Wie loop het risico bij faillissement, affiliate of netwerk?

oeroek

Nieuw lid
21 jun 2008
166
0
16
www.saunagespot.nl
#21
De voorwaarden van M4N zijn een stuk helderder op dit punt. http://www.m4n.nl/m4n-algemene-voorwaarden-NL.pdf

Hier staat in artikel 6.7 expliciet dat als de adverteerder niet betaalt dat M4N zich dan het recht voorbehoudt de affiliate ook niet te betalen.

Daarbij hebben ze in artikel 4.6 duidelijk aangegeven wat ze doen als een adverteerder niet betaalt.

Bij Tradetracker ben ik niet bij aangesloten en kan ik de voorwaarden niet zo snel van vinden. Wie heeft er zin om even in die voorwaarden te kijken?
 

rutger

Nieuw lid
27 okt 2009
4
0
0
#22
@trader en butterfly

Ze zijn voor alle duidelijkheid nog niet failliet verklaard maar inderdaad, als dit gebeurd komen we in diezelfde rij te staan. Pas als de goedgekeurde leads gefactureerd zijn, zijn ze wat M4N betreft definitief. Leads die nog niet gefactureerd zijn kunnen van status wijzigen.

Wat betreft openstaande leads moeten wij helaas afwachten tot er meer duidelijkheid is over welk deel M4N vergoed krijgt en of er een doorstart gemaakt wordt. Tot die tijd gaan wij er alles aan doen om voor iedereen en gepaste oplossing te bedingen.
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#23
patje72 zei:
Algemene Voorwaarden:

- Als wij niet willen betalen wij niet.
- Wij behouden ons het recht om zonder overleg ineens de uitbetalig te halveren
- Omdat wij een sociaal bedrijf zijn, betalen bij 10% van de affiliates niet uit, maar geven dit weg aan een goed doel

Erg flauw en overdreven, weet ik......maar het geeft wel aan dat men zich aan de wet moet houden!
Jij noemt het flauw en overdreven, maar dat is het niet. Heb je de voorwaarden van Google Adsense wel eens bekeken? Daarin staat gewoon vrijwel letterlijk dat als Google van mening is dat je geen recht hebt op betaling, je geen cent krijgt van het geld dat je al hebt verdiend, zonder enige nadere toelichting! Bruiner kun je ze niet bakken, maar Google komt er echt mee weg.
 
24 aug 2005
831
0
0
#24
Affiliate Agreement Tradedoubler

Overeenkomstig clausule 5.3 zullen de aan de affiliate verschuldigde vergoedingen per maand achteraf worden betaald, op voorwaarde dat de affiliate geldig verkeer heeft gegenereerd en dat aan TradeDoubler het volledige bedrag werd betaald door elke maatschappij op wiens affiliateprogramma de affiliate heeft ingeschreven.

Lijkt me ook duidelijk.

Tradetracker kon ik zo snel niet vinden
 

Cleafs

Nieuw lid
8 nov 2007
965
0
0
www.cleafs.nl
#27
Alle shops betalen prepaid bij Cleafs.nl. Zo krijg je als affiliate veel sneller en veiliger je Geld. Een goedgekeurde sale vandaag, is 1 feb geld op je rekening! Je hoeft bij cleafs dus niet te wachten dat netwek de shop factureert.
 
S

svteg

Guest
#28
Cleafs zei:
Alle shops betalen prepaid bij Cleafs.nl. Zo krijg je als affiliate veel sneller en veiliger je Geld. Een goedgekeurde sale vandaag, is 1 feb geld op je rekening! Je hoeft bij cleafs dus niet te wachten dat netwek de shop factureert.
Dit is de theorie. In dit topic is reeds gemeld dat de praktijk anders kan liggen ;)
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#29
Kier zei:
Misschien moeten we de zwarte lijst Algemene voorwaarden er eens op naslaan?
is negatieve energie

Dit is de theorie. In dit topic is reeds gemeld dat de praktijk anders kan liggen
Helemaal eens met svteg

Immers , kernpunt is het moment van goedkeuring van adverteerders en heel veel van die gasten zijn heel traag.

Kijk je puur naar het financiele gebeuren, ben je het beste af bij M4N en Daisycon voor wat betreft de 15 dagen regeling, al hangt dat ook af van de goedkeuring.

De rest kan er om meer dan deze reden niet aan tippen. Tel je zegeningen.
Kun je ook "handel van anderen afnemen", maar dan ken je de risiko's op voorhand.
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#31
Kier zei:
Misschien moeten we de zwarte lijst Algemene voorwaarden er eens op naslaan?
De zwarte lijst algemene voorwaarden geldt alleen in het kader van het consumentenrecht, dus niet voor bedrijven onderling. De wederpartij mag niet in uitoefening van bedrijf of beroep handelen om een beroep te kunnen doen op de zware lijst.
 
25 jan 2008
3.028
0
0
wfsidee.nl
#32
@Kier:
Hoe bedoel je negatieve energie. Lijkt me meer een gevalletje wetgeving. Is er niet voor niets.
Wetgeving is er niet voor niets, ben ik met je eens, kost klauwen vol geld. En waarom, omdat juristen opgeleid zijn om alle haken en ogen tot in lengte van jaren dichtgetimmerd te houden en allemaal vergeten dat we voor een dikke 70% inmiddels met handen en voeten gebonden zijn aan de Europeese Unie.

