Zanox ervaring

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#1
Ik zit bij een paar netwerken. Heb ook niet de behoefte om dat erg uit te breiden. Allemaal onnodige versnippering in mijn beleving. Maar goed. Blijkbaar is met stille trom een merchant overgegaan van M4N naar Zanox.
Mail van M4N dat ik nog bezoekers er onterecht op doorstuur. en dat ik campange merchant kan vervolgen door mij aan te melden bij Zanox.

Buiten het feit zoals ik boven schreef dat ik niet om versnippering zit te springen, er toch maar eens kijken. Dus eerst de voorwaarden lezen. Direct snap ik al iets niet, wat ik lees bij de uitleg.

Maar gelukkig, er staat een linkje naar een contactformulier. Ah je kunt dus verder vragen. Dat dacht je maar :

404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Moet ik nu een dergelijke organisatie serieus nemen?
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#2
Beste Elja,

We vinden het vervelend dat je niet direct wordt geleid naar het juiste adres. Onze excuses hiervoor. Zou je je vraag over de voorwaarden naar ons kunnen mailen via service.nl@zanox.com?

Om te voorkomen dat andere publishers tegen dezelfde errormelding aanlopen, zouden wij het waarderen als je ons de url doorgeeft. Wij zullen dit dan zo snel mogelijk aanpassen.

Met vriendelijke groet,

Yoteng@zanox-M4N
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#3
URL is onderstaande :
http://ui.zanox.com/html/contactform/default/dut/service_contact_form.asp
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#5
Elja,

versnippering hoeft niet echt negatief te zijn. Toen ik op 20-jarige leeftijd bij groot bedrijf ging werken, merkte ik dat ze twee leveranciers hadden voor alle producten (zellfde items voor hetzelfde doel maar andere vorm,soms ander materiaal). De reden? De concurrentie laten spelen, betere prijzen en voorwaarden en continuïteit.
Dit werkt vaak ook in affiliate marketing. Ik heb programma's waarin ik ongeacht het aantal sales in een vrij hoog segment sta, gewoon omdat die bepaalde partij mij absoluut wil hebben.Tja, dan weet ik wel wat te doen....
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#6
Op de een of andere manier wordt ik niet blij wanneer ik n.a.v. een verhuizing merchant ik er achteraan moet verhuizen naar netwerk nummer 8.
 

MultiMe

Nieuw lid
31 jan 2008
33
0
0
#7
Zijn ook al meerdere keren door M4N benadert (zoals velen waarschijnlijk) of wij ons bij hen willen aanmelden (specifiek gericht op 2 sites van ons).
Nu hebben ze bij M4N inderdaad ook een aantal adverteerders die interessant voor ons zijn, die alleen bij M4N zitten.

De fusie met Zanox weerhoudt ons er echter van om ons aan te melden, de berichten dat het nogwel anderhalf jaar kan duren voordat de systemen zijn samengevoegd (en dan gelet op de grootte, waarschijnlijk het systeem van Zanox) weerhoudt ons ervan om ook daadwerkelijk actief te worden bij M4N.
Risico dat we dan alles weer dienen om te zetten..............

Denk dat ze er goed aan doen om duidelijkheid te scheppen en voortgang te maken!!!
 
B

Beachboy

Guest
#8
de berichten dat het nogwel anderhalf jaar kan duren voordat de systemen zijn samengevoegd
Waarom zou Zanox M4N kopen om samen te voegen?
Lijkt me niet het meest snuggere wat deze toch snuggere bedrijven kunnen doen.
Profiteren van elkaars know how, scripting enzovoort, Ja.
Samenvoegen? Zou dom zijn.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#10
Beachboy zei:
de berichten dat het nogwel anderhalf jaar kan duren voordat de systemen zijn samengevoegd
Waarom zou Zanox M4N kopen om samen te voegen?
Lijkt me niet het meest snuggere wat deze toch snuggere bedrijven kunnen doen.
Profiteren van elkaars know how, scripting enzovoort, Ja.
Samenvoegen? Zou dom zijn.
So sorry, maar ik denk dat we op dit punt het een beetje met elkaar oneens zijn ;D

In het algemeen is elke fusie bedoeld om kosten te drukken door bij voorkeur de bestaande 200% > 100% te verlagen door de kennis van de andere partij, en die andere partij vervolgens te minimaliseren tot een merk, een label.
M4N als zelfstandig bedrijf bestaat simpelweg niet meer : de aandelen zijn betaald met geld uit Berlijn, waarmee elke besluitvorming uiteindelijk van rond de Brandenburger Toren komt.
De Joostens werken voor Berlijn, Marjolein van der Kolk werkt voor Berlijn, Amsterdamse deskundigen werken voor Berlijn en hier en daar in dubbelfunkties. En doen waar Nederlanders vaker voor ingezet worden : een brugfunktie tussen "made in Germany" en "Britannia rule the waves".

