Hoe nu verder?

murphsy

Nieuw lid
1 sep 2009
49
0
0
#1
Op een gegeven moment bereik je een punt in je affiliate carrière dat je site(s) goed lopen, er meerdere mensen aan je projecten werken, er geld verdiend wordt en er eigenlijk niet zoveel meer te doen is. Je leert jezelf een beetje flash, een beetje php, nog wat andere leuke dingen.

Vervolgens plan je een 'werk-aan-de-website' middagje in: Je start Google Chrome op, opent je webanalytics, je homepage, excel en pakt een kop koffie. De website loopt prima, eigenlijk precies zo prima als de afgelopen 6 maanden.

Je kijkt naar je to-do list en ziet 16 kleine dingetjes waar je geen zin in hebt. Je ziet je website waar eigenlijk niets leuks meer aan hoeft te gebeuren. Je zou kunnen innoveren, maar dan loop je risico: je moet tijd investeren (veel tijd, want alle snelle verbeteringen zijn al eens gedaan), je riskeert je rankings, je riskeert je solide resultaten...

Als je dan aan het werk gaat, is het dan nog wel een hobby?
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#2
murphsy zei:
Als je dan aan het werk gaat, is het dan nog wel een hobby?
Kan ik mij enigzins in vinden.

Het ligt aan de inkomsten die je ermee genereert of het nog wel een hobby is denk ik.
Als je voldoende binnenhaalt om er goed van te leven lijkt het mij geen hobby meer. ;)
 
B

Beachboy

Guest
#4
Neem me niet kwalijk, maar ik snap er weinig van.
Ik had eigenlijk nooit goed in de gaten dat affiliate marketing voornamelijk een hobby achtige toestand was.
Lijkt mij zo te zien dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om van deze hobby je werk te maken.
Besteed er bijvoorbeeld eens een paar middagjes aan. Je zult zien...
 

wonkel

Nieuw lid
3 sep 2008
148
0
0
#5
Begrijp ook het ''probleem'' niet helemaal.

Wil je dat het een hobby blijft? Gewoon niets meer aan doen als je vind dat het goed staat en er niets aan veranderd moet worden. En je houd een leuk bij-inkomen.

Wil je dat het geen hobby blijft, maar een full time inkomen wordt? Ook die website laten staan (hij doet het immers goed en je geeft aan dat er weinig kleins aan gedaan kan worden). Maar start er nog 1... en nog 1.... en nog 1... dan wordt het werk ::)
 
S

svteg

Guest
#6
Toen er onverwachts goede resultaten kwamen uit mijn 1e serieuze affiliate website (afgelopen november) wist ik niet hoe snel ik moest gaan rondkijken naar het uitbreiden van mijn activiteiten. De motivatie om het affiliate gebeuren op hobbymatig te willen blijven uitvoeren ontgaat mij compleet, mijn hobby is nu mijn werk, en dat is genieten. En dan ben ik nog maar een beginneling die nog maar 5% online heeft staan van alles op de to do lijst, en met de jacht op nieuwe domeinnamen is dit voor mij vooralsnog een never ending story. Durven investeren is voor mij wel het grote sleutelwoord.

Ik zie het probleem ook niet echt :)
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#7
Gaat natuurlijk om de insteek, die ( tenslotte ben ik ook altijd kort van stof ) met veel woorden toch net iets te weinig zegt . ;)
Het antwoord geeft de topicstarter zelf als laatste regel :
Als je dan aan het werk gaat, is het dan nog wel een hobby?
Dus : ga je aan het werk, is het geen hobby, hoewel voor sommigen onder ons dat identiek schijnt.

Terug naar de basis : of je nu werkt of een hobby pleegt : een website is nooit, maar dan ook nooit , "af".

Ik ken het verschijnsel dat je soms schroom hebt om te wijzigen, want het een haalt het ander aan, maar vergeet niet dat èn de bezoeker èn de zoekmachines geen dag stilzitten al lijkt het soms zo. Dus iedere dag dat jij stil zit, ga je een dag achterlopen m.a.g. achterstand oplopen.

Kortom : werk of hobby , wanneer je je site up to date wilt houden, moet er bijgesteld worden.
Ook een hobby die uiteindelijk in verval raakt, kan niet leuk zijn, de echte hobbyist neigt tot perfectie , net als de echte prof die het óók voor de opbrengst doet ....... ;D
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#8
Herkenbaar, maar bij mij gaat het juist precies andersom.

Ik bouw teveel, ben altijd met nieuwe dingen bezig waardoor ik mij regelmatig afvraag of ik niet 10x meer zou verdienen aan de sites wanneer ik puur de focus leg op het optimaliseren van inkomsten bij de bestaande sites. Nieuwe sites zijn echter zoveel leuker om aan te werken, dat sommige actiepunten mbt de oude sites altijd maar op de actielijst blijven staan :).

Ik ben nu juist op het punt dat het snel tijd wordt om sites de deur uit te doen; schiet niet op zo en ze zijn niet groot genoeg om er mensen voor aan te nemen.
 
#9
Als je werk geen hobby meer is dan ben je gewoon slecht af.
Of ben ik die uitzondering en ben ik de enige die weekends haat omdat er dan minder bezoekers zijn?

Er is voor mij maar 1 dag en dat is een werkdag.
(Pshychs svp niet reageren als er geen affiliateprogramma draait)

AK
 

murphsy

Nieuw lid
1 sep 2009
49
0
0
#10
Leuke uiteenlopende reacties. Dank daarvoor.

Als eerste: er is geen probleem. Ik maakte het topic om mijn gedachten van de maandagochtend met jullie te delen. Ik was benieuwd of dit herkenbaar is, hoe anderen hiermee omgaan.

Uiteindelijk heb ik de maandagmiddag wat kleine taakjes opgepakt waar ik wat creativiteit in kwijt kon. Lekker vroeg gestopt, even heerlijk gesport en een to-do lijst gemaakt voor de rest van de week. Voor mij een prima dagje dus.

Nogmaals bedankt voor alle uitgebreide reacties. Ook wel leuk om te lezen dat het woord 'hobby' een tikje gevoelig ligt ;)

Om nog even inhoudelijk in te gaan op wat reacties:

Als je werk geen hobby meer is dan ben je gewoon slecht af.
Maar ik werk ook gewoon, affiliate is voor mij een vrijetijdsbesteding! (al is het een ietwat uit de kluiten gegroeide hobby)
Nieuwe sites zijn echter zoveel leuker om aan te werken.
Ik hou enorm van het bedenken en opzetten van een nieuwe site. Maar ik vind het optimaliseren van een website die al redelijk goed loop veel leuker. De statistieken erbij, excel erbij, photoshop erbij, puzzelen maar: waar gaat het mis? wat kan beter? Verandering noteren, maand of twee testen, kijken naar de resultaten. Heerlijk.

Nog even algemeen: niet iedereen wil van affiliate zijn of haar werk maken. Ik vind het bijvoorbeeld lastig om er op deze manier naar te kijken omdat je weinig zekerheden krijgt in de 'business'. Morgen kan alles anders zijn, bij wijze van spreken. Dat is niet leuk voor hypotheek, kids, andere verplichtingen, etc.

Nogmaals bedankt voor alle (in mijn ogen leuke) reacties. Vind het een prachtige kijk in de geest van iedereen op dit forum.