zanox vraagt collectieve AFM vergunning aan voor publishers

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#1
proxy.php?image=http%3A%2F%2Fblog.zanox.com%2Fnl%2Fnederland%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F09%2FAFM_logo.jpg&hash=8a113639a0b168c5e07ca699adb143f0


Beste publisher,

Na intensief overleg met de AFM hebben wij besloten om een collectieve AFM vergunning voor bemiddeling aan te vragen. zanox kan publishers hieronder laten vallen die mee willen gaan in de collectieve vergunning. Wij willen hiermee publishers beschermen tegen de hoge aanvraagkosten die minimaal ? 4.200,- zullen zijn. Daarnaast geloven wij in onze publishers en hebben wij vertrouwen in hun kwaliteit en integriteit.

Meer hierover lees je ook in onze blog.

Met vriendelijke groet,

zanox Benelux
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#3
Beste ouwesmurf,

Een collectieve vergunning kun je niet aanvragen vanuit een brancheverenigingsconstructie; het moet vanuit een BV entiteit aangevraagd worden. Daarnaast ondergaan alle bestuurders van de aanvrager een grondige achtergrondscheck om in aanmerking te kunnen komen voor een collectieve AFM vergunning. Hoe meer bestuurders daaraan onderworpen worden, hoe groter het risico dat een vergunning niet toegekend wordt. Wij denken daarom dat dit momenteel de meest kansrijke en handige oplossing is voor publishers die hun vergelijkingsactiviteiten willen voortzetten, maar niet over financiële middelen beschikken en/of zin hebben in de bijkomende regeldruk bij de aanvraag.

Uiteraard is het aan de publishers zelf om te bepalen of zij zelf een vergunning gaan aanvragen of voor andere oplossingen willen kiezen. Wij zullen volgende week een beslissingstabel delen, zodat eenieder de beste oplossing voor zichzelf kan kiezen die het meest aansluit op hun specifieke situatie.

Met vriendelijke groet,

zanox Benelux
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#5
Beste ouwesmurf,

De bestuurders van een onderneming die een vergunningsaanvraag doen bij AFM krijgen 2 toetsen:

  • Betrouwbaarheidstoets
  • Geschiktheidstoets

Wat deze toetsen zoal inhouden kun je nalezen op deze webpagina van de AFM.

Met vriendelijke groet,

zanox Benelux
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#7
Beste ouwesmurf,

Goed dat je meedenkt en ook de mogelijke misverstanden aankaart over het verschil tussen advisering en bemiddeling. En om kort in te gaan op je vraag; ja deze informatie hebben wij doorgenomen.

Los van de discussie of je het eens bent met hoe de AFM beide begrippen definieert, is de toelichting en uitleg van de toezichthouder hierin belangrijk, want de AFM beslist uiteindelijk over de aanvragen. Tijdens onze gesprekken met de AFM hebben zij in ieder geval duidelijk aangegeven dat een AFM-vergunning voor bemiddeling voldoende is voor websites met een vergelijkingstool. Een AFM-vergunning voor advies is dus niet noodzakelijk. (Een uitzondering hierop is wanneer je een telefoonnummer, een chatfunctie of een afsluitmodule op je website hebt staan.)

Dat betekent dat WFT-diploma's geen vereisten zijn als je een aanvraag doet voor een bemiddelingsvergunning. Wel dient de aanvrager (voor het gemak gaan we nu uit van zanox) aan te kunnen tonen hoe wij onze vakkennis op peil zullen houden.

Zoals aangegeven in onze blog zullen wij begin deze week een beslissingsoverzicht uitwerken voor publishers, zodat ze kunnen afwegen welke optie:

  • zelf een bemiddelingsvergunning aanvragen;
  • geen (bemiddelings- & advies)vergunning aanvragen;
  • zelf een adviesvergunning aanvragen;
  • via zanox meegaan in de vergunningsaanvraag voor bemiddeling

het beste aansluit op hun specifieke situatie.

Met vriendelijke groet,

zanox Benelux
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#8
Dank voor het uitgebreide antwoord.

Denk ook niet dat het zinvol is om al te uitgebreid op deze materie in te gaan, de dagelijkse praktijk is voor mij al vele jaren verleden tijd, mag iedereen voor zich zelf uitzoeken, want de website eigenaar is altijd zelf verantwoordelijk.

Eén zin pak ik er uit :
Een AFM-vergunning voor advies is dus niet noodzakelijk. (Een uitzondering hierop is wanneer je een telefoonnummer ..........................................op je website hebt staan.)
Daar vindt de autoriteit Consument en Markt dit van. en Google stelt identificatie ook op prijs.
En is er een KvK, is een telefoonnummer ook minimaal aanwezig. Rijst de vraag, of de AFM méér of minder vind, dan de ACM. Is ook een kwestie van hoe duidelijk het telefoonnummer er staat.
Of toch maar weer een website zonder enige identificatie :-\

En zo zijn méér punten van zorg, omdat de één iets wel vindt, en de ander wellicht iets minder. Werken in en met assurantie, hypotheek en pensioen was altijd al kennis dragen van alle mogelijke regelingen tegelijkertijd. Leer je niet in een achter-namiddag.

Je kunt er in ieder geval op wachten dat net als de situatie met Uber en de taxi-chauffeurs, de fysieke bemiddelaars hier niet gelukkig mee zullen zijn.
En wat AFM dàn zal doen, spaarpotje klaar zetten voor het geval dàt en Jelle zal dan wel zien, voor diegenen die nog kunnen weten wie Jelle was ;D
 

zanox benelux

zanox | Straight to performance
5 dec 2005
1.733
0
0
www.zanox.com
#10
Beste publisher,

Zoals eerder aangekondigd, hebben wij een overzichtstabel opgesteld om je te helpen bij een doordachte keuze:

  • wel of geen AFM vergunning aanvragen;
  • indien ja, zelfstandig of via zanox;
  • en voor advies of bemiddeling?

Je kunt de beslissingstabel vinden op de zanox blog.

Met vriendelijke groet,

zanox Benelux