affiliate samenwerking zonder netwerken (direct)

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#21
@ Daisycon, voortbordurend op wat Ouwe Smurf zegt, jullie treden niet snel genoeg op wanneer een merchant financiele problemen heeft of gewoon zijn rekeningen niet betaald. Goedgekeurde leads of niet. Hierdoor heb ik in mijn geval maanden met minder inkomen moeten doen, gewoon omdat er niet betaald werd. In dat geval kan de 15 dagen regeling wel een oplossing zijn als je daar aan mee doet, maar ik had liever gezien dat aan mij tijdig werd teruggekoppeld dat ik beter een andere campagne kan voeren totdat die merchant zijn rekeningen betaald. :mad:
 

Johan

Nieuw lid
22 sep 2010
79
0
0
#22
Daisycon Nieuws zei:
Johan zei:
Reden dat ik dit wil is idd tweeledig. Bij daisycon bijv duurt het gemiddeld zon 6 maanden voor geld ziet heb ik uitgerekend.
Beste Johan,
Daisycon heeft juist als enige van de netwerken een supersnelle betaalregeling. Bij deze 15-dagen regeling betalen wij het geld aan de publishers nog voordat de adverteerder het bedrag heeft voldaan. Dit betekent dus dat wij het bedrag voorschieten. Sneller kan niet!

Ik verwijs je graag even naar de posting op Affiliateblog hierover. Daar kan je precies zien hoe de diverse netwerken betalen:
http://www.affiliateblog.nl/wanneer-betalen-netwerken-de-publisher/

Mocht je verder nog vragen hebben, laat het ons weten via support[a]daisycon.com. We geven we er graag antwoord op!
Het was niet bedoeld als ''aanval'' op daisycon specifiek, ook Tradedoubler kan er wat van. Maar als je dat toch reageert..

Jullie rekenen 1.5% voor een uitbetaling die in de praktijk echt niet binnen 15 dagen betaald is (keuren kan lang duren). Ik vind dat jullie gewoon een kreditcheck moeten doen voordat je met een adverteerder in zee gaat. Dus niet zomaar met elke C adverteerder starten. de 1.5% heb ik dus geen zin om af te dragen, dit loopt toch aardig op als het op duizenden euro's gaat. Om dit af te dragen voor iets dat sowieso beter geregeld of nageleefd zou moeten worden weiger ik al uit principe. En waarom zouden affiliates moeten betalen voor dit ''risico'''? waarom zit dit niet in de forse netwerkcommissie inbegrepen?
En als adverteerders dan structureel te laat betalen, doen jullie er toch niks aan en delen jullie dit ook niet mee aan affiliates, zelfs al vragen ze erom. Dus openheid is 0 ondanks dat het de adverteerder is die fout zit en netwerk die er niet op afstraft.

Ik zit dus in de 45 dagen regeling, de betalingen lopen zo'n 6 maanden achter op de registreerde sales. Aan de reactie van Daisycon nieuws te zien is dit mijn eigen schuld omdat ik niet in die ''geweldige'' kostbare 15 dagen regeling zit.
 

Romac35

Eet het, en je weet het!
21 okt 2010
340
0
0
www.wpwijzer.nl
#24
@patje, tja maar dat staat ons poldermodel niet toe natuurlijk. We moeten er eerst over nadenken, debateren, commisie opstellen, dan stellen we het nog even uit. Over tien jaar gaat ook hier het licht branden dat publishers de centen binnen brengen en dat merchants willen adverferen omdat wij een belangrijke afzet markt vormen. ;)
 

Daisycon

Nieuw lid
20 sep 2007
3.344
0
0
twitter.com
#25
Beste publishers,

We begrijpen jullie vragen over de uitbetalingen en de termijn van openstaande transacties bij onze adverteerders. En hoewel wij onze adverteerders altijd manen zo spoedig mogelijk te keuren en te betalen (omdat ze daarmee veel aantrekkelijker worden voor onze publishers), kan het voorkomen dat er enige tijd zit tussen de transactie en de uitbetaling. Daar werken we hard aan, omdat een snelle betaling niet alleen heel goed is voor onze publishers, het is ook voor Daisycon zelf belangrijk dat facturen op tijd worden voldaan. Daarnaast kan het voor sommige partijen echter onwenselijk zijn dat ze snel keuren, bijvoorbeeld als er een contract moet worden opgestuurd door de consument (telecom of finance). Een langere termijn geeft meer ruimte om te converteren; snelle keuring zou dan in dit geval absoluut niet in het voordeel zijn van de publisher.

Onze premium regeling, oftewel de 15-dagen regeling, heeft absoluut voordelen voor een publisher: snel geld ontvangen is snel doorinvesteren bij een goedlopend programma. Dat kan je meer opleveren dan de 1,5% kosten. Maar deze keuze is aan de publisher zelf. Daarnaast heeft het niet betalen van een adverteerder niet altijd te maken met de kredietwaardigheid. Daisycon doet haar uiterste best om zorg te dragen voor een snelle betaling door de adverteerder.

Daisycon werkt op dit moment aan een update van het systeem waarbij we het inzicht in de betalingen verder verbeteren. Deze update wordt rond oktober verwacht.

We doen er alles aan om onze adverteerders snel te laten keuren én te betalen zodat we ook zo snel mogelijk kunnen uitbetalen aan onze publishers. Mocht het echter voorkomen dat je vindt dat je té lang moet wachten op een betaling, neem dan contact op met onze afdeling support: support@daisycon.com.

Met vriendelijke groet,
Daisycon
 

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#26
Ik vind het soms wel erg lang duren. het max is volgens mij 2 maanden voor de keuring, dan 1 maand om een factuur te sturen aan de adverteerder, die heeft dan 2 maanden om te betalen en vervolgens nog 1 maand om het aan de publisher te betalen. Dat is een theoretische maxtermijn van 6 maanden. Het minimum is direct keuren, meteen factuur aan adverteerder die binnen enkele weken betaalt. Dan heb je misschien binnen 45 dagen het geld op de bank.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de gemiddelde betaaltermijn is van lead naar de bankrekening van de affiliate voor de 45 en 15 dagen regeling. Nog mooier zou het zijn als die informatie per adverteerder zichtbaar zou zijn. Is het mogelijk om die informatie inzichtelijk te maken voor de affiliates, of is die al inzichtelijk maar krijg ik het niet gevonden?