Steekproeven

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

SISPnl

Guest
#21
Er gebeuren zeker en vast fouten bij de tracking.
Tuurlijk, waar gewerkt word worden fouten gemaakt... Alleen de steekproeven zijn er om te kijken of ik wel eerlijk behandeld word. Er zijn netwerken die doen het super en daar heb ik nu het meeste ook lopen, maar er zijn ook netwerken waar ik niet van snap dat ze nog bestaan.

Wat een heerlijk naïeve gedachte, dat de netwerken goed voor ons zouden zorgen.
Ja, dat is misschien wel zo, maar zoals je zelf ook al aangaf als de affiliates weglopen, dan is het ook met hun gebeurt.

Ik wil graag wat verdienen op een eerlijke manier en als ik dan als voorbeeld zie dat 40% word afgekeurd of zelfs geen tracking heeft plaats gevonden vind ik dat wel diep triest. Voor mij houd dat in dat ik 4 keer per jaar op vakantie zou kunnen gaan als ik dan 100% ipv. 60% zou hebben. Het scheeld wel een slok op een borrel.


Dat is niet best, als we er allemaal zo over zouden denken (ach, we hebben toch 60%)...
Ik wil wel dat jullie voor me komen werken en dan ipv 100% salaris (minimumloon ? 1.446,60 bruto)en dan 60% betaal ik uit en de rest steek ik in mijn eigen zak.
Ik zou jullie wel eens willen horen....

Netwerken moet er gewoon zorg voor dragen dat het goed is en het is onzin dat ze er niets aan kunnen doen. En ik heb in het begin getracht met bedrijven zelf deals te sluiten, maar ik zie me niet voor de doelgroepen waar ik met geld mee verdien allemaal bij langs gaan... Dan heb ik wel een paar mensen nodig die voor 60% van het salaris willen werken 8)
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#22
SISPnl zei:
Alleen de steekproeven zijn er om te kijken of ik wel eerlijk behandeld word.
Eerlijk of oneerlijk is in deze niet relevant: de tracking kan om vele redenen misgaan. Welke reden het is, is voor mij niet relevant: ik tel alleen wat er wel binnenkomt en dat is vervolgens bepalend.

Ik wil graag wat verdienen op een eerlijke manier en als ik dan als voorbeeld zie dat 40% word afgekeurd of zelfs geen tracking heeft plaats gevonden vind ik dat wel diep triest.
Daarover zijn we het eens. Alleen is de vraag wat je vervolgens gaat doen: je energie in de netwerken en merchants steken waar dingen fout gaan of hun meteen op het resultaat afrekenen en je energie steken in dingen die wel goed gaan. (En serieuze partijen die je hebt afgerekend op hun resultaat melden zich echt wel spontaan om te vragen waarom je minder bezoekers stuurt.)


Ik wil wel dat jullie voor me komen werken en dan ipv 100% salaris (minimumloon ? 1.446,60 bruto)en dan 60% betaal ik uit en de rest steek ik in mijn eigen zak.
Ik zou jullie wel eens willen horen....
Je zult helemaal niks van ons horen, want we zijn al lang en breed vertrokken. Wij zeuren je niet aan je kop maar rekenen je meteen af op je prestaties. Dat is nou net het verschil tussen steekproeven houden en vragen of iemand alsjeblieft zijn gedrag wil verbeteren en continu resultaat meten en daar meteen naar handelen.

Je hoort dus niks van ons, omdat we veel te druk zijn om intensief samen te werken met degenen die ons wel die vier extra vakanties bezorgen. Daar willen we namelijk graag vijf of zes van maken.
 

fgielen

Nieuw lid
19 aug 2007
507
0
0
#23
PJ zei:
Ik wil wel dat jullie voor me komen werken en dan ipv 100% salaris (minimumloon ? 1.446,60 bruto)en dan 60% betaal ik uit en de rest steek ik in mijn eigen zak.
Ik zou jullie wel eens willen horen....
Je zult helemaal niks van ons horen, want we zijn al lang en breed vertrokken. Wij zeuren je niet aan je kop maar rekenen je meteen af op je prestaties. Dat is nou net het verschil tussen steekproeven houden en vragen of iemand alsjeblieft zijn gedrag wil verbeteren en continu resultaat meten en daar meteen naar handelen.

