hoevel verdien je met een site

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#1
ik ben wel eens nieuwsgierig naar wat je kunt verdienen met een affiliate site?
ik heb me er voor het eerst aan gewaagd ( altijd gewerkt met directe advertentieverkoop)
wat kun je nu verdienen met 1 site en hoeveel heb je er nodig om van te leven, en wie kan er ook echt van leven?

liefst wel eerlijke verhalen.

wat zou ik kunnen verdienen bijvoorbeeld met mijn sites?
 
B

Beachboy

Guest
#2
O....Ongelovige....
Je kunt als affiliate onbeperkt verdienen. Er zijn genoeg goede voorbeelden te noemen van bedrijven met omzetten die in de miljoenen lopen.

Wat je nodig hebt om van te leven is een stomme vraag. Ik neem aan dat je weet wat jouw vaste lasten zijn?
Ik kan zeer zeer breed van mijn sites leven en er zijn genoeg collega affiliates op dit forum die het zelfde kunnen zeggen.
Maar het gaat niet alleen om je inkomsten, het gaat ook om je vrijheid als affiliate. Hard werken op de tijden die jij wilt en navenant verdienen.

Met jouw site schat ik dat je ver beneden het minimum loon zult verdienen.
Da's geen kritiek, maar je zult het toch wat slimmer moeten spelen.
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#3
ik bedoel niet hoeveel geld je nodig hebt om van te laven maar hoeveel sites.

en als je dan toch vind dat ik het slimmer moet spelen geef eens wat tips, wellicht ook interessant voor ander beginners.

ik lees namelijk wel vaker verhalen van bedrijven die er rijk van zijn geworden maar ben nog nooit iemand tegengekomen die het daarna ook echt kan bewijzen dta het zo is.
 

wonkel

Nieuw lid
3 sep 2008
148
0
0
#4
mol zei:
ik lees namelijk wel vaker verhalen van bedrijven die er rijk van zijn geworden maar ben nog nooit iemand tegengekomen die het daarna ook echt kan bewijzen dta het zo is.
We hebben meer ongelovigen hier gehad, check deze oude discussie maar eens :

http://www.affiliateforum.nl/index.php/topic,8219.0.html

En waarom heb je bewijzen nodig? We hebben in Nederland 4 of 5 verschillende grote affiliate netwerken, allemaal in dure panden met veel personeel, auto's van de zaak enz. Die netwerken verdienen alleen hun geld als wij (affiliates) omzet doen, zij krijgen daar een klein % over. Hoe zou dat allemaal betaald moeten worden als er niemand van ons (affiliates) goed verdient?
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#5
die netwerken verdienen hun geld uit de massa. zelf zegt m4n dat ze 15.000.000 clicks hebben en 200.000.000 miljoen aan verkoop, maar ik kan zo gauw niet terug vinden over hoeveel sites dat verdeeld is ik schat zelf enkel honderdduizenden misschien wel miljoenen. als ik hun stukje lees verdienen ze 0ngeveer 5% ver verkoop. de affiliates samen krijgen wellicht ongeveer ook dat gemiddeld dus wordt er 12 miljoen verdeeld over god weet hoeveel honderduizenden sites tel uit je winst
daarom ben ik wellicht sceptisch.

Iedereen roept ook van alles over verdiensten maar als ik dan doorvraag dan krijg ik nooit een antwoord.

Ik vraag ook tips aan diverse mensen en ik krijg alleen antwoord dat ik het fout doe.

daarom opende ik dit topic, hoeveel verdien je of kun je verdienen en hoe bereik je dat.

Ik zoek daar hulp in en wil zelfs dan ook nog eens wat winstdeling doen....
 

brbrbr

Nieuw lid
29 feb 2008
88
0
6
affiliatefeeds.nl
#6
aan een site verdien je niks, maar aan de bezoekers die er komen. En in geval van affiliatemarkering is het ook weer van belang dat ze weer weggaan.

afgezien daarvan dat men wellicht niet zo geneigd is opbrengsten prijs te geven, praten over salaris is ook not done, is de een zijn werkelijk de ander zijn droom (of nachtmerrie)

Hoeveel je per bezoeker verdient is sterk afhankelijk van het soort site (forums schijnen erg weinig op te leveren) en de producten die je op je site hebt staan. Dat geld voor het hebben van 1 site of voor het hebben van tientallen.


Er zij een paar grote jongens met personeel in dienst die het groots aanpakken (ook zoover en kieskeurig zijn in feite affiliates) er zijn heeel veeel kleine affiliates die er een zakcentje bij verdienen, en een kleinere maar zeker niet marginale groep die daar voldoende boven zit: rijk ben ik er niet van,maar ik kan ervan leven.
 

