Korting 65+

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#21
Als je betaling voor evenementen sociaal(er) wilt houden, dan is Wie Wat en Hoeveel zou moeten kunnen betalen altijd een probleem. Weet ik uit eigen ervaring. Heb door de jaren heen met zeer wisselend inkomen te maken gehad. Waarbij ook langere perioden van beneden bijstand en op bijstandsniveau al dan wel of niet zelf bij elkaar verdiend.

Ik denk dat het wel goed is om mensen actief te houden en mogelijkheden te geven bij weinig inkomen. Probleem is dat het vaak niet in groepen te vangen is. En het vrijwel onmogelijk is om toegangskaarten voor evenementen, lidmaatschapsgelden e.d. gebaseerd op inkomen te formuleren. Daarnaast is inkomen feitelijk ook geen heldere richtlijn omdat het gaat om wat je overhoudt van je inkomen.

Zou gewoon mooi zijn als dat wel zou kunnen. Want als je jarenlang van echt aan de lage kant zit, beland je vrij makkelijk zonder mogelijkheden achter vier muren.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#22
Zou gewoon mooi zijn als dat wel zou kunnen. Want als je jarenlang van echt aan de lage kant zit, beland je vrij makkelijk zonder mogelijkheden achter vier muren.
Kan een mens het helemaal mee eens zijn. :)

Maar er is een ander probleem, waardoor je een onoplosbare situatie krijgt : de ene publisher is de ander niet.

Lijkt een open deur in trappen, maar is het niet.
Over het algemeen zijn weinig publishers bereid om echte - ter zake doende - informatie te geven over hoe hij zij kwesties hebben opgelost. En al zeker niet schrijvenderwijs. En al helemaal niet zij, die de toppertjes zijn geworden, zoals van jaren her : Eric, Paul en meer. Niet te vergeten Marko van Daisycon. Daarbij was Paul iemand die ook - voor andere publishers - video's maakte over hoe je bijv. het inkopen bij Adwords zou moeten opzetten. Da's heeeeeeel lang geleden. En heeeeeeeel leerzaam.

Eric, Paul en Marko waren ook degenen die grote aantallen berichten op het forum hebben geplaatst, zinvolle berichten. Commentaren waar je iets van kon leren. Eerste 2 buitenlands en de derde uitgebreid meertalig.... De eerste 2 Kom je ook niet meer tegen op een affiliatedag.

Wat is dan een groot voordeel van de affiliatedag : je kunt met mensen praten, en dan kùn je soms dingen horen, die onder 4 ogen gaan, is makkelijker, uiterst leerzaam.
Lukt alleen wanneer je op zo'n dag toegang hebt en vergeet dan in feite die toespraken, keynotes etc. Wanneer je de hand-out daarvan later naleest, blijft er weinig van over. Contacten, daar gaat het om. En kun je 'groter' van groeien.

Alleen om de zaak op te tuigen, moet je mensen trekken, kost geld en de organisatie kost geld en de organisatoren willen er ook 'iets' aan overhouden. Simpel.
En waarom zou je dan wie dan ook minder laten betalen dan een ander ? Weet ik ook geen oplossing voor.

We hebben het meest ideale geprobeerd om regionaal bijeenkomsten te regelen, laagdrempelig, lage kosten, vaak gesponsord door een netwerk of een adverteerder. Is ondertussen weggezakt in vergetelheid.

We hebben het minder maar toch, geprobeerd met het VIP-board, kun je als vaste schrijvert iets kwijt en iets lezen, zonder dat gelijk alles wat los en vast zit, meeleest èn - niet onbelangrijk - Google leest niet mee.
Is eveneens in de vergetelheid weggezakt.

Overeind blijft dat direct contact een sterke is en blijft. Van leden die al lang niet meer zichtbaar mee acteren, heb ik met velen nog wel contact. Sommigen hebben inmiddels een heel ander leven, beroep, interesse, anderen blijven actief. Maar informatie delen ..... is en blijft lastig.

Het probleem wat Karel heeft aangekaart is in feite alleen oplosbaar tussen organisatoren en sponsoren, kan niet op dit forum geregeld worden. Is het wellicht voor Karel nog iets gemakkelijker, voorzover ik me herinner woont hij ergens in het relatieve centrum van Nederland, voor Groningers , Limburgers en Zeeuwen ligt dan ook het vervoer nog op het bord. Al is rechtstreeks contact zoeken met Sjoerd of Gjalt voor iedereen te doen.