Komt bij, wanneer we gaan vergelijken wat er allemaal NIET of NIET GOED geregeld is, we nog steeds niets bereikt hebben. Gaan we daarentegen uit van de meest affiliate-vriendelijke netwerken, dan nodigen we de andere netwerken uit om zich eens te gaan spiegelen. Zelfreflectie vind ik zo'n vreemd woord.
Ik ga dus liever uit van positiviteit, door te stellen : TD - TT - Zanox - Daisycon - Cleafs etc , neem het positieve van de marktleider over, want uiteindelijk is M4N de enigste die iets aan de trage goedkeuring van adverteerders heeft gedaan, de ultieme bottleneck ;D

Moet hier wel aan toevoegen dat Webgains ook wel een aardige variant heeft, prepaid en een beperkte afwijzingstermijn. Ze ontberen alleen een paar belangrijke marktpartijen .....
 

PJ

Nieuw lid
28 feb 2008
1.417
0
0
#33
prijk zei:
In AV's mag je van alles opnemen
En in alle gevallen krijg je dan te maken met dit alles overrulende juridische principe: als een voorwaarde onredelijk belastend is voor een partij, dan is die voorwaarde ongeldig.

Dus als jij in je voorwaarden opneemt dat je klant garantie tot de voordeur heeft, dan heeft deze evengoed recht op de wettelijke garantie die is gerelateerd aan de te verwachten levensduur van het product.
 

prijk

Nieuw lid
11 nov 2005
168
0
0
#34
@PJ:
Je hebt natuurlijk gelijk, mijn opmerking was vooral bedoeld om aan te geven dat er in principe contractvrijheid heerst. Alles mag, zolang de wet zich er niet tegen verzet. En zoals je in principe je geld kwijt bent bij faillissement van de vliegmaatschappij als je via een reisbureau een los vliegticket hebt geboekt, zo kun je ook de klos zijn als een merchant failliet gaat en het netwerk zo slim is geweest daar in zijn AV een uitsluiting voor te treffen. Ik zie niet welke wettelijke bepalingen dat zouden verhinderen.
Daar komt nog eens bij dat consumenten in het BW aanzienlijk beter beschermd worden dan ondernemers.
 

iantrip

Nieuw lid
11 mei 2009
25
0
0
#35
Op dit moment wachten wij al ruim andershalf jaar op een uitbetaling van Tradetracker. Het gaat hier om het failliet gaan van een leadpartij
die voor Menatwork via Tradetracker leads genereerde. De zaken liepen al niet goed toen het programma liep: slechte communicatie, ineens stoppen van een actie. Dit kosten al enkele duizenden euro's, maar nu is de intermediar failliet en kan de affiliate volgens Tradetracker fluiten naar zijn geld en gaat Tradetracker gaat rustig verder met Menatwork.

Dit is natuurlijk de wereld op zijn. Op deze manier kan elk bedrijf BVtje oprichten om leads/sales binnen te halen en dan laat je het ploffen en ga je rustig verder zonder dat de rekening is betaald. Dit hebben wij uiteraard ook aangegeven en hebben Tradetracker een soepele oplossing aangeboden, maar Tradetracker wijst inderdaad naar haar AV, maar wat vooral steekt is dat de partijen dan gewoon verder gaan alsof er niks is gebeurt en de affiliate krijgt geen cent. Ik ga er vanuit dat dit nog wordt opgelost en hou jullie hiervan op de hoogte. Mochten andere partijen ook nog bedragen tegoed hebben van deze partij dan hoor ik dit ook graag samen sta je natuurlijk nog sterker.
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#36
Bij Trade Tracker staan bij mij bij 4 campagnes als niet incasseerbaar. Ik weet van 3 dat dat faillissementen betrof. De 4e is gewoon een vaag gebeuren. Betaalde blijkbaar ineens niet meer? Is in ieder geval niet failliet.
Bij die laatste werken werd opeens ook pakweg 90% van de sales afgekeurd. En merchant ging toen lekker verder bij andere netwerk. Da´s ook een `fraaie` manier van doen.

Wat trouwens ook gebeurde met de sales van 2 van de failliet gegane bedrijven, alles ineens afkeuren. Terwijl ik daarvoor toch op een heel erg klein percentage afkeur zat. Daar krijg je dan ook geen lekker gevoel bij.
Het is voor mij niet meer te volgen hoe het geheel in elkaar zit. Want feitelijk lijkt het alsof het bedrag dat ik zo gemist heb vrij klein is. Maar die overdreven afkeur vlak voor het faillissement wordt daarin dan niet meegenomen.
Verder worden OOK wel goedgekeurde sales dan ook niet meer uitbetaald door Trade Tracker.
 

elja

Nieuw lid
16 aug 2009
535
0
0
#38
Van 2 wel. Maar het betekent niet dat het allemaal dramacampagnes waren voordat het op faillissement uitliep.
 

iantrip

Nieuw lid
11 mei 2009
25
0
0
#39
@ Ouwesmurf

De campagne zelf converteerde erg goed op ons bestand en ga er nog steeds vanuit dat Tradetracker en Menatwork dit netjes op lost. Ik ben natuurlijk wel benieuwd naar andere die nog geld moeten krijgen van deze lead campagne voor Menatwork via Tradetracker