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#7
Vanuit de IAB Taskforce Affiliate Marketing hebben we Blauw onderzoek laten doen naar de markt. Dit omdat er inderdaad veel onduidelijke verhalen rond gaan. Op de affiliatedag (een echte aanrader als je beroepsaffiliates wilt ontmoeten) werden de uitkomsten gepresenteerd. Wij affiliates verdienen gezamenlijk 70 miljoen per jaar. En dat zijn alleen de affiliates die meer dan 50 euro per maand krijgen.

Kom anders eens naar de IAB Affiliate Marketing Wednesday, daar kun je wellicht meer collega's ontmoeten. 16 juni geloof ik in Maarssen

Je leest meer over de uitkomsten hier: http://twinklemagazine.nl/nieuws/2010/05/affiliatemarketing-levert-1-3-miljard-op/index.xml

@brbrbr Zoover en kieskeurig zijn geen affiliates. Die doen bijna alles op CPC
 
S

svteg

Guest
#8
Tja, dat is inherent aan de affiliates, ze zullen nooit erg snel hun geheim prijsgeven. En zoals ik ook al in een ander topic van je zei, het is een kwestie van bestaande informatie opduikelen (inspiratie opdoen) en eigen creativiteit. Niemand hier heeft concrete hulp gehad, allemaal hun eigen weg gegaan, en gekomen op het punt waar ze nu zijn. Voor mij geldt dat ik per 1 februari mijn betaalde baan heb opgezegd, en nu full time zelfstandig aan affiliate marketing doe. Wat ik momenteel maandelijks verdien ligt hoger dan wat ik ooit netto bij een werkgever heb ontvangen (wat dat over mijn vorige beroepen zegt mag je zelf bepalen :)), en dit is nog maar het begin. Ik zet doelen (ik wil een xxx bedrag per dag aan commissie binnenhalen) die ik maandelijks naar boven bijstel, en het gaat momenteel voorspoedig.
Ik heb 15 sites nodig om van te leven, en heb er momenteel 30 online staan. En er staan er nog 300+ op mijn todo lijst. *iets met ambities en tijd tekort*
 

brbrbr

Nieuw lid
29 feb 2008
88
0
6
affiliatefeeds.nl
#9
Roy - NJM zei:
@brbrbr Zoover en kieskeurig zijn geen affiliates. Die doen bijna alles op CPC
ok, nu komen we op het lastige terrein wat affiliates precies zijn en gaan we deze draad over inkomsten lekker vervuilen. In welke mate is een cpc vergoeding een variant op de vergoeding bij een sale of echt een ander provisie model?

Volgens mij ben ik wel mijn cookie/lead/sale kwijt als iemand na via mijn site ook nog eens via een cpc site naar de webwinkel gaat. Dat maakt het voldoende affiliates voor me :(
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#10
Gewoon even een vraag geld voor mij, ik heb dus een site waarop bijvoorbeeld van diverse computerwinkels feeds staan, is het dan beter ze apart te vermelden of te vermengen zoals ik nu doe?

Het rare is dat ik eerder in een ander forum ( of wellicht nog de oude van deze een groene sites was dat) ook al dit soort vragen tegenkwam en iedereen een ander antwoord had.
Ik snap dat het voor veel mensen echt hun werk is maar tips geven kan toch geen kwaad?

ik lees ook hier eigenlijk dat iedereen er goed mee verdient en dat het allemaal wel goed is toch lees ik tussen de regels in andere topics door eigenlijk ook weer dat het verdomde moeilijk is om echt geld te verdienen en dat het niet maar even iets is om t e doen. diverse netwerken die verschillende betalingen doen, affiliaties die slecht zijn , goed zijn etc.

vandaar dat ik gewoon nog steeds heel sceptisch ben.

wellicht wil er iemand en partnerschap aangaan om samen wat op te zetten of valt er nooit genoeg te verdienen voor 2 personene?
 

NJM

Nieuw lid
14 feb 2007
321
0
0
www.boekvandaag.nl
#11
Tja, het is alsof je in een bus vraagt of men vaak met de bus reis. Hier zitten nou eenmaal de actieve affiliates, en dus zul je vaa positieve verhalen horen. De rest bij wie het mislukt is, of de personen die er niet actief mee bezig zijn zul je hier niet horen.

Het is gewoon knal hard werken, en veel inspiratie op doen en overal je info vandaan halen.

