B to B affiliate marketing verkoop websites

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#1
Wellicht dat het al aan bod is geweest maar ik waag er toch even een topic aan. Ik heb sinds kort een concept gelanceerd. We ontwikkelen websites tegen een vergoeding van ?500 (op dit moment in ieder geval). Iedereen die een website voor ons verkoopt ontvangt een vergoeding van ?100. We werken al met een aantal personen die zich inzetten voor (telefonische) verkoop.

Punt 1
Nu lijkt affiliatie marketing ook een mooi verkoopkanaal. Ik heb een paar telefoontjes naar affiliatie partijen gedaan en daar is weinig animo (we hebben een te klein netwerk met B to B adverteerders).

Punt 2
Gaat meer over het technische aspect. Bedrijven die bij ons de website onderbrengen vullen een online formulier in waarmee ze opdracht geven om een website te ontwikkelen (dit is de enige mogelijkheid tot het geven van een opdracht). Op dit moment werken we gewoon met Google Forms. Stel dat er wel een mogelijkheid is voor affiliatie marketing voor dit concept. Is het mogelijk om hier een track & trace systeem achter te zetten zodat we kunnen zien via welke affiliate adverteerder de opdracht is binnengekomen?

Ben benieuwd hoe jullie over de mogelijkheden denken. Is er ruimte voor een dergelijk B to B concept in Nederland of niet?
 

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#3
Zelf opzetten is natuurlijk ook een optie. Had ik nog niet aan gedacht. Heb even gekeken naar hasoffers.com maar ik vind 279 USD per maand net gek zat. Wellicht dat http://www.osiaffiliate.com interessant is. Ik ga me hier eens verder in verdiepen.

Alternatief is natuurlijk het gebruik van kortingscodes. Iedere affiliate krijgt een eigen code waarmee een opdrachtgever korting krijgt. Is het gebruik van kortingscodes interessant voor adverteerders of maken adverteerders liever gebruik van affiliate links?
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#4
We ontwikkelen websites tegen een vergoeding van ?500
Zelf opzetten is natuurlijk ook een optie.
Je bent ondernemer, en dus weet je hoe ondernemers denken, en dus begrijp ik never nooit dat soort redeneringen.

Wanneer je kandidaat klant ook ook zo redeneert, komt het met je omzet niet goed.

Bedrijven die bij ons de website onderbrengen vullen een online formulier in waarmee ze opdracht geven om een website te ontwikkelen (dit is de enige mogelijkheid tot het geven van een opdracht).
En dan val ik stil, wat op zich bij mij bijzonder is.

Er is geen link naar de website aangeboden, dus ik ga uit van wat er staat. En dan stel je met droge ogen, dat bedrijven slechts op de webinfo per formulier op de knietjes met tranen in de ogen een order afgeven voor 500 euro.
Waarom niet méér ? Begrijpen zij dan volledig waar het over gaat ? Mijn ervaring is dat de meeste adverteerders - zonder affiliates - nog nauwelijks weten hoe commercieel internet in elkaar steekt en hoe je daar feitelijk rendement uit kan halen. Zouden ze het weten , hebben ze wellicht ons niet nodig. Die fase is er nog niet.

Wanneer je niet weet, wat aff.marketing kan betekenen is $ 279 altijd te duur. $ 2 ook. Een heitje ook. Elke deal waarbij beide partijen van elkaar niet weten wat er kan.

Wanneer jij als ondernemer, mogelijke adverteerder, ons niet duidelijk maakt dat je eigen produkt plus eventuele opbrengst - gewaarborgd door deugdelijke tracking en verslaglegging, wereldschokkend positief is, zal er geen publisher opstaan die mompelt "hier sta ik, ik kan niet anders". ;D

Een groot aantal publishers is beroeps. Hebben omzet nodig zoals elke ondernemer. Behandel ons dan ook als ondernemer, werkt altijd wederkerig. 8)
 

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#5
Ondernemers kunnen niet overal verstand van hebben (ik in ieder geval niet) en affiliatie marketing is een nieuw gebied voor mij dus. Het is niet dat ik jullie niet serieus neem maar ik wou niet domweg reclame maken voor een concept. Ik probeer gewoon de mogelijkheden van affiliatie marketing te ontdekken.

Concept waar het op gaat is www.ikwileengoedewebsite.nl. Zoals gezegd we verkopen websites voor ?500 ex. BTW en de vergoeding voor een verkoop is ?100,-. Een verkoop is een ingevuld opdrachtformulier. Een (potentiele) opdrachtgever kan echter ook via andere kanalen (bijv. telefoon) contact met ons opnemen. Als dit resulteert in een opdracht willen we alsnog degene die de lead heeft aangebracht belonen. Vandaar een online opdrachtformulier (kunnen we de affiliate achterhalen).