Zoals ik in het begin schreef : "de ene publisher is de ander niet."
Neem de oprichter van dit forum, Aart. Heeft een groot bedrijf opgebouwd als publisher, is nu werkzaam voor het Finse Sanoma, met weer heel andere belangen.
Je hebt ook publishers die per maand een opbrengst halen van een Sanoma pudding, of was het nou Saroma, nou ja, één lettertje verschil, maar tussen beide een wereld van onbegrip, begrijp je ?
Hetzelfde euvel waarom er nooit een "vereniging van publishers" zal kunnen ontstaan.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#23
elja zei:
Maar ik kan me er niets bij voorstellen. Voor wiens huisvrouw betaal jij?
Zo moeilijk is dat toch niet? Voor alle huisvrouwen die AOW krijgen. Dezelfden waarvoor we altijd de aanrechtsubsidie hebben opgehoest.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#24
elja zei:
Als je betaling voor evenementen sociaal(er) wilt houden, dan is Wie Wat en Hoeveel zou moeten kunnen betalen altijd een probleem.
Maar waarom zou dat het doel zijn? Bekijk het eens van de andere kant: als organisator heb je een bepaald publiek voor ogen. Een van de manieren om daarbij te sturen is de toegangsprijs, want daarmee selecteer je ook. Wil je voor iedereen toegankelijk zijn dan werk je toe naar een lage prijs: sobere locatie, sprekers die een boekenbon krijgen en wie honger heeft kan een broodje kroket kopen bij het frietkot. Wil je gegarandeerd alleen maar mensen waarvan de baas er geld voor over heeft om hen bij de les te houden, dan bespaar je kosten noch moeite, leg je iedereen in de watten en vraag je 1.000 euro voor een dag omdat je zeker weet dat een particulier dat niet gaat betalen.

Een vakcongres is een zakelijk gebeuren en heeft doorgaans geen sociaal doel maar wordt georganiseerd omdat iedereen die daar komt geld wil verdienen. Vooral ook aan jou: de betalende bezoeker. En dan is de prijs die wordt gevraagd een selectiemethode om ervoor te zorgen dat er ook bezoekers komen waar wat aan valt te verdienen. Dat is overigens ook in het belang van de bezoekers: die zijn ook onderling aan het netwerken en ook dat is alleen de moeite waard als je dat doet met de juiste mensen. Een te lage entreeprijs kan dan een indicatie zijn dat het evenement je tijd (waarvan de waarde doorgaans in verhouding staat tot de entreeprijs) niet waard is.

Natuurlijk kun je ook een congres voor beginners of voor de onderkant van de markt organiseren maar als je gaat voor kwaliteit kom je (en dat is gewoon de zakelijke realiteit, niet de sociale) toch bij een ander segment uit. Op een congres voor starters wil de CEO van een bedrijf dat aan affiliates wil verdienen (een netwerk, een SEO-bedrijf enzovoorts) nog wel op komen draven als het publiek groot genoeg is. Maar voor het netwerken en kleinere sessies stuurt hij toch echt een onderknuppeltje omdat zijn tijd daarvoor te duur is en het evenement zo goedkoop gehouden wordt dat hij daar ook niet door de organisatie voor betaald kan worden.

Met de toegangsprijs selecteer je de kwaliteit (voor zover in geld verdienen uit te drukken natuurlijk) van je doelgroep. Hoe hoger die bezoekerskwaliteit is, des te meer kwaliteit kun je hen ook bieden. Dan staat achter een stand ineens niet meer de jongste bediende met wat foldertjes en netwerkt niet alleen een accountmanager maar wordt het ook de moeite waard om de hogere echelons langs te sturen. En levert dat zijn geld op dan stuur je volgend jaar misschien wel je beste medewerkers.

Je bent dus ook als organisator helemaal niet vrij om zomaar sociale tarieven en kortingen te hanteren. Het heeft onvermijdelijk consequenties voor de kwaliteit die je kunt bieden. Iedereen die zo'n bijeenkomst tot een succes maakt (inclusief de betalende bezoeker) is daar niet uit sociale overwegingen maar om geld te verdienen. En naarmate er meer mensen komen die uit sociale overwegingen korting hebben gekregen wordt het voor mensen die serieus geld moeten verdienen minder de tijd en moeite waard om op te komen dagen.