Je hoort dus niks van ons, omdat we veel te druk zijn om intensief samen te werken met degenen die ons wel die vier extra vakanties bezorgen. Daar willen we namelijk graag vijf of zes van maken.
En dit is nu net de reden waarom Affiliate Marketing nooit en te nimmer tot een serieuze inkomensbron kan behoren.
Adverteerders doen vaak maar wat, netwerken doen vaak alleen wat adverteerders vragen/willen enz.

Zolang publishers niet samenwerken met betrekking tot het informeren onderling van om te beginnen "slecht presterende" adverteerders blijft AM een niet te controleren Internet luchtballon.

Laten we wel wezen: ik verdien nog goed aan AM maar breek me de bek niet open over op vertrouwensbasis met elkaar omgaan. Als een adverteerder een sale wil afkeuren doet hij dit gewoon. Bewijzen kun je toch niets. De afgelopen 7 jaar heb ik zoveel dingen gezien dat ik er wel een boek over kan schrijven.

Wat mij persoonlijk momenteel opvalt is: des te sterker de recessie, des te meer wordt er afgekeurd. Denk daar maar eens over na.
Maargoed ik ga licht offtopic. We hadden het over steekproeven. Is hoofdstuk 12 van mijn nog uit te komen boek. 8)
 

ouwesmurf

Nieuw lid
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#24
Toch heeft , fgielen, naar mijn indruk, PJ gelijk.
Blijven controleren is heilloos, we missen de transparantie van gegevens, de netwerken geven nul medewerking, de vaak ertussen opererende mediaburo's en trackingspecialisten, maken er ook een brei van, blijft ons niets anders over dan veel strakker dan tot dusver kijken naar de resultaten.

En daar niet stoppen, maar veel rapper dan voorheen de conclusie trekken : adverteerder confronteren en bij vasthouden aan de werkwijze, inwisselen voor een ander.
Uiteindelijk is het de keus van de adverteerder om met ons samen te werken of niet. Omgekeerd ook.

Wanneer je alleen al ziet dat adverteerders zoals Dressforless en diCapolavori sales afkeuren omdat de klant via de nieuwsbrief binnenkomt, die ze net hebben ingevuld, nadat wij ze hebben gestuurd, dan zie ik samenwerking niet zitten.
 
S

SISPnl

Guest
#25
Als ik kijk naar dit forum en hoeveel aandacht dat er eigenlijk is, vraag ik mij af of dat handje vol mensen dat hier komt de enige zijn die Affiliate zijn. Ik denk van niet en dat geeft al aan dat de affiliate altijd in de kinderschoen heeft gestaan en dat tot zijn dood zal blijven doen.

Ik wil hiermee aangeven dat het toch slecht gesteld is met de affiliatemarkt.

Ik heb steekproeven gedaan en de uitslag is niet mals, want dat brengt voor mij wel een ander licht op de zaak. Eigenlijk is het gewoon schandalig hoe er met ons word omgegaan, maar dat er een sales niet door komt om wat voor een reden dan ook zal mij een zorg zijn. Wat ik belangrijker vind is dat 47% van de sales die ik gedaan heb gewoon niet geregistreerd worden. En dat is niet zo nu en dan 1tje.

Ik ga alle niet geregistreerde sales nog tot vrijdag de kans geven en anders gooi ik deze er gewoon uit. Dat houd ook in dat ze er jaren over mogen gaan doen (als de affiliates dan nog bestaan) om mijn vertrouwen terug te winnen.


Even het resultaat tot 1 juni:
100 steekproeven gedaan, waarvan 47 geen sale geregistreerd en 53 sale wel geregistreerd.
De steekproeven hebben in de maanden april en mei van dit jaar plaats gevonden bij 7 netwerken en waarvan maar 1 netwerk die alle sales heeft geregistreerd. Het slechtste netwerk heeft van de 15 steekproeven niet 1 sale geregistreerd. Na veel aandringen en zeuren zijn er 2 sales alsnog geregistreerd.

