Website snelheidoptimalisatie onderzoek: doe mee!

26 apr 2011
1
0
0
#1
Dag affiliates,

Op dinsdag 31 mei geef ik1 een presentatie over website snelheid optimalisatie tijdens de Affiliatedag 2011. Ik wil dan o.a. deze vraag beantwoorden:
'Hoe goed hebben de affiliates de website geoptimaliseerd voor snelheid?'.
Hiertoe wil ik een flink aantal homepages van affiliate sites doorlichten:
- Hoe snel laadt de pagina in IE8?
- In welke mate zijn 'Web Performance Best Practices' toegepast (denk: Google Page Speed)?

Ik zal in de presentatie geen enkele affiliate site specifiek belichten en bespreken. De naam of URL van jouw site zal dus niet in de presentatie staan. Het gaat mij om de aggregeerde data. Te denken valt aan een slide: "50% van de affiliates stuurt de HTML ongecomprimeerd".
En vanzelfsprekend zal ik je niet gaan spammen met commerciele nieuwsbrieven ofzo. Bah.
Wil je het URL van jouw affiliate site(s) mee laten nemen in het 'onderzoek'? Graag, en bedankt!
Gebruik het formulier op http://www.aaronpeters.nl/affiliatedag2011.php.

Tot ziens op 31 mei in Utrecht!

Aaron Peters

1 Ik ben zelfstandig Web Performance consultant sinds begin 2009.
Ik help bedrijven de website snel te maken en snel te houden, met een focus op front-end optimalisatie. Mijn klanten zijn o.a. Vodafone, FBTO, Kruidvat, Vliegwinkel.nl en Beslist.nl.
Web: http://www.aaronpeters.nl
Twitter: http://twitter.com/aaronpeters
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#3
@aaronpeters:
1. wij zullen elkaar niet in Utrecht ontmoeten, mijn persoonlijke fysieke snelheid is van dien aard dat ik 3 weken van tevoren moet beginnen met reizen, x 2, nee 6 weken, die kosten komen er niet uit.
2. de gegevens van je formulier zullen niet tot spamming aanleiding geven zoals je zegt, akkoord, geeft je wel een grote hoeveelheid info om nieuwe klanten te werven, en da's niet onslim ;)
3. je vraagt naar de homepage om daarvan de snelheid te meten en te noteren, maar gaat er dus aan voorbij, dat er nog steeds massa's affiliate-sites kunnen zijn, die een heel normaal 1 pagina front hebben, heel snel terwijl de volgpagina's wellicht stukken trager zijn
4. maar deze lijkt mij bijzonder zinvol voor je presentatie en vooral voor het onderzoek : ga eens na wat de invloed op de snelheid van de pagina is, wanneer alle netwerk images worden weggelaten. Er zijn netwerken èn mediaburo's èn adverteerders ( wie de images maar host ) die uitermate qua images traag zijn, nodeloos behangformaten versturen waar ze zelf op eigen website thumbnails gebruiken.
Gaat een slok op een borrel schelen. Is geen html comprimeren voor nodig.
In dat opzicht hoop ik - via rapportage op bijvoorbeeld dit forum - op zinvolle informatie.