Webshop omturnen in een affiliate website [Advies gevraagd]

DaanT

Nieuw lid
18 feb 2010
8
0
1
#1
Hi,

ik heb een webshop aangeboden gekregen die ik voor een goede prijs kan overnemen. Nu ben ik van plan de webshop zelf te gaan omzetten in een affiliate website -> de bevoorrading van de producten is namelijk onmogelijk (+/- 1.000 verschillende producten).

Het is momenteel een Prestashop webshop met goede rankeringen op de verschillende belangrijke merken van de producten, een goede URL (leeftijd en links) en veel direct verkeer.

Aangezien ik redelijk nieuw ben als affiliate... wil ik jullie vragen om mij wellicht een zetje in de goede richting te geven...

Nu is mijn idee het volgende ->
- Prestashop webshop offline halen - webshop is gedateerd en technisch niet (meer) top
- Wordpress op domeinnaam installeren icm met Shopperpress / Woocommerce
- 301 redirects vanaf de belangrijkste 50 landingpagina's van prestashop naar de nieuwe pagina's maken
- Unieke content blijven produceren op de nieuwe wordpress website
- Aanmelden bij affiliate programma
- feed inlezen met Datafeedr
- Dan mijn verkeer leiden naar het affiliate programma

Wat denken jullie hiervan? Wat zie ik over het hoofd? Of is het in algemeen onbegonnen werk om een oude webshop op deze manier om te bouwen naar affiliate website? Of zou een totaal andere aanpak beter zijn? Welke software zou hiervoor het beste zijn?

Ben erg benieuwd of jullie mij kunnen/willen helpen.

Bij voorbaat dank!
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
Nu ben ik van plan de webshop zelf te gaan omzetten in een affiliate website -> de bevoorrading van de producten is namelijk onmogelijk (+/- 1.000 verschillende producten).

Het is momenteel een Prestashop webshop met goede rankeringen op de verschillende belangrijke merken van de producten, een goede URL (leeftijd en links) en veel direct verkeer.
Ik ben affiliate, geen adverteerder, dus de uitgangspunten kunnen soms anders liggen.

Het eerste wat opvalt :
een adverteerderswebsite ( zo begrijp ik het ) naar een affiliateshop omdat de produkten niet kunnen
vervolgens: shop heeft goede ranking op juist die produkten. Dan snap ik dat de prijs interessant is, maar zou eerder geneigd zijn om te stellen dat : produkten weg, ranking weg.
Daarnaast , wanneer die produkten zo innig omarmd zijn door de zoekmachine, gaat er veel in de 404/410 zitten, en vergeet nooit dat Google nauwkeurig bijhoudt, welke pagina's ooit al eens zijn aangemeld. Een geheugen van een olifant.

Misschien ken je dit forum : http://www.prestashop.com/forums/topic/174558-prestashop-versie-15-nederlandse-vertaling/ en kun je daaruit putten omtrent de vraag of het wel zo slecht is en er misshien niet al verbeteringen zijn.

Daarbij in een nieuwe opzet shopperpress + woocommerce, tja. Spoort dat ?

Shopperpress heeft al "iets" van import, en dan wil je daar datafeedr nog naast zetten.

Het komt op mij over als een enorme hoeveelheid werk op je hals halen met twijfelachtig resultaat gegeven de produkten van het verleden.
Maar wellicht zijn er collega's die hier aanzienlijk positiever over denken. ;)
 

DaanT

Nieuw lid
18 feb 2010
8
0
1
#3
Dank je wel voor je antwoord!

Het duurde even -> maar ik hoopte stiekem om nog meer reacties te mogen krijgen. Dus ik wachtte geduldig af.

Maar je helpt me wel op weg, als alle producten verdwijnen is de kans natuurlijk wel aanwezig dat de categorieën ook gaan droppen in de rankings...ik hoopte dat ik die hoofdcategorieën wel overeind kon houden met het plaatsen van verse nieuwsberichten i.p.v. producten. Maar dat wordt dus lastig, begrijp ik...?

Het opzetten van hetzelfde idee op een andere domeinnaam zou dus praktisch hetzelfde resultaat opleveren? (het linkprofiel buiten beschouwing gelaten)

Over de software -> ik was niet van plan om shopperpress te combineren met woocommerce. Het ging meer om de keuze van 1 van die mogelijkheden.

Nogmaals dank voor je antwoord.

Ben benieuwd of er nog meer mensen hier ervaring mee hebben of hun licht hier op kunnen/willen schijnen.

Groeten,

Daan