Dat is misschien niet sociaal maar met die dynamiek heb je toch echt te maken als je een bijeenkomst organiseert voor mensen die geld willen verdienen.
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#25
PJ zei:
elja zei:
Maar ik kan me er niets bij voorstellen. Voor wiens huisvrouw betaal jij?
Zo moeilijk is dat toch niet? Voor alle huisvrouwen die AOW krijgen. Dezelfden waarvoor we altijd de aanrechtsubsidie hebben opgehoest.
Ah, ik begrijp dat je het hier hebt over mensen zoals mijn moeder. Die na haar trouwen moest stoppen met werken. Omdat in het verleden vrouwen niet mochten werken nadat ze getrouwd waren en kinderen kregen.
Zij zelf was trouwens wel liever blijven werken. Maar dat kon/mocht niet in die jaren.
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#26
@PJ. De vraag van het doel staat dus nog altijd open. (Heb ik ergens hierboven gesteld). Zouden de organisatoren kunnen beantwoorden. Maar jouw invulling lijkt me zeker logisch.

Blijft de vraag over of er behoefte is voor een andere groep, die iets dergelijks niet kan ophoesten, En ook op andere plekken/regio´s.

Toegangsprijs gecombineerd met afstand, en wat andere persoonlijke beperkingen reden geweest voor mij om daar nooit terecht te komen.

@Ouwesmurf, leuk om even een samenvatting van het verloop in het verleden te lezen.

Al is rechtstreeks contact zoeken met Sjoerd of Gjalt voor iedereen te doen. Praktisch natuurlijk wel. Of mensen dat doen is de vraag.

Zal misschien in mijn karakter liggen. Maar in perioden van financiële beperktheid heb ik nooit persoonlijk gevraagd om verlaging van toegangskosten voor evenementen of lidmaatschappen. Dat voor jezelf vragen vind ik echt uiterst moeilijk. En volgens mij geldt dat echt niet alleen voor mij.
Ook om zelf te bepalen of je "recht" op dat vragen hebt. Is een misschien een soort rare kronkel. In perioden waarbij ik zelf goed inkomen had, was het logisch dat je dat moet doen voor mensen met veel minder hebben. Gewoon om ze mogelijkheden te geven. Kom je er zelf in terecht, dan vraag je je altijd af waar de grens ligt, en zie je altijd mensen die nog krapper zitten. Op welke grens qua besteedbaarheid zit je te laag? Dat blijft altijd een gewetensvraag.

*=> Wat dat betreft lof voor Karel, die dat in dit geval wel doet.

Maar één ding weet ik wel. Wanneer ja echt aan die kant zit wordt het heel moeilijk. Omdat van niets iets maken vrijwel onmogelijk is. Geen geld, betekent geen scholing, geen mogelijkheden om risico te lopen. Letterlijk zorgen dat je kunt blijven eten, is dan eerste eis. Zelfs warme kleding in de winter kan er bij in schieten. (en een broodje kroket is dan zelfs onbetaalbaar, tenzij je het zelf maakt).
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#27
Is een vrij eenzame situatie die je beschrijft, meestal alleen in te voelen wanneer je ongeveer hetzelfde mee heb gemaakt. Of, vergelijkenderwijs, de situatie van mensen die door ziekte of ongeval, redelijk buiten gesloten worden, is niet te vatten voor diegenen die gezegend zijn met gezondheid.

We naderen met rasse schreden de Kerstperiode en dus Dickens met diens Ebenezer Scrooge. Dat typetje komt vaker voor dan menigeen denkt. Sterker, soms struikel je erover omdat de meeste "Ebenezers" het van zichzelf niet voor kunnen stellen, sterker, vaak het idee hebben dat zij de ruggengraat van de samenleving zijn. Men leze Dickens cs.

Dat voedselbanken tegenwoordig nog immer meer vraag dan aanbod hebben, is in feite een slecht teken voor de samenleving. En gaat wel uit boven de Kerstperiode, nl, hele jaar door.