Een systeem wat Europees-breed draait, los laten bestaan van het M4N systeem en het Engelse ? Krijg je het systeem van ING in het kwadraat of nog erger. ING is een samenvoeging van het ambtenaren-imperium Gemeentegiro en Rijkspostspaarbank plus "particulier" ondernemerschap van NatNed en Neder.Middenstands Bank, 2 geloven op 1 kussen. Na leningen die we hen gegeven hebben gelooft toch niemand meer in de Zilvervloot. Precies, ook gezonken.

Even met de voetjes op de grond , de Joostens hebben gecashed, en daarmee is de mbuyu boom omgezaagd. (mbuyu = swahili voor apenbroomboom of baobab). In mijn optiek : wordt een zanox systeem met een paar M4N accenten. Of het dan slechter wordt? Dat maken ze zelf uit. Wij niet, vermoedelijk immers geen aandeelhouder ;D

Of ze daar slim zijn ? Een marketplace met groot vertoon neerzetten, terwijl je nog niet de mate van m4n-realtime tracking hebt, tja. Pijnlijk.
Welke denk je, zal de inbreng van de Engelse poot zijn, horen we zelden iets over of het zou juist die marketplace moeten zijn. Het Engelse Affiliate Window is samen met Buy.at ( en daarmee een brug naar de U.S.A. ) : Digital Window en daarmee Zanox. We hoeven de Nederlandse "poot" niet onder het tapijt te schoffelen, maar de Nederlandse invloed ook zeker niet over te waarderen ..... 8)

De enige vraag die nog open blijft :
a. adverteerders worden steeds grotere concerns, en machtiger binnen netwerken
b. netwerken worden steeds grotere "netwerken"
c. groeit daarmee ook de invloed zijdens affiliates of zitten er negatieve invloeden in het vat ?
 
B

Beachboy

Guest
#11
So sorry, maar ik denk dat we op dit punt het een beetje met elkaar oneens zijn ;D
Gebeurd de laatste tijd wel vaker Ouwesmurf...we mogen wel gaan oppassen.. ;D

En ach..je kunt prima gelijk hebben. Ik had mijn antwoord gebaseerd op de resultaten die AW en Buy.at met Zanox hebben gefundeerd als losstaande netwerken onder de vlag van Zanox.
Van AW de marketplace, van M4N de datafeeds enzovoort.
Hoe dan ook M4N heeft een uitstekende merknaam opgebouwd onder zowel adverteerders als affiliates ( al zal niet iedereen dat met mij eens zijn..) en het zou mijns inziens onverstandig zijn om die naam weg te gooien.
Dat M4N ruim voorop loopt in tracking en beheer is uiteraard iets waar andere partijen gebruik van kunnen maken.
Als ik ga kijken naar het blog van M4N http://blog.m4n.nl/worlds/ kan je daaruit opmaken dat ze onder 1 naam verder zullen gaan, maar ook dat dat misschien niet het geval is en slechts platforms en kennis gaan delen.
Tijd zal het leren en de vraag is echter of je de ontwikkelingen moet afwachten voordat je je aanmeld bij een netwerk.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#12
zijn we het toch weer eens.....

de vraag is echter of je de ontwikkelingen moet afwachten voordat je je aanmeld bij een netwerk
ik ben vóór de leer van Machiavelli : "verdeel en heers", ofwel c uit mijn vorige bericht.
Het is aan de affiliates/publishers om datgene waarmee je je voordeel kunt pakken, met beide handen aan te grijpen a.s.a.p. .... altijd.
Zoals de reklame zegt : "je bent het waard , toch ?" :)
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#13
Ik heb nu via mail uitgebreid antwoord gehad van Zanox op mijn vragen. In ieder geval mijn dank daarvoor.
Alleen voor mijzelf zie ik er weinig meerwaarde in op dit moment.
Ik blijf gewoon liever bij M4N
 

tjoosten

Nieuw lid
25 okt 2005
24
0
0
#14
Hi all,

Na alle posts dacht ik toch wel goed om te reageren en zeker omdat er zoveel relevante zaken besproken worden. Ik ben erg blij dat de vragen gesteld worden want dat biedt ook kans om een en ander toe te lichten. In deze post zal ik proberen zover wij dat uberhaubt zelf weten, te reageren.