Van het track & trace verhaal heb ik weinig kennis vandaar mijn bericht op dit forum. Als er een mogelijkheid is om op een laagdrempelige manier een affiliatie programma op te zetten waar geïnteresseerde adverteerders mee willen werken dan sta ik hier zeker voor open.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
Van het track & trace verhaal heb ik weinig kennis vandaar mijn bericht op dit forum. Als er een mogelijkheid is om op een laagdrempelige manier een affiliatie programma op te zetten waar geïnteresseerde adverteerders mee willen werken dan sta ik hier zeker voor open.
Zijn 2 aspekten die hier een rol spelen :
1. je zoekt in feite affiliates die aktief zijn in de B2B markt
2. daarbinnen zoek je affiliates die 'iets' hebben met websitebouw, de particuliere markt daarin is door de speciale pakketjes uitgemolken, de zakelijke markt is gigantisch maar beweegt in mijn visie op het terrein van maatwerk.
Daarbinnen zijn ook enkele hostingbedrijven die daarin aktief zijn.
En jij zoekt juist simpele pakketten a raison van 500 euro cq is de insteek van de campagne.
Dan krijg je dus ook prijszoekers en zal opwaarderen steeds dat aspekt houden, is ieders keuze.

Dan is naar mijn indruk de eerste weg : de nodige netwerken aanzoeken voor informatie, hanteren allemaal andere prijstechnieken, sommige wat duurder, andere heel goedkoop. Ze hebben wel allemaal al het wonder van de telefoon uitgevonden.

Hun USP voor wat betreft dat soort produkten is voor ons niet veel méér dan de verslaglegging, de rapportage en de tracking. Kunnen we kort over zijn. Ze laten ook wel eens een steek vallen. Maar we hebben al kennis van hun systemen, hoeven we niet nog eens een ander pakketje te leren of te implementeren in eigen systeem. En haal je dus een drempel weg om aff.marketing toe te passen.
Met eigenbouw werp je een drempel op.


Daarbij moet je je realiseren dat de meeste affiliates met hun werk bezig willen zijn en juist niet zelf administreren, zelf adverteerders controleren, zelf checken hoe eea verloopt, zelf betalingsrisiko lopen.
En ook mijn ervaringen - naast een enkele goede - is evenmin positief waar het gaat om rechtstreeks contacten op kleine schaal. Op grote schaal in de reiswereld ligt dat heel anders, maar daar hebben we het hier niet over.

Het meest efficient is dus een rondgang langs enkele netwerken. Moet je ook weer niet te klein zoeken.
Een bezoekje aan Cleafs/affilinet en Tradetracker is wellicht het meest voor de hand liggend. Daisycon zal iets duurder zijn in het gebruik, maar biedt ook een hostingtraject. En wie hosting verkoopt heeft wellicht ook een doelgroep voor website-bouw. En zoals gezegd, Strato loopt via Zanox, dus een telefoontje waard.

Maar de keus voor een eigen lijn kan altijd, moet je er voor de korte en middellange termijn niet al te veel van verwachten.
 

Rio

Nieuw lid
9 jun 2012
18
0
0
#8
Sorry, maar het klinkt mij in de oren alsof je nog niet voldoende marktonderzoek hebt gedaan. Da's toch stap 1 voor elke ondernemer. Wat zijn de mogelijkheden, waar liggen kansen, wie zijn mijn concurrenten, etc.

Verder denk ik dat er bijzonder weinig bedrijven zijn die via een online formulier een website bestellen. Voor veel bedrijven is dat een grote stap. Dat doet men niet op basis van een formuliertje invullen op het web. Dat doet men op basis van offertes, gesprekken met aanbieders, etc. Daarmee vist een affiliate dan 9 van de 10 keer achter het net.

Mijn advies, ga liever nog eens goed nadenken over je doelgroepen, wat je het beste kunt bieden, de benodigde marktbewerking, prijsstelling, enzovoort, want het lijkt me dat je het nog onvoldoende hebt uitgedacht.
 

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#9
Dat bestelformulier klinkt mij als een iets te grote stap. Bezoekers komen op je site en moeten dan direct via een contactformulier de opdracht geven, gebaseerd op een klein beetje info. Je zou het ook kunnen laten bij de die 2e call to action waarin je vraagt contact op te nemen. Of bijvoorbeeld via het formulier een offerte opsturen.
 

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#11
ouwesmurf zei:
2. daarbinnen zoek je affiliates die 'iets' hebben met websitebouw, de particuliere markt daarin is door de speciale pakketjes uitgemolken, de zakelijke markt is gigantisch maar beweegt in mijn visie op het terrein van maatwerk.
Daarbinnen zijn ook enkele hostingbedrijven die daarin aktief zijn.
De zakelijke markt is inderdaad gigantisch en natuurlijk zijn er al veel aanbieders. Deze opzet is dan ook geen 'gat in de markt' maar meer een 'goede deal'. We maken goede & compleet met inhoud gevulde websites tegen een scherp tarief. Ondanks het scherpe tarief zijn er veel mogelijkheden. De opdrachtgever wordt echter niet opgezadeld met een 'zoek het maar uit pakket', hij kan direct van start met een compleet gevulde website aan de slag en indien gewenst kan hij deze in eigen beheer doorontwikkelen.