Ook zijn er netwerken die de schuld gewoon bij mij neerleggen. Alle sales zijn vanaf 10 locaties gedaan met een verschillende pc/laptop. Hierin waren geen onderscheid te vinden in de resultaten.

Hiermee staan meteen een aantal netwerken op de nominatie om geschrapt te worden. Deze moeite is gedaan, omdat ik niet wil werken voor iemand die mij belazerd en ik zie netwerken die de boel belazeren als een criminele organisatie en daar wil ik niet mee over het internet samen gezien worden.

Tot zover de verlopige uitslag.

Vanaf morgen worden alle nieuwsbrief partijen eruit gegooit, want je brengt ze aan en dan gaan ze er zelf met de euro's vandoor.

Hopende dat jullie hieraan wat hebben.
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#26
Vrij duidelijke uitleg maar heb je bij dat ene netwerk waar niet één sale geregistreerd is voor het overige wel sales? En hoe zit het met de andere netwerken? Heb je daar in het algemeen sales van?
Er kunnen altijd sales verloren gaan, al is het maar omdat om de één of andere reden de sales-pixel niet geladen werd maar hier lijkt inderdaad iets niet correct te zijn.
Knap van je dat je al die moeite doet om alles uit te zoeken maar zelf zou ik er alleen maar moedeloos van worden en dus doe ik het niet.

Dat netwerken trouwens niet altijd staan te springen om je te helpen en je écht moet zeuren kan verschillende redenen hebben. Gaande van mensen die niet op hun plaats zitten tot dreigementen van de adverteerder toe om naar een ander netwerk te verhuizen. En wees maar zeker dat zoiets voorkomt. En dan heeft een netwerk vaak liever een adverteerder die geld binnenbrengt dan geen adverteerder.
 
S

SISPnl

Guest
#27
heb je bij dat ene netwerk waar niet één sale geregistreerd is voor het overige wel sales?
Dit netwerk was juist de aanleiding tot de steekproeven, want mijn schoonouders hadden wat besteld en was dus niet geregistreerd. Verder heb ik even gekeken, maar heb in 1 jaar maar 3 sales gehad. Dit netwerk krijgt tot vrijdag de tijd en hebben ze geen passend voorstel dan is dat einde oefening/exit.
Zelf was ik er altijd vanuit gegaan dat de sales via de adverteerder geregistreerd werden, maar het netwerk blijft er op 1 of andere manier toch een vinger in de pap houden.

En hoe zit het met de andere netwerken? Heb je daar in het algemeen sales van?
Ja, ik doe niet voor niets natuur zoveel steekproeven, want als dat niet uit had gekund, dan ben ik verkeerd bezig.
zelf zou ik er alleen maar moedeloos van worden en dus doe ik het niet.
Ik ben er ook moedeloos van geworden, maar ik weet nu wel waar ik niet moet wezen. Om dingen duidelijk te krijgen was dit voor mij de manier. Nu is het niet meer nodig en hierdoor ga ik mijn werkgebied verleggen 8)

Zoals Johan Cruijff altijd zegt "elk voordeel heeft zijn nadeel". Ik had het voordeel dat ik in de mogelijkheid was om de nadelen te vinden. En zo heeft elk nadeel ook weer zijn voordeel ;D
 
18 mrt 2008
341
0
0
www.showbizzsite.be
#28
Ik begrijp je beslissing en redenatie maar zou het zelf niet doen. Ik heb een adverteerder met 40% afkeur. Die afkeur kan allerlei redenen hebben: niet betaald, product teruggezonden wegens niet tevreden, fout adres, enzovoorts. En dan kan je zeggen: "man, ik ben 400 Euro kwijt" maar je kan ook zeggen: "Yes, ik heb toch weer 600 Euro verdiend". Een andere benadering van de feiten maar het is iedereen zijn of haar ingesteldheid.
Succes met het nieuwe werkgebied.
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#29
showbizzsite zei:
Ik heb een adverteerder met 40% afkeur. Die afkeur kan allerlei redenen hebben: niet betaald, product teruggezonden wegens niet tevreden, fout adres, enzovoorts.
Precies. En die reden zou jouw zorg ook niet moeten zijn. En dat hoeft het ook niet, als je je resultaten achteraf meet op basis van sales waarvoor je betaald hebt gekregen.

