Producten promoten zonder product ervaring?

murphsy

Nieuw lid
1 sep 2009
49
0
0
#2
Zonder ervaring met een product blijf je snel steken in algemeenheden. Dingen die je via via (vaak andere websites) weet. Het is lastig om met algemeenheden toegevoegde waarde te bieden.

Wij promoten vrijwel uitsluitend producten waarmee we ervaring hebben, veel van deze producten slingeren wel ergens bij ons rond. Zo kunnen we veel 'kleinigheidjes', feiten, tips&truuks en dergelijke bieden. Dit helpt je ook enorm om de longtail te verkennen.

Je weet niet dat de longtail van de Nokia N900 bijvoorbeeld het zoekwoord 'Conky voor Maemo' bevat zonder enige ervaring met de N900...
 
S

svteg

Guest
#3
Affiniteit met een product is heel goed te ontwikkelen, er staan hele fora vol met gebruikerservaringen van anderen, er is redelijk eenvoudig te traceren wat leeft, en wat de do's en dont's zijn. Als ik zou moeten leven van affiliate producten waar ik zelf persoonlijk ervaring mee zou hebben, dan zat ik nu niet op dit forum mijn mening te verkondigen, maar ergens op een kantoor weg te kwijnen. Dat die ervaring nodig zou zijn hoor en lees je veel vaker, maar ik denk dat de meest succesvolle affiliate marketeers uiteindelijk websites onderhouden met producten en diensten erop waar gewoon veel of voldoende vraag naar is.
 

peter28

Nieuw lid
8 jan 2009
188
0
0
www.travelmap.nl
#4
Tsja met reizen is dat ook een mooie. Zou je je copywriter iedere week/maand op reis moeten sturen :)
Gelukkig zijn er talloze sites waar informatie over landen, regio's, plaatsen en accommodaties staan. Daar kun je na even lezen en filteren zo de unieke dingetjes uit plukken. Moet wel zeggen dat het eenvoudiger zou zijn als je overal alles van wist, maar met een klein budget kan dat helaas niet (lees; overal heen op reis)..
 

murphsy

Nieuw lid
1 sep 2009
49
0
0
#5
Juist een goede reden om meer te reizen toch? En belasting aftrekbaar, want: 'research voor business opportunities' ;)

Natuurlijk kan je veel leren van andere sites. Maar claimen dat je iets unieks aan kan bieden door het lezen van andere sites lijkt me zichzelf tegenspreken.

Ieder zijn/haar ding denk ik, ik zie meer potentie in het promoten van een product waar je ook echt goede ervaringen mee hebt. Dit is naar mijn inzien ook leuker...
 
#7
Tja, met reizen is het lastig. Ik probeer wel vakanties uit te kiezen bij aanbieders die ik ook wil promoten, maar de (vakantie)tijd is te beperkt.

In aanvulling op eigen ervaringen probeer ik toegevoegde waarde te bieden door bezoekers een overzicht te bieden van wat er op de markt is. Ze hoeven dan niet zelf alles op te zoeken. Daarbij geef ik vaak een mening over wat ik online over de aanbieders vind...
 
S

svteg

Guest
#8
Juist die eigen mening vind ik altijd wel tricky. Ik pretendeer dat al mijn producten de beste zijn, om de kans op een doorklik te verhogen. Bezoekers teveel info geven kan wel eens afleidend werken en ze juist bewegen om niet door te klikken omdat ze gevoed door jouw info toch nog elders even gaan kijken door een twijfel die opeens toeslaat. Ik zit dan ook niet in het reiswereldje, en zit in de wat laagdrempelige producten en dan vooral gericht op SEO, dus men komt op mijn site omdat ze gericht op zoek zijn naar een product, ik presenteer het leuk met de nodige info (niet alle info om de nieuwsgierigheid te blijven voeden), meer info knop, klik naar de webshop.
 
#9
En je krijgt betaald per klik begrijp ik?

Verdiensten zijn een stuk hoger als je betaald kan krijgen per sale, mits je dat goed doet natuurlijk. En dat betekent een relatie en reputatie opbouwen waardoor bezoekers jou vertrouwen. En dan kiezen ze het product wat je ze aanprijst.
 
#10
Bedankt iedereen voor alle reacties tot dusver.
We vormen samen een interessante discussie.
Zelf denk ik er na het lezen van de reacties over om alleen producten te promoten waar je ervaring mee hebt en interesse om de doodeenvoudige reden dat je er dan meer over kan vertellen en je het product beter kan promoten. Eventueel gevolg: meer verkopen.

- een bezoekers zo goed mogelijk informeren (opwarmen) leidt in de meeste gevallen tot een hogere doorklik ratio naar de merchant en een goed geïnformeerde bezoeker die daardoor sneller geneigd is om te kopen.
 
S

svteg

Guest
#11
zondervleugels zei:
En je krijgt betaald per klik begrijp ik?
Nee, ik krijg niet betaald per klik, ik wil alleen dat mijn bezoekers niet te lang bij mij blijven hangen en zsm doorklikken naar wat ze eigenlijk zoeken (ze kopen uiteindelijk toch niet bij mij, waarom zou ik ze nog langer bezighouden). Ik ga ze niet overladen met meningen of teveel informatie, ze zoeken een product komen via google op mijn site, zien dat ik het aanbied en klikken verder. Het is gewoon zo snel mogelijk een cookie plaatsen. Ik zit totaal niet te wachten op mensen die eerst eeuwig gaan vergelijken, mijn doelgroep zijn juist de mensen die heel gericht op zoek zijn en zonder al te veel onzin direct naar de juiste bestelpagina begeleid worden. Vooropgesteld, het is niet dat ik geen unieke informatie bij de producten plaats, maar ik hou het beperkt, mijn ervaring is dat teveel informatie geven een doorklik juist in de weg gaat staan, ze zijn te goed geïnformeerd waardoor ze een doorklik niet meer nodig vinden en hun heil anders zoeken. Aan twijfelaars heb ik een broertje dood, ik vind de snelle beslissers veel toffer. ;)
 
#12
Het gaat niet om de kliks, het gaat om de conversie.

