Vanwege persoonlijke drukte kom ik hier nauwelijks nog en verricht ik ook nauwelijks nog werk als adverteerder.
Na het Volkskrantbericht besloot ik toch om te komen kijken.

Het was mij inderdaad ook recentelijk opgevallen dat ik, zonder werk te hebben verricht, ineens een aantal heel vette dokteronline bestellingen binnen heb gekregen.
Ik vroeg mij af wat de reden voor was, nu meen ik hem te hebben gevonden.
De publiciteit van de Volkskrant.

De klanten zijn er nu overduidelijk bang dat hun leverancier straks opgedoekt wordt, en zijn meer gaan bestellen.
Waarschijnlijk om te gaan hamsteren.
En zijn er denk nieuwe klanten erbij gekomen.

Persoonlijk vind ik het niet zo zeer jammer voor ons als de site gesloten wordt, (ik red mij echt wel zonder deze kleine bijverdiensten), maar veel eerder voor de klant.
Ik ben er van mening dat Dokteronline een betrouwbare leverancier is.
Heel veel klanten die daar niet meer kunnen kopen, zullen uitwijken naar buitenlandse sites.
Met de bijbehorende extra risico's.
 

YVANYVAN

Nieuw lid
24 aug 2005
478
0
0
#11
Maar volgens mij blijft dokteronline wel bestaan in zijn huidige vorm, aangezien deze toch al vanuit het buitenland werkzaam zijn.
(inderdaad lang geleden Barbara, welkom terug)
 

sloore

Nieuw lid
6 sep 2005
931
0
0
#12
Yvan zei:
Maar volgens mij blijft dokteronline wel bestaan in zijn huidige vorm, aangezien deze toch al vanuit het buitenland werkzaam zijn.
(inderdaad lang geleden Barbara, welkom terug)
Iemand uit vervlogen tijden die terug is
Een feestje ;D
En leve Dokteronline ;D
 
12 apr 2007
1
0
0
#13
Hypocrisie van de Nederlandse overheid

Graag willen we u kort informeren op de hypocriete stellingen van de Nederlandse overheid en de volkskrant.

Sinds vorige week is de Nederlandse inspectie volksgezondheid een campagne begonnen tegen het kopen van medicijnen via het internet, vanwege de gevaren met betrekking tot nepmedicijnen.
Dokteronline.com juicht dit initiatief toe, medicijnen bestellen via internet is vaak niet vertrouwd; neppillen, illegale pillen, "bedrijven" die er met uw geld vandoor gaan, pillen met gevaarlijke stoffen of juist pillen waar niets in zit: het komt allemaal voor. Daarnaast zijn er natuurlijke de nodige gezondheidsrisico's.
Via Dokteronline wordt alleen bemiddeld voor apotheken die echte geneesmiddelen leveren.

Echter aan de andere kant jaagt de Nederlandse overheid op agressieve wijze op ieder arts en apotheker die zich hier maar mee durft bezig te houden in Nederland. Zonder met een oplossing te komen over hoe het in goede banen te leiden moet alles maar gewoon verboden worden. Dit terwijl de omringende landen kijken hoe ze ook de vruchten van internet farmacie kunnen plukken ipv simpel weg alles maar te verbieden.

Dit lost niks op, want alle internet apotheken blijven maar groeien. Dit duidt op een duidelijke vraag van klanten naar een dergelijk concept. Het hypocriete is dat de overheid u waarschuwt voor nepmedicijnen via vage websites in het buitenland, maar de patient juist in handen van dit soort malafide sites duwt door apotheken en artsen in Nederland weg te pesten. Hierdoor creeert de Nederlandse overheid een schijnveiligheid. Dit terwijl deze laatste te controleren zijn, goede geneesmiddelen afleveren, en goede zorg leveren, en graag in goed overleg met de overheid een kwaliteitsproduct zouden willen leveren.

Gelukkig is de mening van vele Nederlanders en zo te lezen ook affiliates, positief over internet farmacie, en hoeft u zich als affiliate ook geen zorgen te maken dat Dokteronline stopt!
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#14
Ik denk dat je een breder probleem aansnijd hier. De overheid is helemaal niet klaar voor het internet. belastingdienst, UWV etc weten niet in welke categorie wij horen :-|.
Verder natuurlijk vandaag het bericht dat ze ook het online gokken willen belasten... prima, maar het bestaat al een jaar of 15!!

Alles gaat (straks!!) via het internet: shoppen, eten bestellen, vakantie boeken, condooms bestellen en dus ook je medicijnen.