En dan kan je zeggen: "man, ik ben 400 Euro kwijt" maar je kan ook zeggen: "Yes, ik heb toch weer 600 Euro verdiend"
En dat laatste is het enige wat relevant is: wat levert het mij onder de streep op? En op basis daarvan ga je aan de slag.

Je kunt je wel om de haverklap belazerd voelen (en soms nog terecht ook) of tekortgedaan (door onvermogen van de partijen waar je mee samenwerkt) maar wat schiet je op met die morele verontwaardiging? Als je een advertentie ziet staan van een tweedehandsautohandelaar die een auto in de aanbieding heeft die van een oud vrouwtje is geweest, altijd binnen heeft gestaan en waar amper mee is gereden, ga je die handelaar dan verontwaardigd bellen dat hij de kluit niet moet belazeren? Of loop je er met een heel grote boog omheen en probeer je mensen ervan te overtuigen dat ze er niet in moeten trappen?

Mijn hobby is het niet om energie te steken in lieden waardoor is me een loser ga voelen. Ik geef hen liever een trap en steek mijn energie in partijen waarmee ik samen winnaar kan zijn. Dat is beter voor mijn humeur en voor mijn portemonnee.
 
10 sep 2010
448
0
16
#30
Als je een advertentie ziet staan van een tweedehandsautohandelaar die een auto in de aanbieding heeft die van een oud vrouwtje is geweest, altijd binnen heeft gestaan en waar amper mee is gereden, ga je die handelaar dan verontwaardigd bellen dat hij de kluit niet moet belazeren? Of loop je er met een heel grote boog omheen en probeer je mensen ervan te overtuigen dat ze er niet in moeten trappen?
Geen van beide, dan vraag ik naar de NAP en het onderhoudsboekje. Nogal achterdochtig om zo te redeneren. Niet iedere 2ehandsverkoperautohandelaar is een oplichter. Rij je zelf auto of heb je een 2ehands fiets (gekocht van een oud vrouwtje)? ;D
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#31
Dank voor het uitzoekwerk. Ik ben op termijn wel benieuwd naar de details, misschien stuur je nog wel eens een pm hierover :).

Vraagje; waren die grote hoeveel niet geregistreerde sales van dezelfde merchant binnen het netwerk? Of van meerdere merchants?

Ik test ook nooit. Ik ben vooral/alleen actief in travel en het is nauwelijks mogelijk om even een proefsale te doen. Wel ga ik altijd achter grote sales aan die afgekeurd worden. Een order van ?10.000 met vergoeding van ?300 vind ik wel een mailtje waard. Vaak volgen er dan bullshit verhalen, dan zijn ze inderdaad direct weg. Zo'n mailtje zegt eigenlijk ook al genoeg; wanneer het een week duurt eer ik een reactie krijg; en de reactie is in de trand van 'we hadden de reis niet meer op voorraad' (terwijl zeer waarschijnlijk wel een alternatief is verkocht); dan weet ik genoeg.

Er zijn echter ook merchants die zo nu en dan een afkeur hebben, willekeurig en ook genoeg goedgekeurde sales per jaar. Dit zijn ook merchants die mij actief op de hoogte houden van ontwikkelen en zelfs zo nu en dan mailen om te vragen hoe het met mij is. Dit is al een groot verschil, ik kan automatisch meer van ze hebben en luchten.

Ik vind termen als kinderschoenen etc wel een beetje achterhaald. We doen dit nu al jaren en velen verdienen er goed aan. Het is een kanaal voor mij, niet meer dan dat. Met al het gezeik rond cookies en terugvallende economie, zal ik eerder voor zekerheid gaan in de vorm van vaste deals dan de andere kanalen.