Over je vraag, ik zou zoveel mogelijk unieke content bovenin de boom van je paginas laden. En eronder de feeds op onderwerp inladen. Mengen maakt denk ik niet uit maar is voor de bezoeker lastig.
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#12
Roy - NJM zei:
Over je vraag, ik zou zoveel mogelijk unieke content bovenin de boom van je paginas laden. En eronder de feeds op onderwerp inladen. Mengen maakt denk ik niet uit maar is voor de bezoeker lastig.
dus iedere site moet ook content hebben??? ik heb dat niet ik heb 130 sites met voornamelijk content en geen feeds..
ik zou ook niet weten wat voor content ik er bij moet zetten in een site die winkelcentrum heet..
ik heb eigenlijk alleen maar feeds heel veel feeds..
 
B

Beachboy

Guest
#13
vandaar dat ik gewoon nog steeds heel sceptisch ben.
Lekker belangrijk...net of het onze taak is om jou te overtuigen affiliate te worden.
Als jij het niet gelooft, als je niks verdient, als je het niet kunt, niet genoeg fantasie hebt, niet hard genoeg wilt werken....
Dan is dat jouw probleem.
Je moet voor dit kunstje autodidactisch zijn.

Stop er lekker mee en ga een baantje zoeken.
Lijkt mij sowieso verstandiger als ik naar je site kijk...
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#14
ik geloof dat sommige hier denken dat een goede affiliate ook zeer onaardig zo niet onbeschoft horen te zijn om er bij te horen... Ik las net iets over cowboys op dat stuk in twinkle maar dat geld hier zeker.

Kritiek is nie erg maar dan wel opbouwend.

@beachboy, ik heb een heel goed betaalde baan ik ben namelijk ondernemer en kan er goed van leven en mijn personeel ook ik wil eigenlijk eens in het affiliate gebeuren duiken om eens te kijken hoe en wat het is, en dan met name of het iets is voor mensen met een handicap om uit een uitkering te komen.
Ik ging eigenlijk er van uit dan een site met wat producten zou volstaan omdat ik nieuw ben met het fenomeen, ik dacht ook dat een forum over affiliate het juiste adres zou zijn om informatie in te winnen.

Jammer dat sommigen niet gewoon kunnen willen antwoorden of in ieder geval iets opbouwends willen toevoegen
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#16
@mol:
Heb voorstellen gemist, dus alsnog : welkom ;)
Ik mag hopen dat dit onderwerp niet op meerdere topics gaat lopen, maar alleen op deze, anders wordt het ingewikkeld voor een ouwesmurf.

Heb even m'n leesbril opgezet en zie bij voorstellen deze tekst:
met ruim 150 sites in beheer en ruim 30 miljoen pageviews per jaar
30 miljoen ./. 12 ./. 30 = ruim 83.000 views per dag, moeten toch zeker 40.000 unieke bezoekers zijn, dus ..... welke positie in de Quote500 ? Moet kunnen bij 1% score .
Al denk ik dan wel dat je de toppertjes nog even verborgen houdt gezien de rankingen.

Ik heb zelf ook wel een aantal sites, maar 150 ? Ga ik concentratie tekort komen, in ieder geval tijd om alles goed te onderzoeken, voor te bereiden en te onderhouden. Er knelt iets.

Mogelijk zou je je moeten beperken tot minder, krijg je tijd vrij om de diepte in te gaan, meer te zoeken naar kopende klanten, verkoop per klant te verhogen ( taal voor een ondernemer) en ook nog vrije tijd over te houden voor nieuwe inspiratie. Heb ooit een ondernemer begeleid in de financiele sektor met 1 secretaresse en 4 ton inkomen, hij was aldoor bezorgd, dat hij nièt 10 man/vrouw personeel had. Heb 'm voortdurend een oud jiddisch gezegde voorgehouden : wens je concurrent veel personeel......... Het gaat erom, wat je netto overhoudt.

Dan zie ik op http://www.ffweginnederland.nl/ :
muZIEum failliet, hoop op doorstart
NIJMEGEN - Vandaag is door de rechtbank in Arnhem het faillissement uitgesproken voor het muZIEum, het ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen. Het muZIEum blijft vooralsnog gewoon open.
muZIEum
Het muZIEum is in 2004 opgestart en trekt jaarlijks zo?n 40.000 bezoekers. De afgelopen periode trekt dit unieke museum zelfs een record aantal bezoekers en worden er voor dit jaar 50.000 bezoekers verwacht.
Lees meer...
En dan moet je niet verbaasd zijn dat Google Adsense reageert met advertenties over faillissement, hoeveel zal je dat opbrengen denk je ?
En wat is de relevante waarde van dit bericht voor bezoekers ?