Kijk naar de klant en klaarmaaltijden bij de Albert Heijn, gemak. internet is gemak en altijd open... dat is wat mensen willen en die vraag wordt alleen maar groter.
 

poupu

Nieuw lid
1 jun 2006
753
0
0
#16
AffiliateMeester zei:
waar is de overheid wel klaar voor .... ? :p
Nergens voor. Nu weer een fout met belastinggegevens. http://www.kvk.nl/nieuws/nieuwsitem.asp?nieuwsID=19629
Leuker kunnen ze het niet maken :(
 

Langace

Nieuw lid
4 dec 2005
1.453
0
0
www.zinngeld.nl
#18
Ik wil geen politieke discussie omdat iedereen overal anders overdenkt. Maar met betrekking tot onze branch die erg jong is missen er nog redelijk wat basis regels.
Maar er zijn ook goeie dingen, zoals dat we niet onder een CAO vallen... scheelt weer een hoop rompslomp.

Internet wordt 1 van de grootste economieën in de wereld, ipv van de "ze" (in dit geval ook de volkskrant) dingen proberen te traineren of uit te stellen kunnen ze beter zorgen dat iedereen profiteert en het veilig is zodat consumenten het niet van buitenlandse websites moeten halen waar helemaal geen controle op is.
 

barbara

Nieuw lid
16 okt 2005
118
0
0
#19
Dit is een tikkeltje ?off topic?, maar ik kan het niet laten.
De landen om ons heen kijken inderdaad met grote verbazing naar het Nederlandse medicijnen- en drugsbeleid.
Een vent die Cialis gebruikt, moet van de overheid voor elke pil die hij koopt naar de huisarts.
Ook voor herhalingsrecepten.
?Maar dokter, mijn vrouw wil vaker dan 2x per maand???
Ook moet hij deze pillen zelf betalen.
Maar iedere keer moet die huisarts tussenkomen.

Aan de andere kant, zijn zogenaamde softdrugs in vrijwel elke stad of dorp legaal en makkelijk te koop.
Nederwiet is de laatste 20 jaar zo verfijnd en zo sterk geworden, dat het eigenlijk geen softdrug meer te noemen is.
Ik ken verschillende mensen uit mijn naaste omgeving, die verslaafd zijn geraakt aan cannabisprodukten.
Cannabis is naar mijn mening, lang niet (meer) zo onschuldig een middel als het gepresenteerd is.
En wie een pakje wiet voor zichzelf wil aanschaffen, koopt écht niet van een persoon met een medische opleiding, die voor hem of samen met hem, beslist of het produkt wel of niet schadelijk voor hem is.
Die huisdealer gaat echt niet vragen of hij misschien aan een depressie, een psychose of een longziekte lijdt, die een zware contraïndicatie voor cannabisgebruik zou kunnen zijn.
Er zitten geen medische bijsluiters bij een pak wiet in, er worden geen waarschuwingen verstrekt.

Moet cannabis dan verboden worden?
Daar wil ik geen mening over geven.
Ik weet het niet.
Er zitten veel haken en ogen aan zowel een verbod als een gedoogbeleid.
Mijn aansnijden van het onderwerp cannabis, is puur om een vergelijking te trekken.

Ik vind cannabis, plus drank en sigaretten, persoonlijk een veel groter gevaar voor de volksgezondheid, dan het verstrekken van medicijnen op recept via dokteronline, of vergelijkbare sites.

Misschien zit er een artikelsuggestie voor de Volkskrant hierin?
Even langs de koffieshops en met de mensen daar praten.
En ook een onderzoek verrichten of er mensen zijn, die aan een psychose hebben gelden, die na het gebruik van cannabis zelfmoord hebben gepleegd.
Is dit eens bekend?
Dat weet ik niet.
Er zijn in elk geval per jaar helaas veel meer suïcides, dan dat ene triest geval, van een vrouw die depronal via dokteronline kocht.
 
D

dutchguru

Guest
#20
Precies daarom zei ik in mijn reaktie ook - mede in de context van het gelijktijdig epistel van Dagblad van het Noorden - , Jeroen, vertel eens, wat steekt hier echt achter.

Open deur intrappen natuurlijk, want de krant staat en valt met iets van sensatie neerzetten, zodat de bestaande klant blijft lezen en de nieuwe er bij komt. En wat let ons : op elke website zelf een artikel plaatsen over de creativiteit van de diverse kranten ? ;D

Maar ach, zolang Jeroen c.s. ons internetje ondersteunt : la maar gaan. ;)