Hoe controleer jij je sales ?

mvdlee

Nieuw lid
23 apr 2009
11
0
0
www.familiefun.nl
#1
Hallo mensen,

Ik wil graag testen of mijn sales wel goed worden gemeten, ik heb een vakantie site en dat is lastig omdat ik niet zo 123 een vakantie kan boeken.. maar als ik dat toch moet doen wil ik controleren of de sale geregistreerd wordt en dat ik dan ook uitbetaald wordt.

hoe kan je dit eventueel achteraf aantonen van kijk ik ben via deze link binnen gekomen,heb een bestelling gedaan maar die is wel / niet geregistreert..

alvast bedankt.
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#2
Ben reuze benieuwd als dat zou kunnen.

Wat ik doe is dat als er een afkeuring is dat ik er op af ga. Ik wil perse een verklaring hebben. Helpt!
Zou graag willen dat alle affiliates dat gingen doen.

Groetjes
Karel
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#3
Tja..ik ging er ook altijd achteraan. Kostte op termijn teveel tijd. Besloten deze tijd maar te steken in het genereren van meer sales. Afkeur op reizen is bij mij altijd vaag; heb het forum er al over vol geschreven. Contact levert ook vaak vage antwoorden op; van het netwerk(en) of van de merchants. Ik heb zelf het vermoeden dat er soms ook een niet-technische factor een rol speelt. Gewoon mensenwerk; handmatig iets langslopen en dan afkeur. Ik vind de reden 'goederen niet op voorraad' de mooiste...of ipv een sale altijd maar leads (zoals ik laatst meldde bij de Djoser campagne). Ook is het soms grappig dat ik uitgelegd krijg dat het 'meetmoment' van een sale bij een bepaald reisbureau 'op de verkeerde plek zit' waardoor het misleidend is en ik 'altijd maar sales maak'...(voorheen bij NRV....nu nog steeds 50+ procent afkeur; was eerst 80+).....tja..:)....ik geef toe dat ik nu liever wat harder doorwerk voor meer sales...:(
 

wonkel

Nieuw lid
3 sep 2008
148
0
0
#4
Karel zei:
Ben reuze benieuwd als dat zou kunnen.

Wat ik doe is dat als er een afkeuring is dat ik er op af ga. Ik wil perse een verklaring hebben. Helpt!
Zou graag willen dat alle affiliates dat gingen doen.
Echt waar? Waar haal je de tijd vandaan? Als ik achter alle niet goedgekeurde sales aan zou moeten zitten zou ik geen tijd over hebben om nieuwe sales te maken. ;D Bij grote twijfel wil ik er nog wel eens achteraan gaan, maar verder is het gewoon stoppen met de merchant als er vaker vreemde dingen gebeuren. Genoeg merchants waar het wel goed gaat :)
 

rmfloris

Nieuw lid
18 feb 2009
134
0
0
www.fotovergelijk.nl
#5
Ik ga vaak veel van mijn afkeuren langs. Gelukkig zijn dit er niet veel. Soms komt er een duidelijk antwoord, vaak een vaag antwoord waarmee je niet veel kan.

Helaas sta je als affiliate niet altijd even sterk en heb je de keuze: het accepteren of stoppen met het programma.
Bij de laatste mis je zeker sales, dus dat is niet altijd de beste oplossing.

Als iemand goede tips voor dit heeft, dan hoor ik het zeker graag.
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#6
Tip is en blijft ga er achteraan. Natuurlijk moet je praktisch blijven, maar een ticket is snel geschreven en daarna een mail naar de tussenpersoon omdat ze (vaak) niet reageren. Ze moeten mij serieus nemen en ik eis dus antwoord!!

Ik denk overigens dat het weldegelijk uitmaakt. Mijn afkeuringen zijn beduidend minder geworden.

De vraag was overigens hoe je sales kunt meten. Tijdens onze laatste affiliate dag schreeuwde iemand door de zaal dat zij het helemaal hadden. Koppeling meten, facturering, klachtenafhandeling derden (geintje). Wie en wat was dat??

Karel
 

peter28

Nieuw lid
8 jan 2009
188
0
0
www.travelmap.nl
#7
Met een reissite is het moeilijk sales te testen (maw werkt de trackig). Veel netwerken kunnen een test boeking voor je maken maar ik heb het idee dat ze dan de trackig bij een merchant aanroepen.
Wat ik meestal doe is de merchants pakken die ik aanbied en checken op welke netwerken ze nog meer draaien. Eens in de maand de ctr + sales vergelijken en het best scorende netwerk op je site plaatsen.
Iemand andere tips?