Zoals je misschien gezien hebt is 2.9.11 live gegaan waar we al energie steken om affiliates het makkelijk te maken ook op zanox in te schrijven en met de adverteerders zaken te doen. Het is dus in mijn optiek goed om zowel bij M4N als bij Zanox in te schrijven aangezien wij onze krachten gebundeld hebben. We doen dit juist om samen meer te bieden dan beide apart. Dat is overigens een heel ander uitgangspunt dan als je fuseert om kosten te besparen. Kosten was niet het uitgangspunt voor twee snelgroeiende bedrijven om krachten te bundelen. Natuurlijk is het wel zo dat elk bedrijf niet onnodig twee keer kosten maakt maar dat is wat anders dan samengaan omdat je juist veel meer voor de markt kan betekenen.


Waarom de fusie?
Op korte termijn zien we dat in beide teams eigen specialisme zitten waar we direct van elkaar geleerd hebben. Ik noem er een paar. De internationale klanten waar we voor werken, de ervaringen die we met Google in diverse landen opdoen allemaal zaken die nu opeens wel toegankelijk zijn en vroeger niet. Andersom ook hebben we gelijk de ervaring van de mobiele telefoon oplossing zanox breed ingebracht. Ook zijn we gelijk bezig om de datafeed oplossing voor zanox klanten beschikbaar te maken zodat we dat internationaal kunnen uitrollen. Het grappige is, terwijl ik dit schrijf voelt het raar om dit te noemen omdat we al volledig als een team werken en bovenstaande zaken zo natuurlijk gebeuren dat je bijna niet zou denken dat daarvoor niet bestond.

Op de lange termijn denken we dat het investeren in een platform het meeste gaat opleveren voor publishers/klanten omdat als je al je tijd stopt in 1 technologie hoef je niet twee keer te programmeren en dus kan je twee keer zoveel functies maken. Beide platformen hebben hun voordelen. Het M4N platform hebben we met veel werk gebouwd en altijd afgestemd op affiliates. Het zanox systeem heeft voordelen in gebruik want we zijn niet voor niets altijd goede concurrenten geweest. Ons doel is om op termijn alle investeringen in tijd in het zanox platform te doen. We verwachten echter wel dat nog 1 jaar a 1,5 jaar M4N zullen ondersteunen. Heel belangrijk om hierbij te noemen dat we echt vinden dat onze klanten en affiliates zanox gaan gebruiken vanuit enthousiasme. Hiervoor is Marketplace een belangrijke pilaar. Zoals ik eerder zei op de Expertday, het samensmelten van de twee netwerken is geen makkelijk project en we zijn nog aan het uitdokteren hoe. Hiervoor doen we testen met klanten en denken we ook na hoe en wanneer we affiliates kunnen betrekken om dit project succesvol uit te voeren.

Marketplace
We geloven dat Marketplace ,inderdaad ontwikkeld in UK door Affiliate Window, heel veel elementen bevat en gebouwd is met dezelfde filosofie die M4N heeft. Marketplace biedt dus veel perspectief. We stoppen daarom voorlopig alle moeite om Marketplace dan zoveel mogelijk uit te breiden zodat het ook interessant is om daar op aan te sluiten.

T.a.v. adverteerders die ook in M4N zitten, hebben we nu de aanbieding: 2 voor de prijs van een. Dat wil zeggen, we bieden hen de mogelijkheid om ook in zanox te adverteren zodat we ze toegang kunnen bieden aan het internationale netwerk en publishers die niet in M4N actief zijn.

