Welk CMS wordt het meest gebruikt?


  • Total voters
    0

Wouter - M4N Travel

Manager Marketing & Communicatie
4 aug 2008
41
0
0
#1
Welk Content Management Systeem gebruik jij om je site te bouwen/onderhouden?

M4N is hierin geïnteresseerd om een afweging te kunnen maken bij het ontwikkelen van een eventuele (datafeed) plugin
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#2
Hmm...het zou mooi zijn om een universele oplossing te bouwen. Naast de genoemde opties heb je nog veel meer alternatieven. Geheel toevallig gebruik ik WP en Joomla :)
 

yodeho

Nieuw lid
12 mrt 2008
155
0
0
#6
Ik gebruik Joomla en Wordpress en in sommige gevallen zelfbouw. Mijn voorkeur zou een Joomla plugin zijn.

Google Insights geeft ook een mooi overzicht:

http://www.google.com/insights/search/#q=joomla%2Cwordpress%2Cdrupal%2Ctypo3&geo=NL&date=today%2012-m&cmpt=q
 
1 feb 2008
14
0
0
#7
Ik gebruik voor de bouw van m'n websites alleen Joomla als CMS. Ja, het heeft een redelijk steile leercurve, maar voor alle zaken die je maar kunt bedenken zijn er zo'n beetje modules te vinden.

Alleen affiliate marketing blijft wat dat betreft een beetje achter in de extensions directory van Joomla. Een plugin voor Joomla 1.5 zou bij mij zeer welkom zijn.
 
31 jul 2007
130
0
0
#8
Meestgebruikt zijn Joomla en Wordpress, maar als je daarmee zelf met de code aanpassingen wilt maken is het geen vriendelijk CMS. Goede oplossing als je dat niet van plan bent. als je dat wel van plan bent dan is Expression engine 2.0 verreweg de beste keuze met de nadruk op versie 2.0. Deze versie is nog niet uit maar het grote verschil met versie 1 is dat 2.0 het PHP framework CodeIgniter (van hetzelfde bedrijf) als core heeft, en dat is echt een super goed framework. Ik weet dat dat misschien een beetje overdreven klinkt maar ik kan het niet anders omschrijven. Je Leert dat framework in een week, erg goede documentatie, geen bloat, erg actieve community, en de code is superclean.

Voor echt serieuze websites waar je custom code en modules voor wilt bouwen is Expression Engine 2.0 (kan elk moment uit komen) dus volgens mij de beste keuze, het kost wel geld, maar dat is maar een klein bedrag vergeleken met wat je ervoor krijgt.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#11
Joomla en Wordpress?
Tja, het is gratis, en we zijn tenslotte Hollanders niet waar?
Je hebt gelijk, El Dorado, meestal het enige argument wat telt, en niet de kwaliteit, waarbij ik wil aantekenen dat kostenvrije software soms beter is dan betaalde, maar er zeker ook betaalde software is die aanzienlijk beter kan zijn dan de niet betaalde.

Paar maanden geleden - was meen ik op het blog van Catharina - las ik een discussie tussen adverteerders omtrent wel of niet betalen voor een webwinkel : en dan vraag ik me onmiddellijk af, zouden die webwinkelaars het ook prettig vinden, dat hun klanten alleen maar gaan voor gratis ? Ga dan op Marktplaats advereren.

Terug naar het onderwerp : zal denk ik anderhalf jaar geleden zijn, voor mij het eerste moment om iets met feeds te doen, wist er nog niets van af, ze waren, soms - moest je dat zelfs aanvragen , maar met de mededeling cq. restrictie dat er geen ondersteuning op kon worden gegeven, in beperkte mate te verkrijgen. Slechts een enkeling had een mager script in de aanbieding. Dan schrik je je nu toch een slag in de rondte, hoe de ontwikkelingen gaan. Niet dat niet toe te juichen valt, dat netwerken en affiliates te toevoeging "SAMEN"werken nadrukkelijk gaan definieren.

Waar ik hier aandacht voor wil vragen : wat heeft het voor zin om te palaveren over de vraag/zekerheid, welk CMS + Blog beterder is, wanneer er nog zo weinig eenheid is op het front van datafeed-constructie , consistentie en controle op inhoud. Natuurlijk is het een fraaier uitzicht om een schoorsteen met windwijzer te realiseren, blijft tikkie riskie wanneer het fundament bestaat uit balkenbrij.

Ik stel minimaal wel voor, dat degenen die met feeds willen werken dezelfde aandacht krijgen die ook besteed wordt aan de ontwikkeling van plugin/addon/addin etc. 8)
 
#12
Ik gebruik zelf Drupal, Joomla! en Wordpress, niet omdat ze gratis zijn, maar omdat ze open source (vrije software) zijn. Ik wil liever niet afhankelijk zijn van een bepaalde leverancier om de software te kunnen gebruiken en dat is het grote voordeel van deze systemen. Ik kan me voorstellen dat dit het voor M4N ook gemakkelijker maakt om ze te ondersteunen dan systemen waarvan de source code niet beschikbaar is.

Leuk ouwe smurf, om te horen dat je mijn blog ook wel eens leest :)
 
W

Wim

Guest
#13
M4N is hierin geïnteresseerd om een afweging te kunnen maken bij het ontwikkelen van een eventuele (datafeed) plugin
Helemaal eens met ouwesmurf
Zorg dat de datafeeds constant zijn en goed. Een eventuele plugin ontstaat dan toch wel voor de verschillende CMS systemen. Nu begint met niet aan een standaard plugin omdat het gewoon niet standaard te maken is.
 

xipe

Nieuw lid
31 mrt 2008
650
0
16
#14
Hi all,

Hier voor de websites: zelfgebouwd cms dat praat met een db met tabellen feedcontent en andere met eigen content.
Ben hiervoor een datafeed importfunctie aan het bouwen.

Voor de weblog die aan de website hangt: Wordpress
De EN versie. Maar bij nader inzien heb ik liever de NL versie.
Wel jammer dat de taal niet gewisseld kan worden met een wijziging van taalbestanden, maar dat je een hele nieuwe install moet doen van de NL versie...
Dus: bezint eer ge begint!
:D
 

lve

Nieuw lid
11 jul 2008
27
0
0
#15
Hier ook: de meeste sites met Joomla gemaakt en een paar met Wordpress.

De joomla sites zijn de sites waar ik ook productfeeds gebruik. Middels een eigen component lees ik feeds in en genereer ik unieke pagina's met SEF Urls.
 
1 dec 2008
1
0
0
#17
iGruppo Q209 t.w.v. ruim 14500 euri!!!! ;D
En het mooie is, helemaal GRATIS!!!

Probeer deze crack eens:
http://www.michaelborgsmedia.nl/ilcc2009/activeer_accept.php?LC=VIIX2GSWQPDOSAACRK01CRKGS

Vul vervolgens je mailadres in + het webadres, waarvoor je het CMS in wenst te zetten.

De licentie code is als volgt: VIIX2-GSWQ-PDOSA-ACRK0-1CRKG


Vervolgens krijg je de volledige versie van Q209 MEDIA CENTER toegestuurd op het mailadres met verder de weblink naar de ontbrekende componenten en volledige versie van het systeem. Het CMS is na deze stappen ook gelijk geactiveerd!!! ;)

Mooie deal toch? :p

Cheers
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#18
Ik weet niet eens waar jullie het over hebben. Wat is Drupal, Joomla, Wordpress en Hopla?

Heb al 12 sites maar mis dus weer de clue. Wie kan mij bijpraten.

Karel