Al is rechtstreeks contact zoeken met Sjoerd of Gjalt voor iedereen te doen. Praktisch natuurlijk wel. Of mensen dat doen is de vraag.
een ondeugende oplossing : private mail naar beiden met verzoek om te reageren op dit topic. Zal zo eens kijken of dat helpt ;D
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#29
elja zei:
Omdat in het verleden vrouwen niet mochten werken nadat ze getrouwd waren en kinderen kregen.
Aan de walgelijke gewoonte om vrouwen te ontslaan zodra ze trouwden is al in 1955 een eind gemaakt, toen de motie van PvdA-kamerlid Corry Tendeloo werd aangenomen. Zo'n 60 jaar later zijn er nog maar verdomd weinig mensen die zich daarop kunnen beroepen.
 

Karel

Nieuw lid
21 feb 2008
814
1
0
#30
Om bij het onderwerp te blijven.

Als je 65+ bent kijk je wel uit om die bedragen neer te tellen. Geloof mij maar dat geldt ook voor anderen. Ben al 2x naar de dag geweest. Vond het de eerste keer reuze interessant, de tweede keer minder. Was toen een spreker bij die nog nooit van het woord affliliate had gehoord, zo ook de aaneenprater zei dat ie de avond ervoor maar eens had opgezocht wat het betekende. Naast deze dag heb je gratis beurzen ook met sprekers.

Dus waarom toch willen gaan. I-meeting en goede sprekers. En juist het eerste punt gaat het over. Gepensioneerde managers, hobby affiliates die in contact komen met jonge affiliates. Daar kan veel uit voortkomen. Erger, juist daar moet je voor open staan. Maar ja als je 145 euro vraagt voor een entree, dus 290 euro omzet moet halen, rendement van de dag onzeker is en gratis alternatieven, ja dan ... zou ik 40 euro rekenen voor de 65+ en bevorderen dat ze gaan komen.

Karel
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#31
PJ zei:
elja zei:
Omdat in het verleden vrouwen niet mochten werken nadat ze getrouwd waren en kinderen kregen.
Aan de walgelijke gewoonte om vrouwen te ontslaan zodra ze trouwden is al in 1955 een eind gemaakt, toen de motie van PvdA-kamerlid Corry Tendeloo werd aangenomen. Zo'n 60 jaar later zijn er nog maar verdomd weinig mensen die zich daarop kunnen beroepen.
Hier snap ik niets van. We hebben het over mensen die AOW krijgen.

Buiten het feit dat ook vele jaren daarna je als vrouw niet werd geacht te gaan werken.

Waarbij de zelfredzaamheid op dat vlak stimuleren pas zo´n 35-40 jaar geleden echt begonnen is voor vrouwen.
Heb ik het nog niet over algemeen geaccepteerd zijn, in die tijd.
Ook studeren of een beroepsopleiding volgen werd daarvoor toch meestal als geldverspilling beleefd.
 

Gjalt

Nieuw lid
24 nov 2013
15
0
0
#32
Om even een stukje onduidelijkheid toe te lichten zijn Sjoerd en ik niet betrokken met de hier besproken affiliatedag. Wij leveren geen organisatorische of financiële bijdrage aan deze dag. Wij geven wel zoals te samen overeenkomen, met de organisator BBP Media, aandacht aan deze dag middels het forum.

Gjalt
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#35
elja zei:
ouwesmurf zei:
Gelijk einde discussie ;D
Dat ligt er aan of eventuele organisatoren dit lezen en zich aangesproken voelen
Zou ik me maar niets bij voorstellen : BBP media is organisator en uitgever, denk aan Twinkle, aan marketing congressen etc.
Kwestie van "wat schuift het".
Met Aart Wallet was er nog een persoonlijke band. Eens komt ook aan dit gebeuren een einde. Misschien maar goed ook. 8)
 
2 mrt 2009
183
0
16
#36
ouwesmurf zei:
Zo staat op affiliatedag.nl een presentatie een zieltogend einde af te wachten :
hoe-maak-je-optimaal-gebruik-van-product-datafeeds
niet dat het over een wonder gaat, maar het kan forumleden wèl helpen.

Wanneer je als forum - eigenaren een embedcode - faciliteit ter beschikking stelt, kun je het afdraaien op het forum, kunnen ook anderen een presentatie, slideshow, hand-out, neerzetten en wordt het geheel wat meer waardevol.
Goede toevoeging ouwesmurf,
Ik ga kijken of hier een betrouwbare plugin voor is.