Daarbij moet je je realiseren dat de meeste affiliates met hun werk bezig willen zijn en juist niet zelf administreren, zelf adverteerders controleren, zelf checken hoe eea verloopt, zelf betalingsrisiko lopen.
Volgens mij is er betalingsrisico of administratieve rompslomp. Op het moment dat er een opdracht binnenkomt factureren wij 50% van het orderbedrag naar de opdrachtgever. Zodra het bedrag is overgemaakt storten wij de vergoeding door naar de affiliate. Deze krijgt een creditfactuur.

Een bezoekje aan Cleafs/affilinet en Tradetracker is wellicht het meest voor de hand liggend. Daisycon zal iets duurder zijn in het gebruik, maar biedt ook een hostingtraject. En wie hosting verkoopt heeft wellicht ook een doelgroep voor website-bouw. En zoals gezegd, Strato loopt via Zanox, dus een telefoontje waard.
M4N en Tradetracker gebeld. Geen interesse (we hebben een te klein B to B netwerk). Ik zal de andere nog proberen. Bedankt voor het meedenken.

Maar de keus voor een eigen lijn kan altijd, moet je er voor de korte en middellange termijn niet al te veel van verwachten.
Als bestaande netwerken niet willen is het wat mij betreft de enige optie. Maar dan moet ik ervoor zorgen dat het goed is geregeld.
 

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#12
Rio zei:
Verder denk ik dat er bijzonder weinig bedrijven zijn die via een online formulier een website bestellen. Voor veel bedrijven is dat een grote stap. Dat doet men niet op basis van een formuliertje invullen op het web. Dat doet men op basis van offertes, gesprekken met aanbieders, etc. Daarmee vist een affiliate dan 9 van de 10 keer achter het net.
Over marktonderzoek, concurrentie-analyse, etc. kun je van mening verschillen. Ik ben er inderdaad niet zo van. Volgens mij is het een concept dat geschikt is voor een hele brede groep bedrijven. Het is in ieder geval niet zo dat de opdrachtgever alleen de website kan doorlezen en dan een formulier moet invullen. Er kan telefonisch contact plaatsvinden, persoonlijk gesprek is mogelijk en we willen starten met chat. Het lijkt me echter handig om de opdrachten alleen via het formulier te laten verlopen zodat we de affiliate kunnen achterhalen en belonen.
 

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#13
oeroek zei:
Dat bestelformulier klinkt mij als een iets te grote stap. Bezoekers komen op je site en moeten dan direct via een contactformulier de opdracht geven, gebaseerd op een klein beetje info. Je zou het ook kunnen laten bij de die 2e call to action waarin je vraagt contact op te nemen. Of bijvoorbeeld via het formulier een offerte opsturen.
Is inderdaad ook een optie maar in eerste instantie richt ik me op beloning per verkoop.
 

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#14
Een punt waar nog niet zoveel op is gereageerd is het kortingscode idee. We geven een affiliate een eigen kortingscode. Vervolgens kan de affiliate adverteren met een kortingsboodschap (een complete website van ... voor ...).

Als er een bedrijf interesse heeft kan er op alle manieren contact met ons plaatsvinden (telefoon, mail, chat, bezoek). Als de interesse overgaat naar een opdracht wordt de kortingscode van de affiliate in het opdrachtformulier ingevuld. Affiliate wordt dus beloond voor het aanbrengen voor de lead.

Werkt simpel, affiliatie heeft een extra voordeel in de communicatie (via mij krijg je korting) en het is eenvoudiger op te zetten.
 

Wanabo

Krijg antwoord door het stellen van de goede vraag
28 apr 2009
89
0
0
ziggo.gebruikers.eu
#15
In plaats van affiliates te zoeken kun je ook naar publishers zoeken die een relevante website hebben en daar tegen een vaste vergoeding adverteren.

Voorbeeld: pHpFusion-Nederlands

Op bovenstaande website komen belangstellenden die een website willen. Handige jongens kunnen dat met die open source software zelf opzetten. En sommigen lukt het niet en die zijn mogelijk geïnteresseerd in jullie diensten.
Ook kan het zijn dat de open source software net niet dát biedt waar ze naar op zoek zijn en dan bij jullie komen.

Afijn, PM me maar als je wilt adverteren. ;)
 

mkoiter

Nieuw lid
21 jul 2012
10
0
0
#16
Om het verhaal af te sluiten. Ik heb met de software van Post Affiliate Pro een affiliatie programma in elkaar gezet. In eerste instantie M4N, Affilinet en tradetracker benaderd maar wilden geen campagne opzetten (allemaal dezelfde rede, ons business to business netwerk is te klein).

Nadeel is dat ik op zoek moet naar eigen affiliate adverteerders. Voordeel is naar mijn mening de korte lijnen. Ik betaal direct uit aan adverteerders (zit geen partij tussen) en kan ook naar eigen wens inspelen op wensen van adverteerders.