Als men al weet wat ze willen hebben, waarom zouden ze dan in vredesnaam via jouw site naar de aanbieder gaan?

Misschien omdat je op nr 1 staat in Google, maar hoe kom je daar dan, met maar weinig unieke content?

Ik wens je veel succes, en laat ons weten hoe je het doet. Maar ik zie hier geen brood in...
 

wonkel

Nieuw lid
3 sep 2008
148
0
0
#13
zondervleugels zei:
Het gaat niet om de kliks, het gaat om de conversie.

Als men al weet wat ze willen hebben, waarom zouden ze dan in vredesnaam via jouw site naar de aanbieder gaan?

Misschien omdat je op nr 1 staat in Google, maar hoe kom je daar dan, met maar weinig unieke content?

Ik wens je veel succes, en laat ons weten hoe je het doet. Maar ik zie hier geen brood in...
Dat is nou net het leuke van affiliate marketing, iedereen doet het op zijn eigen manier en hopelijk zijn we uiteindelijk allemaal succesvol ;D Ik werk alleen in Nederland al met zo'n 1300 merchants, dus van de meeste artikelen weet ik helemaal niets en wil ik ook niets weten ;D. Ik geef ook geen reviews of aanbevelingen en toch kan ik al 10 jaar zeer goed mijn brood verdienen met affiliate marketing. En ook zonder aanbevelingen en reviews heb ik een zeer hoge conversie t.o.v. andere affiliates volgens de netwerken. Dus er zijn genoeg mensen die precies weten wat ze willen en toch via ons bij een adverteerder komen, zoals er ook genoeg mensen zullen zijn die alles willen uitzoeken en allerlei reviews en ervaringen gaan zoeken. Zoals gezegd er leiden in affiliate land heel veel wegen naar Rome
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#14
Wat teveel informatie en blijven hangen betreft: je kunt door veel goede (uiteraard originele en niet bijeen gecopypaste) informatie te verschaffen ook een betrouwbare bron worden waar men zich een volgende keer ook weer komt oriënteren. Dat is goed voor het herhalingsbezoek en (evt.) herhalingsverkopen.

Wat ervaring met het product betreft zijn er ook meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik kan prima een site bouwen waarop roeptoeters en andere flauwekul wordt verkocht met het oog op het WK, terwijl ik zelf nog niet dood gevonden wil worden met die troep. Kwestie van een lekker schreeuwerig ordinaire site met vnl. een call to action.

Dat kan m.b.t. reizen natuurlijk ook: bij de bulk gaat het toch alleen maar om goedkoop. Anderzijds kun je een site maken met honderd pagina's over wandelen in Patagonië. Ook zonder dat je er ooit geweest bent en zelfs als je een bloedhekel aan wandelen hebt. Kwestie van professionaliteit.
 
S

svteg

Guest
#16
zondervleugels zei:
Ik wens je veel succes, en laat ons weten hoe je het doet. Maar ik zie hier geen brood in...
Het gaat al een poos erg prima, dank je. De basis van dit topic is dat of de conversie hoger zal liggen wanneer je meer affiniteit hebt met een product. Dat ik helemaal geen unieke content heb, heb ik nooit gezegd, ik heb alleen een andere aanpak dan jij dat blijkbaar hebt. Ik hoef niet zo nodig mijn eigen mening en ervaring aan een product te hangen. Mensen gebruiken nou eenmaal google om een bepaald product op te zoeken. Jij insinueert dat er per product maar 1 aanbieder is. Dat is er natuurlijk niet, daarom wordt een zoekmachine gebruikt en gekeken welke zoekresultaten het meest aanspreken om daar vervolgens op te klikken. Als ik heb besloten om de nieuwste Nikes te kopen, dus heel bewust weet welk merk plus artikel nummer zou ik google gebruiken om dat product op te zoeken ipv webshops af te struinen waar ze dit wellicht zouden kunnen hebben.
 

wonkel

Nieuw lid
3 sep 2008
148
0
0
#19
Zondervleugels : Ik begrijp het niet helemaal, maar waarom moet ik als affiliate een toegevoegde waarde hebben qua content? Denk dat het ook een beetje aan het type affiliate ligt. Doe je veel met organic search, zal je veel info moeten geven, unieke content en wat al niet meer.

Als je werkt met PPC is dit voor mijn werkwijze niet belangrijk. Mensen zoeken iets, ik geef het ze digitaal zonder mijn eigen mening aan, en ze zijn weg naar de merchant waar de verkoop moet plaatsvinden. Je zou kunnen zeggen dat mijn toegevoegde waarde is dat ik de zoekers naar de aanbieders breng, zoals alle affiliates ::) Dus gewoon hetzelfde als wat jij doet maar op een andere manier.
 
#20
Aha, PPC dus. En daarbij leef je ervan dat bezoekers op jouw advertentie klikken in plaats op die van een ander of zelfs die van de aanbieder zelf?

Is dit niet een wat dun businessmodel? Indien de merchant besluit zelf PPC te doen ben je weg, of zie ik dat verkeerd?