Voorstelronde

#5
Sinds kort houd ik mij wat meer bezig met affiliate marketing, dat is dus tevens de reden voor de aanmelding op dit forum.

Zelf hoop ik hier wat tips en informatie op te duikelen en waar mogelijk zal ik ook proberen bij te dragen. (Dat laatste zal echter wel niet meevallen als je juist komt om nieuwe informatie en kennis op te snuiven.) Tevens zie ik dit forum als een leuke bron van nieuwtjes. Ik kwam hier overigens al vaker rondneuzen, maar heb nu toch maar besloten me eens aan te melden.

@Sneup: Hartelijk dank voor het compliment! Ik zie dat je zelf ook websites hebt in dezelfde hoek.
 

activ

Nieuw lid
27 dec 2008
31
0
0
#8
Hallo Marcel,

Allereerst welkom op dit forum!

Marcel (#2) zei:
Zou je een voorbeeld kunnen geven van een dergelijke link?
Zie onderstaande link met zoekresultaten van Google:
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=site%3Awww.vakantiemarkt.net

Veel resultaten linken inderdaad door naar je homepage. Er zijn ook resultaten die direct doorlinken naar de site van desbetreffende affiliate. Hier is Google niet zo blij mee. Plaats een "no-follow" op dergelijke links.

Zie ook:
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=nl&answer=35769

Overigens, je site ziet er goed en overzichtelijk uit. Ik vind alleen de lijsten met checkboxes (links) nogal lang. Is een dropdownlist geen betere optie? Is het iets overzichtelijker.
 
#10
De opmerkingen begrijp ik.

Het doorverwijzen naar de homepagina komt vooral door de dynamische inhoud van de website versus het trage bijwerken van Google.

Het tweede punt, direct doorverwijzen naar een affiliate, had ik inderdaad zelf ook inmiddels geconstateerd. De discussie daar gelaten of dit handig is en goed voor je pagina, geloof ik niet dat het de richtlijnen van Google overtreedt.

Zouden jullie eens aan kunnen geven in welke vorm het volgens jullie de richtlijnen overtreedt?

Overigens heb ik het inmiddels aangepast, ik was zelf nogal in dubio of het wel een goede constructie was voor de pagina.
 
#14
Wat no-follow is, is mij geheel bekend. Het ging mij even om het punt of dit toegestaan is of niet in Google.

Jullie gaven aan dat Google er niet blij mee is. Zelf vind ik dit niet terug in het reglement, dus hoorde ik graag van jullie waar dit op gebaseerd was. Misschien zie ik namelijk iets over het hoofd.