Beeldrecht en nog wat

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#21
Karel zei:
Het valt mij op dat jullie snel gaan liggen. Zou ik niet doen.
In dat geval word je wel neergelegd. Simpel zat: mailtje over copyrightschending naar jou met cc naar je provider en je site wordt uit de lucht gehaald. Er is nl. jurispredentie die bepaalt dat de hostingprovider medeverantwoordelijk is voor het voortduren van het misbruik, vanaf het moment dat hij daarvan op de hoogte is gesteld. Heb op die manier al menig site met geripte content uit de lucht moeten laten halen en dat ging altijd zeer snel.

De aanbieder wil reizen verkopen en vraagt aan ons dat de doen. Met betaling en dus overeenkomst. Daarin heb je weldegelijk een belangrijke positie.
De enige positie die je hebt, is om dat te doen volgens de voorwaarden van die overeenkomst.

Natuurlijk mogen zij hun voorwaarden stellen. Maar het is aan ons om daarop middels zinnige argumenten op te reageren.
Dat zie je verkeerd: zij stellen de voorwaarden en het is take it or leave it. Jouw al dan niet zinnige argumenten doen er niet toe. Zeker niet als je alvast eigenwijs je gang gaat en pas met argumenten komt als je al op je vingers bent getikt. Me dunkt dat de onderhandelingsruimte vooraf een stuk groter is dan achteraf.

Dat SEO voorbeeld klopt niet zo. Google heeft daar inderdaad iets op gevonden
Ook op affiliates die niets toevoegen (lees wat ze schrijven over cookie cutters) hebben ze iets gevonden: pagerank 0 en een straftarief voor adwords. Het is nog niet helemaal waterdicht (je ziet weleens advertenties verschijnen die volgens hun beleid onbetaalbaar moeten zijn) maar het is slechts een kwestie van tijd tot dat ook automatisch perfect gaat. En als je ziet hoe hard ze nu al bezig zijn om de tekortkomende techniek handmatig aan te vullen, snap je dat het behoorlijke prioriteit heeft.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#23
Karel zei:
Beste PJ, kop op. Denk niet te min over jezelf want dat doet een ander wel voor jou.
Beste Karel, als jij nou eens begon te denken...

Meninkje dit, meninkje dat is allemaal leuk en aardig, maar net als iedere Nederlander word je in de grotemensenwereld gewoon geacht de wet te kennen.

Ik snap dat het een stuk lastiger wordt om een mening te verkondigen als je met feiten wordt geconfronteerd maar dat is niet mijn probleem.

Voor het overige vind ik dat ongericht opstandige wel schattig, dus trek het je niet aan.
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#24
Karel zei:
Beste PJ, kop op. Denk niet te min over jezelf want dat doet een ander wel voor jou.
Karel
Tja, Karel, PJ slaat toch echt de spijker precies op zijn kop. Het draait wel degelijk om eigen content, dus als je een reizensite hebt: ga op reis of stuur anderen voor je op reis, maak foto's en schrijf een leuk verhaaltje. Dan kun je ook nog eens een claim indienen als blijkt dat anderen jouw foto's onrechtmatig op hun site gebruikt hebben. Succes!
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#25
Nou ik vind de site er goed uit zien.
lijkt me helemaal niet schadelijk voor neckermann.
ik weet niet of je het al had gedaan,maar als je een hele site gaat opofferen aan 1 adverteerder dan had het misschien beter geweest contact met ze op te nemen en je idee voor te leggen.
willen ze absoluut niet meewerken dan gewoon alles eraf lazeren en wat anders.
je site offline gooien gaat zo snel nog niet hoor.
eerst krijgt jij een mail,dan krijgt je host een mail waarin staat bla bla copyright.....,dan moet je host jou waaarschuwen etc....
gaat wel enkele weken over heen.
 

Leeds

Nieuw lid
26 sep 2006
74
0
0
#26
mozilla zei:
Nou ik vind de site er goed uit zien.
lijkt me helemaal niet schadelijk voor neckermann.
doet er dus niet toe,

PJ heeft alles correct duidelijk gemaakt. Affiliate business en websites bouwen is géen kinderspel, en hoor je dus ook niet zo te benaderen.

Karel, als dit je al stoort, haal dan diep adem en bereid je al maar voor op wat nog komt. ;)
 

mozilla

Nieuw lid
23 jan 2008
1.235
0
0
#27
haal dan diep adem en bereid je al maar voor op wat nog komt
ja helemaal mee eens..
ik zou gewoon een magnum kopen en make knackerbrut an offer they can't refuse.
belachelijk.....
ik gebruik alles qua materiaal, teksten die niet door adverteerders zijn aangebracht etc.
niemand die bezwaar heeft.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#28
Leeds zei:
Karel, als dit je al stoort, haal dan diep adem en bereid je al maar voor op wat nog komt. ;)
Ach, deze "Karel" is de laatste Nederlander die nog iedere keer witheet wordt als hij merkt dat gratis internet niet meer bestaat. Maakt eigenlijk niet uit voor welke dienst hij moet betalen, als hij het niet gratis kan krijgen of ongestoord gratis kan halen is het een woedeuitbarsting waard. Dus wat dat betreft reageert "Karel" precies zoals we hem al jaren kennen. Ik vermoed trouwens dat hij zelfs Belle gratis uit het aziel heeft gehaald.
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#29
Hoe het afliep. Net een meer dan aanmatigende mail gehad. Ze bekijken het maar voor die paar rotcenten. In plaats dat ze helpen! Als aanbieders zo met hun klanten omgaan??

Heb er direct iets anders opgezet. Leuk om dan weer aan iets anders te gaan werken. Eens zal ik België veroveren toch??

Karel
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#31
Karel zei:
Sprak vandaag ook een (nette!) aanbieder hierover en die zei dat hij er de pest aan heeft als ze de foto's op de site NIET gebruiken. Immers het is het middel tot verkoop en daar gaat het om. Hij adviseerde mij zelfs een url te nemen met Neckermann erin.
Dat laatste is een bijzonder dwaas advies want een flagrante schending van het merkenrecht.
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#33
Karel zei:
En als je neemt: www.mevrouwneckermann.be dan wel?

Karel
Ik geef je weinig kans, de rechter pleegt door zulke trucjes heen te kijken, zeker als het een website betreft vol neckermann-links.
In het algemeen kun je stellen dat de merken in Europa een sterke bescherming genieten dus het is zaak daar heel voorzichtig mee om te springen om claims te voorkomen.