Misschien kun je je resultaten inclusief gegevens naar de geinteresseerden mailen, ter lering en vermaak? Mijn dank zou groot zijn!
 

hypotheek

Nieuw lid
10 aug 2009
73
0
0
#32
Het slechtste netwerk heeft van de 15 steekproeven niet 1 sale geregistreerd
Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke netwerken dat nou zijn... Kan je ze niet hier gewoon noemen? OF moeten we allemaal zelf 100 steekproeven gaan nemen ? :)
 

Caroline

Nieuw lid
20 nov 2008
44
0
0
#35
We zouden netwerken moeten vragen per merchant aan te geven, bij de adverteerdersinformatie, wanneer de laatste controle was en op welke manier er getest is. Zo zijn er diverse netwerken die als ze testen altijd creditcards gebruiken en geen Ideal.

N.b. Het % afkeur publiceren en een ranglijst helpt ook!
 
S

SISPnl

Guest
#36
Even in het algemeen.

Ik ga netwerken vrijdag aanschrijven met mijn bevindingen en hier heeft ik in aan dat ik het ook op dit forum zet en in mijn blog. Bij verzet zal ik ze aangeven dat ze ook niets gedaan hebben met mijn zaken en dus ook geen rechten kunnen halen uit de feiten die er liggen, maar dit is meer mijn zorg.

Er komt zo wie zo een lijstje met bevindingen, maar de uitwerking ervan wil ik even overna denken.
Niemand gooit hier zijn hebben en houden op straat en dat is voor mij een reden om dit ook niet te doen.

Netwerken zal ik niet zo discreet over doen, maar adverteerders die wel wat opleveren word een ander verhaal.
Dus het zullen hoofdzakelijk de netwerken zijn en daar meld ik het in hun forum deel.

Caroline zei:
We zouden netwerken moeten vragen per merchant aan te geven, bij de adverteerdersinformatie, wanneer de laatste controle was en op welke manier er getest is. Zo zijn er diverse netwerken die als ze testen altijd creditcards gebruiken en geen Ideal.
Dat willen netwerken niet, want ze zijn veel te bang dat de adverteerder naar een ander netwerk gaat. Wat dat betreft lijken wij ondergeschikt.

Eigenlijk is dit niet wat ik wilde, maar netwerken die zwijgen hier, maar lezen het wel en netwerken die ik heb aangeschreven ga ik ook zeker onderuit vegen. Ik wil wat verdienen en als ik niet kan aantonen dat ik sales heb moet je wat. Ik ben nu zover dat ik eigenlijk wel wil roepen wat ik vind van bepaalde netwerken als Daisycon, Tradetracker en noem maar op, maar doe het niet, want wil alles eerst sluitend hebben.
 

dykwia

Nieuw lid
7 jun 2011
143
0
0
#37
Ik heb het al een paar keer aangegeven: het draaien van een cashback project is een tijdrovende klus. Iedere gebruiker reageert als een testbesteller: sale niet geregistreerd? Binnen 2 minuten een support ticket.

Grootste testpanel dat er is.

My 2c.
 
S

SISPnl

Guest
#38
Vreemde ervaring vandaag gehad.

Na een netwerk er even op te wijzen dat er hier en daar nog wat moest gebeuren ben ik even gaan kijken op de netwerken wat er nu wel en niet is bijgeschreven.

Tot mijn verbazing zijn vandaag 19 sales uit de steekproef alsnog geregistreerd. 1 daarvan met nog wat druk door een e-mailtje en de rest heeft hier gelezen wat ik ga doen met mijn bevindingen (vermoedelijk).

Het gaat hier om 3 netwerken en ben helemaal verbaasd :eek:
Hierdoor veranderd de zaak in 72 geregistreerde sales en 28 NIET geregistreerde sales.

Jammer dat ik eerst moet dreigen en dan pas gaat nadenken.

Offtopic: Wel heb ik besloten om de boel in de verkoop te gooien, want mijn nieuwe baan laat de hobby ernaast niet toe.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.