Wordpress adsense

Jacobien

Nieuw lid
4 dec 2007
103
0
0
#1
Hi allemaal,
Ik wil google ads onderaan de berichten zetten in mijn wordpress site.
Nu zie ik dat er verschillende plugins zijn.
Met welke hebben jullie goede ervaringen?
(Ik wil de ads zelf kunnen plaatsen en niet dat ze her en der staan.)
 

Jacobien

Nieuw lid
4 dec 2007
103
0
0
#3
Hi Klaas,

Daar heb ik dus geen enkel verstand van ;)
Ik ben echt ergens een complete digibeet.

Ik wou de code gewoon onderaan elk bericht plakken, maar als ik het zonder plugin doe, werkt het geloof ik niet.
 
22 apr 2006
810
1
18
inspiredmedia.nl
#4
Jacobien zei:
Hi Klaas,

Daar heb ik dus geen enkel verstand van ;)
Ik ben echt ergens een complete digibeet.

Ik wou de code gewoon onderaan elk bericht plakken, maar als ik het zonder plugin doe, werkt het geloof ik niet.
Je kunt het sowieso niet onder elk bericht plaatsen, als je meer dan 3 berichten per pagina hebt. Want je mag maar 3 adsense blokken plaatsen he. Neem anders even contact op via msn of pm, wil je best even helpen en het erin zetten in je template.
 

Cosmox

Cosmox.nl / Cosmox.be
16 nov 2007
72
0
0
www.cosmox.nl
#5
Je kunt ook een adsense-ready template gebruiken. Alleen nog een kwestie van je ID invullen in de template en je bent klaar.

Kijk hier voor themes:

http://www.doshdosh.com/16-adsense-optimized-wordpress-themes-to-maximize-your-contextual-ad-earnings/
 

DikkieD

Nieuw lid
25 okt 2007
973
0
0
#6
Ik zou het zelf niet in de template zetten, het is beter om gericht adsense op een blog te plaatsen. Op deze manier schrik je bezoekers niet af, en plaats je het alleen op de pagina's die qua traffic relevant zijn.

Tip: Plaats adsense op de long tail van je WP blog. Ik zet bv. pas Adsense op een post/pagina na globaal gezien 1 maand. Je valt je actieve bezoekerskring er dan niet mee lastig (die lezen het artikel als het goed is direct) en de bezoekers die je later via de SERPS binnenkrijgt, zijn gericht op zoek geweest naar het onderwerp (en dus de mogelijke adsense add).

De plugin die ik gebruik: Adsense Manager (lees hier uitgebreide informatie).

Werkt supersimpel; je plaatst eenmalig de adsense ID binnen de plugin config. Vervolgens kun je binnen de plugin variaties aanmaken. Deze variaties roep je aan binnen het bericht (in codeview).

Eindresultaat; adsense code op de plekken en paginas die jij zelf wilt 'volhangen' met reklame...

Succes!

p.s. ik zou geen MFA achtige blogtemplates kiezen, tenzij je als doel hebt dat bezoekers je site gillend willen verlaten, en als enige click-out de adsense add hebben.....:)
 

Jacobien

Nieuw lid
4 dec 2007
103
0
0
#7
@Klaas,
Bedankt voor het aanbod. Ik waardeer het heel erg dat je me je hulp aanbiedt.
Ik zal eerst de plugin proberen die Ilya heeft genoemd, maar als het allemaal niet lukt, stuur ik je een pm.
@ Gijs,
Ik had al naar een groot aantal adsense-ready templates gekeken. Het probleem is echter dat ik een linker zijbalk wil en de pagina's bovenaan moeten staan. Een dergelijke template heb ik nog niet gevonden.
Zoals je kunt zien op mijn site www.112boot.nl gebruik ik de pagina's als bedrijvenindex en zijn ze het belangrijkste gedeelte. Dat wil ik zo houden.
@Ilya ,
Dank! Ik ga hem zo eens uitproberen.
Ik wil ook inderdaad geen site die vol met reclame hangt. Een van de sterke punten van de site is nu dat het zo relaxed en duidelijk is;-)
 

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#8
Adsense manager is ook mijn favoriet. Ook hier moet je overigens zelf aangeven waar je de adsense wilt hebben. Dit kan direct in de template maar ook in het editor screen in wordpress zelf.

Het voordeel is dat je vrij makkelijk ads kan wijzigen. Ik heb in de templates (voorheen deed ik het direct in de berichten zelf) overal een plekje gereserveerd voor adsense en in categorieen verdeeld. In de backoffice kun je vervolgens aangeven of de berichten wel of niet getoond moeten worden op homepage. pages, posts, archives of zoekpagina. Er is natuurlijk ook een default. Als je niets wijzigt dan wordt de default gbruikt. Ik heb vervolgens aparte formaten voor verschillende categorieen.

Een ander leuk systeem is http://ocaoimh.ie/no-adverts-for-friends/ hier werk je met conditional tags. Deze plugin stelt je in staat om een bericht of boodschap te tonen (hier zet je dan direct adsense of adsense manager in). Je kan aangeven dat de ads alleen getoond moeten worden aan mensen die bijvoorbeeld uit de zoekmachine komen. Of dat je andere ads toont aan mensen die ingelogd zijn en/of een bericht hebben achtergelaten. Weer een andere optie is dat je alleen reclame toont op berichten die een maand oud zijn.

Vooral als je een weblog hebt waar je vaste bezoekers wilt creeren kan het helpen om pas veel reclame te tonen als de berichten ouder zijn of als er geen vaste bezoekers op zitten.
 

alfa_44

Nieuw lid
24 aug 2005
71
0
0
www.mijnVerlanglijstje.net
#9
Ondanks dat dit toch een relatief oud topic-je is wil ik toch nog even reageren met eentje die ik vandaag nog gevonden hebt.

Aangezien ik voor al de opmerking van Ilya zeer krachtig vind ben ik even wezen zoeken naar een plugin die mij makkelijk ads in post van x dagen of ouder plaatst. Ongetwijfeld zou dat met de adsense manager kunnen, echter vind ik hem er erg ingewikkeld uit zien.

http://www.whydowork.com/blog/whydowork-adsense-plugin/

Deze heb ik nu in mijn test blog geplaatst en bevalt mij uitstekend. Tien codes die geplaatst kunnen worden.