Tot slot
T.a.v. de Joostens en het cashen, bij een verkoop wordt er inderdaad heel veel geld betaald aan de aandeelhouders waar de Joostens (wijzelf) ook deel uit maken. De waarde van een bedrijf wordt grotendeels bepaald door de toekomst die je samen ziet dus die is bepalend. Nou zal ik niet zeggen dat geld onbelangrijk is, maar andere drijfveren zijn belangrijker. Wat is belangrijker? Dat we een nuttige bijdrage kunnen leveren en iets doen waar we samen lol hebben om iets neer te zetten wat op lange termijn voor iedereen van waarde is. Zanox en M4N hebben wat dat betreft dezelfde "DNA". Mensen die gepassioneerd bezig zijn in de overtuiging dat we iets zinnig doen voor consumenten, publishers/affiliates, adverteerders en bureaus.

We stoppen nu gezamenlijk onze energie en tijd om nog meer te kunnen betekenen in een snel veranderende markt met steeds meer nieuwe kanalen (mobiel/ipads) advertentie modellen en dat gaat samen veel beter dan apart.

Door bovenstaande vragen en discussie heb ik mezelf toch aangetrokken en gedacht: "we moeten meer met affiliates communiceren". Het zou geen excuus moeten zijn maar in alle drukte en de enorme hoeveelheid aan "to do's" is dat achter gebleven. We (ik) zal voortaan beter ons best doen te informeren en gelukkig is er dan het forum ons hieraan te herinneren.

In afwachting van jullie reacties :)

vr. gr.

Thomas Joosten
 
B

Beachboy

Guest
#15
@Thomas

Vrij duidelijk verhaal en persoonlijk lijkt het mij een uitstekende zaak dat twee grote netwerken op zo'n diep niveau samen werken, kan de markt enkel maar ten goede komen. In ieder geval voor affiliates en adverteerders die nu ook al zaken met jullie doen en daar tevreden over zijn.
Ik ben benieuwd wat jullie allemaal voor bijzonders gaan brengen in de toekomst en vraag me zelfs af of dit soort samenwerkingen de positie van affiliate land in het algemeen zal kunnen verbeteren.

Wel een vraagje...waarom moet ik mijn websites nog steeds bij beide netwerken aanmelden en waarom duurt het zo idioot lang voordat je eindelijk eens op een website een adverteerders goedkeuring krijgt bij Zanox? Blijft een stukje irritatie dat M4N niet heeft.
En dan nog eentje...
Verdwijnt M4N op termijn?
Tja....
 

tjoosten

Nieuw lid
25 okt 2005
24
0
0
#16
Hi Beachboy,

1) We zijn bezig met functie waarin je je automatisch kan aanmelden. We willen deze nog testen en dan maken we het beschikbaar.

2) het aanmelden duurt bij Zanox inderdaad langer dan bij M4N. We kijken hoe dat kan verbeteren met name in marketplace zou dat op den duur beter moeten gaan. Verder is het een goede vraag waar ik zelf ook nog eens naar ga kijken.

3) M4N als platform zullen we pas als de meeste publishers Zanox gebruiken niet meer ondersteunen. Zover is het voorlopig niet maar het is wel de bedoeling dat het Zanox platform/netwerk meer zal moeten gaan bieden dan M4N nu doet. (Op een dag verwacht ik op het forum de vraag, waarom houden jullie M4N eigenlijk nog in de lucht?).

vr. gr.

Thomas Joosten
 
7 mrt 2007
3
0
0
#17
Hoewel ik dik tevreden ben met zanox, echt dik tervreden, zijn er wel soms irritaties:

Bij een site ben ik binnen enkele dagen goedgekeurd en bij sommige sites wacht ik al een half jaar op goedkeuring - (terwijl een andere site, die wel goedkeuring kreeg, een spam site van mij was - de beter uitziende site kreeg het niet/ nooit wat van gehoord)

Ander iets is betalingen: ik wacht al ca 1-1.5 jaar voor uitbetaling van een inkomsten van een bepaald programma bij Zanox, allemaal leuk en aardig dat ik inkomen heb, maar als jullie nu na een jaar dingen nog niet gaan uitbetalen, ga ik me wel irriteren (heb al redelijk wat mails hierover gestuurd).
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#19
Beste the_artist,

Hoewel je al gemaild hebt over het issue, zouden we je willen vragen om nogmaals te mailen naar service.nl[at]zanox.com (of het emailadres van je account manager). We vinden het erg vervelend dat deze kwestie nog steeds loopt.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Yoteng@zanox-M4N