zie de logica niet meer van categorien...

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#1
beste daisycon...

ik meen mij te herinneren dat ik heeeeel lang geleden eens iets zei over adverteerders in vreemde categorieën.
ik heb wel iets verbeelding maar wat moet Drogisterij.net in cat:Chat, Forum & Weblogs ?
Je zou zeggen dat "gezondheid & verzorging" beter geschikt zou zijn..
En zo zijn er wel meer... ;)
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#2
Drogisterij.net in cat:Chat, Forum & Weblogs
vrij logisch. Koop eens iets bij Drogisterij.net......kies je natuurlijk voor de nieuwsbief, en krijg je mails van First Impressions over enquetes, en andere zaken . Kijk , we denken dat een drogist een soort dichter bij de mensen staande apotheek is, dat lijkt maar zo, denk aan laboratorium ROC : zij beloven het u,.........wij moeten het gewoon
"breeeeeeeeeeeedeeeeeeeeer"​
zien.​
 
2 sep 2008
51
0
0
www.gaincom.nl
#4
Heeft misschien niet al te veel met het topic te maken maar ik zou graag eens zien dat het "rating" systeem in gebruik wordt genomen. Iets in de richting van de score die bij M4N aan merchants wordt gegeven.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#5
"rating" systeem
Op zich heb je gelijk, zou wenselijk kunnen zijn, dat voorop, maar het is een schijn-element.
Een banner of een hele adverteerder kan het uitstekend doen op de frontpagina van Rtl4, met dito omzet, en voor geen meter scoren op een affiliatesite met een voor affiliates gemiddelde omzet ( als dat al bestaat ), en natuurlijk omgekeerd.
Een adverteerder kan ook heel anders presteren op een gpt-website of andere social community, dan op een blog over tomatenpuree.
Het enige wat eruit blijkt - kort door de bocht - is dat ze scoren, maar voor elk persoonlijk, kan het totaal anders liggen. Je komt wetenschap tekort, waar stonden ze, welke tijd, welke pagina, welke bezoekersaantallen, welke...

Rating adhv eCPC zou iets kunnen zijn, maar ik zie heel veel kliks van spiderbots goedgekeurd worden, daarmee keldert het gemiddelde en daarmee van de eCPC. ( is natuurlijk bij andere netwerken ook, al zie je het niet altijd ). Is ook niet helemaal slecht voor aff.collega's en netwerken indien ze op clicks werken ;D
Heb je in een maand tijd een twintig van die spidergasten langs zien komen, gaat je eCPC-R down-under, en dat zien adverteerders dan weer en trekken rap de verkeerde conclusies.

Een objectieve graadmeter zie ik zo snel nog niet. 8)
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#6
@ mozilla,

Dit was inderdaad niet goed geindexeerd, die categorie hoorde er niet bij. Indien je nog meer weet hoor ik het graag. Deze is in elk geval aangepast.
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#7
Hallo marko,

ik zal eens alles bekijken aangezien ik toch nog voor een andere site door de hele berg heen moet...
wat ik tegenkom zal ik hier weer als reply plaatsen.