Je bent naar het lijkt ook ideëel bezig zoals op "wordt ondernemer.nl" :
Jij start je eigen bedrijf en krijgt in je bedrijf sites in beheer.
Deze site moet jij voorzien van enige content ( knip/plak) en van advertenties die je via affiliate netwerken binnenhaalt ( knip plak) je hebt vrijwel de volledige vrijheid en je houd het merendeel van de winst.
Dit noemen we ook wel proletarisch winkelen, niet iets waar wij van uit ons dak gaan, zeker niet wat wij onder ideëel verstaan.
En zelfs het plaatsen van advertenties is geen knip/plak, daar zal iemand over na moeten denken, obv kennis en meten.

Kortom, of je je nu ondernemer noemt of onderzoeker of affiliate, realiseer je dat de affiliate-markt zich kenmerkt als :
1 - een ongegarandeerde markt is,
2 - zelden is er met adverteerders/netwerken openheid,
3 - geen contractuele samenwerking,
4 - een onbehoorlijke concurrentie, en
5 - wel gewoon hard werken.
Gevolg : meer kritische noten in voorraad dan een supermarkt kan tellen, zeker bij verwarrende informatie zijdens vragenstellers met onzorgvuldige websites en een veel te breeeeeeeeeeeeeeede vraagstelling.

Concentreer je op minder in alle opzichten. 8)
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#17
Je kunt zeker wat met websites verdienen. Heb al eens een verkennend onderzoekje gedaan en tot de conclusie gekomen dat je er een boterham mee kunt verdienen. Werd ook bevestigd. Wel kwam ook naar voren dat je in haast alle gevallen beter voor een baas kunt werken.

Veel onderzoek, frustratiewerend ingesteld moeten zijn, veel en hard willen werken, inventief, creatief, ondernemend en ge zult ... ja, ja dat kun jij dan invullen. Maar bovenal: het is heel erg leuk!!!!

Zit je niet te vergapen aan de zogenaamde kennis van zaken van een aantal. Dus denk niet te min over jezelf want dat doet een ander wel voor jou.

Kareltsie
 

mol

Nieuw lid
30 mei 2010
28
0
0
www.het-winkelcentrum.nl
#18
Karel zei:
Zit je niet te vergapen aan de zogenaamde kennis van zaken van een aantal. Dus denk niet te min over jezelf want dat doet een ander wel voor jou.

Kareltsie
Ik ben bezig met projecten voor mensen met een handicap en vandaar uit wil ik kijken of affiliatemarketing een manier is om uit de uitkering te komen.
Dus het enige wat ik vroeg was of het werkt wat ik kan verwachten en wat het beste te doen.

Ik heb al lang in de gaten dat sommige zgn experts niet zo expert zijn al ze me wilen doen geloven.

Het valt me ook op dat enkel best bereid zijn kritiek te leveren maar niets opbouwends of tips in de goede richting. Ik heb dna ook het gevoel dat ik hier op dit forum niets wijzer zal worden en dat ik het zelf moet uitzoeken.


OVerigens even een tip aan de zgn experts een website stem je af op de doelgroep niet andersom.
 
12 feb 2010
59
0
0
XpertMarketing.nl
#19
mol zei:
Ik heb al lang in de gaten dat sommige zgn experts niet zo expert zijn al ze me wilen doen geloven.
Knap dat je dat zo kunt stellen.

Affiliatemarketing lijkt 'makkelijk' maar is ook gewoon een kwestie van ondernemen. Wat je ermee verdient is sterk afhankelijk van je idee, creativiteit, visie en uitvoering. Dat een ene affiliate een miljoen verdient en de andere niets zit in de eerder genoemde factoren.

Wanneer je er niet aan wilt dat je met affiliatemarketing je geld kunt verdienen, wat doe je dan op dit forum? En m.i. is het niet de taak van affiliates om je te vertellen wat ze verdienen. Dat is hetzelfde als vragen of ze inzage mogen hebben in je vermogen middels toegang tot je banksaldo bijv.

Eerder genoemde suggesties (affiliatemarketing bijeenkomsten bezoeken) kunnen je een goed beeld geven over wat kan... maar bieden je nog geen enkele garantie op succes. Als je mensen als affiliatemarketeer wilt laten ondernemen, zou ik zeggen: ondernemer, accepteer je risico en go for it!
 
S

svteg

Guest
#20
@mol

Tjonge jonge, niet zo verbitterd, dit topic staat al vol met tips in de goede richting, en in andere topics ook. Maar nee, niemand zal je het exact voor gaan kauwen. Er zijn verschillende mensen die de moeite nemen om te reageren met een langer verhaal, erg onsportief dat jij diezelfde mensen nu loopt af te kraken.