Zoekmachine marketing

bramster

Nieuw lid
27 dec 2007
37
0
0
www.holideez.nl
#1
Hallo,

ik heb de volgende vraag vorig jaar al een keer eerder gedropt in een ander onderdeel van dit forum, maar het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk.

Bij sommige merchants is het mogelijk om via adwords te adverteren, er staat dan nadrukkelijk bij dat je niet de naam van de merchant mag gebruiken. Betekent dit dat dat de naam van de merchant niet in de zoekwoorden bij adwords mag voorkomen of ook dat je niet onder de naam van de merchant mag adverteren in adwords?

Als dat laatse niet mag is het wel vreemd want via adwords mag je niet adverteren als de landingspagina afwijkt van de zichtbare url. Ik concludeer hier uit dat als de merchant aangeeft dat zoekmachine marketing mag en er geen beperking is dat je dan wel de url mag gebruiken maar niet de naam in de kop en de tekst en er ook niet op mag bieden.

graag jullie reactie

alvast bedankt
 

Leeds

Nieuw lid
26 sep 2006
74
0
0
#2
Je mag je tegenwoordig niet meer voordoen alsof je de officiele website bent van de merchant.
Je mag dus niet bieden op "BEDRIJFX" en ook niet met "www.BEDRIJFX.com" adverteren. dat is alles.

Het ene affiliatebedrijf is hier strenger op dan het andere. Sommige hebben dit al ingevoerd, andere niet. Het is een reactie van affiliatebedrijven op misbruiken waarbij merchant websites soms uit Google geband werden door de truken van affiliates.
 

Seodude

Nieuw lid
30 nov 2007
83
0
0
#3
Geband? Uit de zoekresultaten of van adwords? In beide gevallen lijkt het me in ieder geval een broodje aap.
 

bramster

Nieuw lid
27 dec 2007
37
0
0
www.holideez.nl
#4
Hoe kan adwords een advertentie bannen? Dan moet de merchant dit aan adwords melden?!
Ze moeten daar duidelijker in zijn richting de affiliates. Als je bv ziet bij Daysicon dat bij bepaalde merchants geen beperking is op de zoekwoordmarketing dan zou het bovenstaande onzin zijn.

Een merchant mag volgens mij nooit sales afkeuren om deze reden, ze moeten dan maar duidelijker zijn richting de affiliatesprogramma's.

toch?
 
6 nov 2005
802
0
0
#5
om bans te voorkomen:
- lees duidelijk de kleine lettertjes
- zoek eens op bedrijfsnaam: staan er Adwords (van affiliates) tussen ?
- bij twijfel: vraag het na bij het netwerk !

Als bijvoorbeeld "winkelnaam.nl" een trademark blokkering voor Adwords heeft aangevraagd, merk je vanzelf dat het gebruik van een bepaalde naam niet toegestaan is wanneer je bezig bent je Adwords campagne op te zetten
 

mdobro

Actief lid
12 sep 2005
2.377
0
36
www.daisycon.com
#6
een algememe noot:

Bij daisycon is het altijd (tenzij uitdrukkelijk toegestaan) VERBODEN om op de merknaam of een afgeleide daarvan te adverteren.
Als advies kan ik aanraden de merknamen van een klant als uitsluiting op te geven in je account, dat voorkomt in elk geval problemen.